Gå til innhold

Tilbehør til ribbe, hva bruker dere?


Anbefalte innlegg

Anonym bruker skrev (2 timer siden):

Jeg lager en god julesaus til ribba, av svisker, juleøl, appelsin og div. krydder. Og så baker jeg en del grønnsaker i ovnen. Litt forskjellig fra år til år, men ofte noe søtt. Eple, pærer, plommer (hvis jeg får tak i), svisker, løk, rødløk, hvitløk, sjalottløk, gulrøtter, søtpotet, kålrabi, er det det som regel går i. Jeg pleier å sørge for at måltidet helst inneholder noe salt, surt, søtt (og ev. bittert). Da blir det ofte bra. 

Hvis du vil prøve noe litt spenstig kan du jo ha appelsinbåter på bordet, som man kan skvise saften ut av over maten. Valgfritt, julete, enkelt og godt ☺️ 

Anonymkode: 60527...c51

Appelsin er vel mer påske enn jul? 

Anonymkode: a1499...11a

Fortsetter under...

Vi har ribbe og pinnekjøtt, og tilbehøret er medisterkaker, røkte julepølser, grillpølser, surkål, rødkål, kålrabbistappe, sky fra ribben, potet, tyttebærsyltetøy og salt potetgull. Må fungere, for svigerbarna har sagt at dette er beste julemiddagen de har spist, og de velger å komme hit på middag.

Anonymkode: 7d03c...753

Anonym bruker skrev (9 minutter siden):

Appelsin er vel mer påske enn jul? 

Anonymkode: 

For å balansere en god saus må du ha noe surt/syrlig og da fungerer litt appelsin fint. Du har jo ikke i så mye at det smaker appelsinjuice av sausen 😉

Anonymkode: 71b09...d7a

Ribbe, medisterkaker, medisterpølse, hjemmelaget surkål, sylteagurk, tyttebær, rosenkål. 

Sylteagurk har jeg skjønt er noe uvanlig for andre jeg får som gjester men jeg har vært vant til det fra jeg var liten. Er utrolig godt med litt surt til den feite maten. 

Anonymkode: ffa9f...4c4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...