Gå til innhold

Har dere oppskrift på en skikkelig god sjokoladekake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har dere oppskrift på en skikkelig god sjokoladekake, og glasir? En barn elsker. Skal være i  rund form 24 cm. Må bake til bursdagen min. 

Anonymkode: 77d96...5ce

Skrevet

Kjøp en ferdig sjokoladekake i frysedisken på rema 1000. Den er god.

Anonymkode: 99827...e59

Skrevet
5 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Kjøp en ferdig sjokoladekake i frysedisken på rema 1000. Den er god.

Anonymkode: 99827...e59

Takk. Men, har lyst å lage selv. Skal legge smash, melkesjokolade og kinderegg oppå. Datteren min ønsket seg det.

Anonymkode: 77d96...5ce

Skrevet
3 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Tror du oppskriften halveres for å ha i rund form? Evnt kan jeg helle ut resten.

Anonymkode: 77d96...5ce

Det bør gå. Har du en ringform på 24 cm eller mindre tror jeg det blir bra 😃

Anonymkode: 5bac1...f08

Skrevet
4 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Det bør gå. Har du en ringform på 24 cm eller mindre tror jeg det blir bra 😃

Anonymkode: 5bac1...f08

Men hvis du har en stor form, så tror jeg at jeg ville laget hele røren, og heller helt litt ut, eller heller litt i noen muffinsformer. Det har jeg gjort et par ganger 😃

Anonymkode: 5bac1...f08

Skrevet
4 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Det bør gå. Har du en ringform på 24 cm eller mindre tror jeg det blir bra 😃

Anonymkode: 5bac1...f08

Da prøver jeg det, og evnt heller ut resten. Får stoppe litt før kanten så den ikke renner over ved steking. Vet du om kaken blir "fast"?

Anonymkode: 77d96...5ce

Skrevet
2 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Da prøver jeg det, og evnt heller ut resten. Får stoppe litt før kanten så den ikke renner over ved steking. Vet du om kaken blir "fast"?

Anonymkode: 77d96...5ce

Kaken blir fast, ja, om jeg forstår deg rett. Ikke "rå", men litt kompakt, på en måte. Du skal steke den til det ikke fester seg til bakepinnen. 

Anonymkode: 5bac1...f08

Skrevet

Regn ut kvadratcm. Så vet du da hvor mye røre som trengs per kvadratcm og kan tilpasse mengden til formen :)

Anonymkode: b9a44...cc2

Skrevet
20 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Kaken blir fast, ja, om jeg forstår deg rett. Ikke "rå", men litt kompakt, på en måte. Du skal steke den til det ikke fester seg til bakepinnen. 

Anonymkode: 5bac1...f08

Mente "fast" slik at den ikke flyter utover når jeg køfter av ringen. Regner med litt kortere steketid enn om det var langpanne?

Anonymkode: 77d96...5ce

Skrevet
10 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Regn ut kvadratcm. Så vet du da hvor mye røre som trengs per kvadratcm og kan tilpasse mengden til formen :)

Anonymkode: b9a44...cc2

Takk for tips. Det høres komplisert ut.... Jeg heller ut rester. Evnt lar barna spise det 🙃

Anonymkode: 77d96...5ce

Skrevet
1 minutt siden, Anonym bruker skrev:

Mente "fast" slik at den ikke flyter utover når jeg køfter av ringen. Regner med litt kortere steketid enn om det var langpanne?

Anonymkode: 77d96...5ce

Neinei, den flyter ikke ut. Blir som en vanlig sjokoladekake, men ikke så luftig som f.eks Toro-kaken. Når jeg lager, i ringform, tar det lenger steketid enn det som står i oppskriften. Den blir jo litt høyere enn i langpanne, men det må du bare se. Er stor forskjell på ovner også.

Anonymkode: 5bac1...f08

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...