Gå til innhold

Tilbehør til ribbe, hva bruker dere?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi har alltid ribbe på julaften, med surkål og rødkål som tilbehør. Jeg har lyst på noe litt sprekere i år, og trenger tips og erfaringer fra dere :)

Fortsetter under...

Skrevet

Til julemiddagen kjører vi helt tradisjonelt. Julepølse, mørk (innmat)pølse, sosisser, hjemmelaget surkål, grønnsaker, makaronistuing, tyttebær og sjy. 

Men finnes jo masse varianter av ribbe og tilbehør, men for meg blir ikke det jul da.

Anonymkode: a1499...11a

Skrevet

Ovnsbakt rosenkål, hjemmelaget surkål, hjemmelaget rødkål, hjemmelagde medisterkaker. Ikke veldig spennende, men julemiddag skal jo være gjenkjennelig

Anonymkode: cbb5a...e79

Skrevet

Tilbehøret vårt er også veldig tradisjonelt. Det er julepølse, medisterkaker, surkål, rødkål, svisker, mandelpoteter, brun saus og tyttebærsyltetøy. Ungene vil gjerne ha kokte gulrøtter til, så det har vi begynte å lage til dem. De årene min svoger er her må vi i tillegg ha salt potetgull. Det er visstnok standard der han bor 😜

Skrevet
Anonym bruker skrev (57 minutter siden):

Til julemiddagen kjører vi helt tradisjonelt. Julepølse, mørk (innmat)pølse, sosisser, hjemmelaget surkål, grønnsaker, makaronistuing, tyttebær og sjy. 

Men finnes jo masse varianter av ribbe og tilbehør, men for meg blir ikke det jul da.

Anonymkode: a1499...11a

 

Kira skrev (10 minutter siden):

Tilbehøret vårt er også veldig tradisjonelt. Det er julepølse, medisterkaker, surkål, rødkål, svisker, mandelpoteter, brun saus og tyttebærsyltetøy. Ungene vil gjerne ha kokte gulrøtter til, så det har vi begynte å lage til dem. De årene min svoger er her må vi i tillegg ha salt potetgull. Det er visstnok standard der han bor 😜

Makaronistuing og potetgull???

Skrevet
amandine skrev (8 minutter siden):

 

Makaronistuing og potetgull???

Jeg vet! Ikke på min tallerken heldigvis.

Annonse

Skrevet

Friske erter, blomkål, brokkolo, gulrot (ofte baby siden det betyr null skrelling og kutting) samt surkål og rosenkål har vi. Innimellom har mamma hatt maiskolber også. Det startet med en tilfeldighet, vi fikk plutselig seks gjester flere og mamma syns det var litt lite grønnsaker så hun gikk i frysen for å se om det var noe der og maiskolber var det eneste. Jubelen sto i taket fra mitt søskenbarn, for endelig var det noe hun likte av julemiddagen. Så dette har blitt fast hver gang hun er hos oss, så hun spiser poteter med brun saus og maiskolber. Mitt yngste barn spiser poteter, brun saus og erter (det er hennes favoritt middag, så jeg skal ikke presse henne til å forsyne seg med mere denne dagen. Hun er strålende fornøyd, jeg syns det ser kjedelig ut)

Agurk i skiver og tomater i båter pleier vi å ta som pynt på fatene, dette blir også spist opp. Tror imgen har det inntil middagen, men småspises når vi er ferdige og venter på at alle skal bli ferdige. 

Anonymkode: 0d589...7c5

Skrevet

Her er det salt potetgull til kalkunen, men ikke ribba 😉 Vi har medisterkaker, julepølser, surkål, brun saus, tyttebærsyltetøy og grønnsaker (unga er gode på grønnsaker, så er helst for de). Men kanskje vi skal slå til med makaronistuing å, det er jo så godt!

Anonymkode: 3a08f...544

Skrevet (endret)

Julemiddag må ha masse tilbehør. Surkål, kokte poteter og gulrøtter, blomkål og ertestuing lagd på frosne erter og smør (mye finere farge enn tørre erter og mye bedre) Tyttebær, lefse, gjerne lett surrede eplebiter med dadler. Har jeg kantarell i fryseren, blir det stuet kantarell med skikkelig fløte. Ribbefett til de som trenger det og saus til resten. Ikke dønn avhengig av mandelpotet. Har jeg mange gjester er Beate mer en bra nok og da slipper vi potetmøle. Ja, og så rosenkål.

Endret av prekæs
Skrevet

Vi har vår egen variant av ribbe. Den skjæres i biter, legges i salt i ca 14 dager, vannes ut og kokes. Så grilles ribbebitene i stekeovnen på julaften. De blir crispy, smakfulle og lite fett på dem. (Saltet «sprenger» bort mye av fettet.)

Tilbehør er ganske tradisjonelt: Rødkål, ertestuing, gulrot, rosenkål og poteter. Røkt julepølse og medisterkaker serveres også til. Samt brun saus og ribbefett.

Skrevet
Anonym bruker skrev (20 minutter siden):

Her er det salt potetgull til kalkunen, men ikke ribba 😉 Vi har medisterkaker, julepølser, surkål, brun saus, tyttebærsyltetøy og grønnsaker (unga er gode på grønnsaker, så er helst for de). Men kanskje vi skal slå til med makaronistuing å, det er jo så godt!

