Gå til innhold

Stekt ris, oppskrift?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har en "oppskrift" på dette? Eg har prøvd meg ett par ganger, men får ikke risen "glatt" hvis du skjønner hva jeg mener, ei heller blir den gylden i fargen..  

Fikk dette servert til noe kjøtt for en stund siden, var stekt ris med litt løk og grønnsaker, var så sinnsykt godt, så spurte om framgangsmåte, var bare stekt i olje med løk og grønnsaker med litt salt og pepper i... Men får det ikke til selv 🤯

Skrevet

Kok risen, visp sammen et egg, stek sammen med det du ønsker av kjøtt og grønnsaker. Krydder etter smak.

 

Skrevet
1 minutt siden, Superdolly skrev:

Kok risen, visp sammen et egg, stek sammen med det du ønsker av kjøtt og grønnsaker. Krydder etter smak.

 

Hvilken som helst ris eller ? For når eg har prøvd så blir risen veldig klissete, ikke slik den skal være....

Skrevet

Jeg bruker den risen jeg kjøper i stor pose i dagligvarebutikken her, husker ikke hva den heter. Men når du koker den må du koke den ferdig, sånn at det ikke er en "graut" med masse vann i.

Skrevet

Bruker jasminris, men skyller den godt før koking for å unngå at den blir klissete.

Anonymkode: fcc4c...fb0

Skrevet

Bruk basmatiris

Anonymkode: 0127a...801

Skrevet

Jeg bruker basmatiris. Legger den i bløt i et par timer, skyller godt og koker den etter oppskrift. Stekt ris blir best når det er resteris, så jeg lager dobbel porsjon og lager stekt ris dagen etter. 

Anonymkode: db4ad...e35

Skrevet

Jeg bruker basmatiris, den vi ellers bruker så gidder ikke kjøpe noe annet om det egentlig er feil ris. Best resultat er om jeg bruker rester av ris. Aner ikke hvorfor, men da blir den best. Så idag har jeg kokt dobbelposjon ris, for vi skal ha stekt ris imorra. 
 

Vi liker best stekt kyllingfilet i små biter, så jeg steker dette, slenger oppi de grønnsakene vi har, lar det steke noen få kin før jeg blander inn risen. Lar det steke mens jeg får blandet alt skikkelig. Bruker normalt 2 egg og ca 1ss soya saus og 1 ss chilisaus sok jeg visper sammen før jeg har det i stekepanna. Rører konstant slik at det ikke blir stekt egg som synes.(ene barnet liker vistnok ikke egg, men elsker stekt ris)

Veldig glatt ris blir det ikke, men om jeg hadde stekt det med olje så blir den glattere. Jeg liker ikke å steke med olje, så det er kun smak og behag. 

Anonymkode: 4c204...a3b

Skrevet

Tusen takk for svar, da blir det og teste resteris 😁😁  

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...