Gå til innhold

Hvordan tine reker?


Den perfekte mor, påan igjen

Anbefalte innlegg

Skrevet

Det beste er jo såvidt jeg vet utover en avis på kjøkkenbenken. Men så har det seg slik at jeg ikke har noen avis. Hva kan brukes alternativt? Bakepapir og tørkerull? Andre gode ideer? 
Billige reker på spar denne uken😇

Skrevet

Kok opp saltvann. Hell rekene i et dørslag. Hell over vannet. 

Anonymkode: 4ce11...840

Skrevet

Dette ☝️

Hurtig tining er det beste for det meste av mat.

Ha de i kokende vann i noen sekunder og rett over i iskaldt vann. Tinte reker som ikke er dvaske på under 5 minutter.

Anonymkode: c1f75...b67

Skrevet

Legg de i en bolle med vann en times tid, hell av vannet og spis😃

Anonymkode: 19127...ca8

Skrevet
5 timer siden, Anonym bruker skrev:

Dette ☝️

Hurtig tining er det beste for det meste av mat.

Ha de i kokende vann i noen sekunder og rett over i iskaldt vann. Tinte reker som ikke er dvaske på under 5 minutter.

Anonymkode: c1f75...b67

Dette stemmer jo absolutt ikke, hurtig tining er veldig sjelden det beste for mat. Hurtig avkjøling er bra. 

Skrevet
26 minutter siden, Leverpostei skrev:

Dette stemmer jo absolutt ikke, hurtig tining er veldig sjelden det beste for mat. Hurtig avkjøling er bra. 

 

https://forskning.no/biokjemi-mat-mat-og-helse/slik-tiner-du-maten-best/400477

Siterer:

"Tin maten din raskt

Konklusjon: Den beste måten å tine frossent kjøtt eller fisk er å legge maten i kaldt vann. Matvarene må selvfølgelig ligge innpakket, så ikke vannet trenger inn i maten. Forklaringen er enkel: Vann leder varme bedre enn luft. Og jo raskere mat tines, desto bedre blir den."

Anonymkode: c1f75...b67

Skrevet
3 minutter siden, Anonym bruker skrev:

 

https://forskning.no/biokjemi-mat-mat-og-helse/slik-tiner-du-maten-best/400477

Siterer:

"Tin maten din raskt

Konklusjon: Den beste måten å tine frossent kjøtt eller fisk er å legge maten i kaldt vann. Matvarene må selvfølgelig ligge innpakket, så ikke vannet trenger inn i maten. Forklaringen er enkel: Vann leder varme bedre enn luft. Og jo raskere mat tines, desto bedre blir den."

Anonymkode: c1f75...b67

Men du sier kokende vann, her står det kaldt vann

Anonymkode: ef1d7...976

Skrevet
4 minutter siden, Anonym bruker skrev:

 

https://forskning.no/biokjemi-mat-mat-og-helse/slik-tiner-du-maten-best/400477

Siterer:

"Tin maten din raskt

Konklusjon: Den beste måten å tine frossent kjøtt eller fisk er å legge maten i kaldt vann. Matvarene må selvfølgelig ligge innpakket, så ikke vannet trenger inn i maten. Forklaringen er enkel: Vann leder varme bedre enn luft. Og jo raskere mat tines, desto bedre blir den."

Anonymkode: c1f75...b67

https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/matservering/startpakke/mathaandtering.35130
 

Mattilsynet er ikke enig, men jeg er ingen ekspert, altså. Har alltid lært at mat skal tines langsomt. 

Skrevet
Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Men du sier kokende vann, her står det kaldt vann

Anonymkode: ef1d7...976

Ja for på reker egner det seg godt. Skal ikke ligge der lenge, bare oppi noen sekunder, max 60, og rett over i isvann. Da får man hurtig tinte og rett spisetemperatur.

Anonymkode: c1f75...b67

Skrevet
2 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Ja for på reker egner det seg godt. Skal ikke ligge der lenge, bare oppi noen sekunder, max 60, og rett over i isvann. Da får man hurtig tinte og rett spisetemperatur.

Anonymkode: c1f75...b67

Kan de rett i vannet, i et dørslag f.eks, eller må de pakkes inn?

Anonymkode: ef1d7...976

Skrevet
8 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Kan de rett i vannet, i et dørslag f.eks, eller må de pakkes inn?

Anonymkode: ef1d7...976

Rett vannet. I dørslag etter runden i isvannet.

Anonymkode: c1f75...b67

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...