Anonymkode: 3a08f...544

Og så klart poteter! Vi bruker mandelpoteter

 

Anonymkode: 3a08f...544

Skrevet
Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Og så klart poteter! Vi bruker mandelpoteter

 

Anonymkode: 3a08f...544

Og lefse og flatbrød, som a svigermor har laga! 

Anonymkode: 3a08f...544

Annonse

Skrevet

Vi har ribbe, innmatpølse, medisterpølse, innmatkaker, medisterkaker, potet, ribbefett, saus, surkål, rosenkål, brokkoli, lefse og tyttebær. 

Anonymkode: 20701...829

Skrevet

Veldig tradisjonell julemiddag her også, de spreke krydderne og tilbehøret sparer vi til andre dager enn julekvelden...

Sausen er høydepunktet da, ungene gleder seg mest til lukten i huset og sausen. Yngstemann spiser julepølse, potet og "den gode sausen" ;)

Vi har langtidsstekt ribbe, medisterkaker, sossisser og julepølse, kokte poteter, gulerøtter, brokkoli, rosenkål, surkål og rødkål. Ja, også et godt tyttebærsyltetøy da, ofte to forskjellige, for mannen har vokst opp med sin mors rørte som er veldig søtt og jeg er vokst opp med min bestemors kokte som var ganske surt.

Lefser har vi på 1.juledag, med middagsrester inni, nam.

Anonymkode: 71b09...d7a

Skrevet

Hjemmelaget surkål, sjy, rosenkål og rørte tyttebær. Og hjemmelagde medisterkaker og julepølse.

Anonymkode: 89d51...746

Skrevet
Anonym bruker skrev (52 minutter siden):

Her er det salt potetgull til kalkunen, men ikke ribba 😉 Vi har medisterkaker, julepølser, surkål, brun saus, tyttebærsyltetøy og grønnsaker (unga er gode på grønnsaker, så er helst for de). Men kanskje vi skal slå til med makaronistuing å, det er jo så godt!

Anonymkode: 3a08f...544

Vi har salt potetgull til all festmat, uavhenhi av om det er kalkun, ribbe, laks eller pasta. Det eneste unntaket jeg kommer på er om vi har rømmegrøt og spekemat.

Anonymkode: c4e38...66d

Skrevet

Veldig klassisk. 

Medisterpølser, innmatspølser, sjysaus, surkål, rosenkål, gulrøtter, poteter og lefse med smør. Ofte noen svisker og eplebiter stekt med ribba. Og persilledryss på potetene.

Skrevet
Anonym bruker skrev (20 timer siden):

Veldig tradisjonell julemiddag her også, de spreke krydderne og tilbehøret sparer vi til andre dager enn julekvelden...

Sausen er høydepunktet da, ungene gleder seg mest til lukten i huset og sausen. Yngstemann spiser julepølse, potet og "den gode sausen" ;)

Vi har langtidsstekt ribbe, medisterkaker, sossisser og julepølse, kokte poteter, gulerøtter, brokkoli, rosenkål, surkål og rødkål. Ja, også et godt tyttebærsyltetøy da, ofte to forskjellige, for mannen har vokst opp med sin mors rørte som er veldig søtt og jeg er vokst opp med min bestemors kokte som var ganske surt.

Lefser har vi på 1.juledag, med middagsrester inni, nam.

Anonymkode: 71b09...d7a

Mulig å få oppskrift på den gode sausen? 😁

Anonymkode: 3a08f...544

Skrevet
Anonym bruker skrev (5 timer siden):

Mulig å få oppskrift på den gode sausen? 😁

Anonymkode: 3a08f...544

Lager bare brun saus med skyen fra langpanna etter stekingen av ribben. Smaker til med salt, pepper, soyasaus og bittelitt brunost.

Ikke noe avansert i det hele tatt, men stekeskyen er jo god da :)

 

Anonymkode: 71b09...d7a

Skrevet

Har saus, rødkål, rosenkål, eplebåter, svisker, sosiser, julepølse, medisterkaker, ribbefett, og så mandelpoteter da. 

Anonymkode: cc3a6...b02

Skrevet

Jeg lager en god julesaus til ribba, av svisker, juleøl, appelsin og div. krydder. Og så baker jeg en del grønnsaker i ovnen. Litt forskjellig fra år til år, men ofte noe søtt. Eple, pærer, plommer (hvis jeg får tak i), svisker, løk, rødløk, hvitløk, sjalottløk, gulrøtter, søtpotet, kålrabi, er det det som regel går i. Jeg pleier å sørge for at måltidet helst inneholder noe salt, surt, søtt (og ev. bittert). Da blir det ofte bra. 

Hvis du vil prøve noe litt spenstig kan du jo ha appelsinbåter på bordet, som man kan skvise saften ut av over maten. Valgfritt, julete, enkelt og godt ☺️ 

Anonymkode: 60527...c51

Skrevet

Grove medisterkaker og pølser, hjemmelaget rødkål, stekte eplebåter, rosenkål og bacon stekt sammen. I fjor lagde jeg også en rødkål- og appelsinsalat som lignet på den Himmel og hav linket til. Har også kålrabistappe, fordi mannen min er vant til å få servert både ribbe og pinnekjøtt julaften og derfor spiser stappe med ribba. Saus og poteter selvfølgelig. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...