Gå til innhold

God glutenfri saus til kalkun?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har googlet, men vil gjerne høre fra noen som vet om en god saus til kalkun?

Skal ha en gjest som ikke tåler gluten på besøk

Anonymkode: f7bc4...9b9

Skrevet

Lag nøyaktig det du pleier, bare bytt hvetemelet ut med maisenna. 

Anonymkode: 8a812...98a

Skrevet

Som hun over sier. Bare å jevne med maizenna. Jeg bruker kraft fra kalkunen, portvin, fløte og litt krydder. 

Skrevet
1 hour ago, Anonym bruker said:

Lag nøyaktig det du pleier, bare bytt hvetemelet ut med maisenna. 

Anonymkode: 8a812...98a

 

22 minutes ago, Himmel og hav said:

Som hun over sier. Bare å jevne med maizenna. Jeg bruker kraft fra kalkunen, portvin, fløte og litt krydder. 

Er det så enkelt? Sausen blir ikke gele-aktig med maisenna? 

Anonymkode: f7bc4...9b9

Skrevet
Anonym bruker skrev (40 minutter siden):

 

Er det så enkelt? Sausen blir ikke gele-aktig med maisenna? 

Anonymkode: f7bc4...9b9

Absolutt ikke. Den blir bare litt blankere enn med hvetemel. Det er potetmel som gjør den geleaktig. 

Skrevet

Eventuelt kan du bare lage en fløtesaus.

Anonymkode: 086c0...d93

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 time siden):

 

Er det så enkelt? Sausen blir ikke gele-aktig med maisenna? 

Anonymkode: f7bc4...9b9

Nei, som hun andre sier vil den bli litt blankere og noe mer "samlet", men ikke geleaktig. Du må bruke litt mindre maisenna enn du ville brukt hvetemel. Jeg bruker kun maisenna siden vi har en med cøliaki i hus. Middager, kaker osv er generelt sett ikke et problem å lage glutenfritt, det er gjærbakst som kan være litt utfordrende. 

Anonymkode: 8a812...98a

Skrevet

Jeg har aldri laget den med gluten, jeg bruker alltid maizena jevner. Mamma sier hun ikke merker noen forskjell på hennes og min, og hun lager den med vanlig jevner. Jeg er ikke husmor nok til å få til saus med skikke jevner, så jeg fruker maizena jevner. Ingen klumper og har i litt etterhvert så den ikke blir for tykk (får både klumperr og for tykk med vanlig jevner) 

 

Vi bruker kraften fra kalkun og fløte som kokes opp. Smakes til med salt og pepper, og jevner til rett konsistens. 

Anonymkode: aa08e...605

Skrevet

Bruker brun jevning i alle brune sauser

Anonymkode: 8f2bb...e55

Skrevet

Jeg lager aldri saus med hvetemel, samboer tåler ikke gluten. Lager "verdens beste" sauser😁 bruker sjelden jevning i det hele tatt egentlig. Men lager ofte saus med fløte, og den tykner jo av seg selv når den får stå å surre litt. Så heller jeg oppi stekesky fra kjøttet jeg steker. Bruner først litt sopp, sjalottløk(skrives det sånn?) og paprika i maragarin, før jeg heller over ønsket mengde fløte. Lr det småkoke litt før det bare står å surrer ganske lenge, og tilsetter ønsket krydder, jeg bruker også litt honning. Så har jeg oppi stekesky, blir veldig god saus av det. Bruker også litt sukkerkulør for å få den litt mørkere. 

Anonymkode: a8b78...ab9

Skrevet
Anonym bruker skrev (52 minutter siden):

Jeg lager aldri saus med hvetemel, samboer tåler ikke gluten. Lager "verdens beste" sauser😁 bruker sjelden jevning i det hele tatt egentlig. Men lager ofte saus med fløte, og den tykner jo av seg selv når den får stå å surre litt. Så heller jeg oppi stekesky fra kjøttet jeg steker. Bruner først litt sopp, sjalottløk(skrives det sånn?) og paprika i maragarin, før jeg heller over ønsket mengde fløte. Lr det småkoke litt før det bare står å surrer ganske lenge, og tilsetter ønsket krydder, jeg bruker også litt honning. Så har jeg oppi stekesky, blir veldig god saus av det. Bruker også litt sukkerkulør for å få den litt mørkere. 

Anonymkode: a8b78...ab9

Til kalkun ville jeg droppet sopp da

Anonymkode: a8b78...ab9

Skrevet

Eller bare kjøp Toro glutenfri brun saus. Ha i 1 dl fløte, 0,5 dl presset appelsin og kraft fra kalkunen. Smak til med salt og pepper. Enkelt, godt og digg! 

Anonymkode: a4468...41f

Skrevet

Lag uten jevner. La den heller stå og redusere. Bruk kraft fra kalkunen, fløte, evt. litt smør, urter og krydder. 

Anonymkode: 23504...251

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...