Gå til innhold

Hvordan tine reker?


Den perfekte mor, påan igjen

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

5 timer siden, Anonym bruker skrev:

Dette ☝️

Hurtig tining er det beste for det meste av mat.

Ha de i kokende vann i noen sekunder og rett over i iskaldt vann. Tinte reker som ikke er dvaske på under 5 minutter.

Anonymkode: c1f75...b67

Dette stemmer jo absolutt ikke, hurtig tining er veldig sjelden det beste for mat. Hurtig avkjøling er bra. 

Annonse

26 minutter siden, Leverpostei skrev:

Dette stemmer jo absolutt ikke, hurtig tining er veldig sjelden det beste for mat. Hurtig avkjøling er bra. 

 

https://forskning.no/biokjemi-mat-mat-og-helse/slik-tiner-du-maten-best/400477

Siterer:

"Tin maten din raskt

Konklusjon: Den beste måten å tine frossent kjøtt eller fisk er å legge maten i kaldt vann. Matvarene må selvfølgelig ligge innpakket, så ikke vannet trenger inn i maten. Forklaringen er enkel: Vann leder varme bedre enn luft. Og jo raskere mat tines, desto bedre blir den."

Anonymkode: c1f75...b67

3 minutter siden, Anonym bruker skrev:

 

https://forskning.no/biokjemi-mat-mat-og-helse/slik-tiner-du-maten-best/400477

Siterer:

"Tin maten din raskt

Konklusjon: Den beste måten å tine frossent kjøtt eller fisk er å legge maten i kaldt vann. Matvarene må selvfølgelig ligge innpakket, så ikke vannet trenger inn i maten. Forklaringen er enkel: Vann leder varme bedre enn luft. Og jo raskere mat tines, desto bedre blir den."

Anonymkode: c1f75...b67

Men du sier kokende vann, her står det kaldt vann

Anonymkode: ef1d7...976

4 minutter siden, Anonym bruker skrev:

 

https://forskning.no/biokjemi-mat-mat-og-helse/slik-tiner-du-maten-best/400477

Siterer:

"Tin maten din raskt

Konklusjon: Den beste måten å tine frossent kjøtt eller fisk er å legge maten i kaldt vann. Matvarene må selvfølgelig ligge innpakket, så ikke vannet trenger inn i maten. Forklaringen er enkel: Vann leder varme bedre enn luft. Og jo raskere mat tines, desto bedre blir den."

Anonymkode: c1f75...b67

https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/matservering/startpakke/mathaandtering.35130
 

Mattilsynet er ikke enig, men jeg er ingen ekspert, altså. Har alltid lært at mat skal tines langsomt. 

Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Men du sier kokende vann, her står det kaldt vann

Anonymkode: ef1d7...976

Ja for på reker egner det seg godt. Skal ikke ligge der lenge, bare oppi noen sekunder, max 60, og rett over i isvann. Da får man hurtig tinte og rett spisetemperatur.

Anonymkode: c1f75...b67

2 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Ja for på reker egner det seg godt. Skal ikke ligge der lenge, bare oppi noen sekunder, max 60, og rett over i isvann. Da får man hurtig tinte og rett spisetemperatur.

Anonymkode: c1f75...b67

Kan de rett i vannet, i et dørslag f.eks, eller må de pakkes inn?

Anonymkode: ef1d7...976

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...