Gå til innhold

Hjemmebakte polarbrød


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har du en god oppskrift å gi bort? Kunne tenke meg å prøve å bake noen grove selv, men helst etter en velprøvd oppskrift. 

Skrevet

Jeg har bakt disse flere ganger, veldig gode, og blir vellykket hver gang. Jeg og gubben synes de er kjempegode som oppskriften sier.

Ungene mine synes de er littgranne vel grove da, så det hende jeg lager de med litt mer siktet hvetemel. Ungene synes de er best når jeg tar 50/50 grovt og siktet hvetemel.

https://trinesmatblogg.no/recipe/polarbrod/

Anonymkode: 40ae9...40c

Skrevet
2 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Jeg har bakt disse flere ganger, veldig gode, og blir vellykket hver gang. Jeg og gubben synes de er kjempegode som oppskriften sier.

Ungene mine synes de er littgranne vel grove da, så det hende jeg lager de med litt mer siktet hvetemel. Ungene synes de er best når jeg tar 50/50 grovt og siktet hvetemel.

https://trinesmatblogg.no/recipe/polarbrod/

Anonymkode: 40ae9...40c

Takk! Det var en av oppskriftene jeg hadde kikka på, men det er så greit når noen andre også har testa den. Da skal jeg prøve den. 

Skrevet

150 g havregryn

500 g fibra fullkornshvetemel

350 g siktet hvetemel

gjær

50 g sukker, litt salt

1 dl olje

4,5 dl melk

2 dl vann

Hev godt, kjevle, stikk ut, etterhev i 10-15 minutter og stek i ca 18 minutter ved 200 grader. 

Jeg legger dem i poser før de er helt kalde slik at de holder seg best mulig i fryseren. 

Skrevet
7 minutter siden, amandine skrev:

150 g havregryn

500 g fibra fullkornshvetemel

350 g siktet hvetemel

gjær

50 g sukker, litt salt

1 dl olje

4,5 dl melk

2 dl vann

Hev godt, kjevle, stikk ut, etterhev i 10-15 minutter og stek i ca 18 minutter ved 200 grader. 

Jeg legger dem i poser før de er helt kalde slik at de holder seg best mulig i fryseren. 

Takk! Hvor mye gjær bruker du?

Skrevet (endret)
4 minutter siden, Himmel og hav skrev:

Takk! Hvor mye gjær bruker du?

En knapp pakke? Jeg pleier å være litt gnien på gjæren 😊

Endret av amandine
Skrevet
1 time siden, amandine skrev:

150 g havregryn

500 g fibra fullkornshvetemel

350 g siktet hvetemel

gjær

50 g sukker, litt salt

1 dl olje

4,5 dl melk

2 dl vann

Hev godt, kjevle, stikk ut, etterhev i 10-15 minutter og stek i ca 18 minutter ved 200 grader. 

Jeg legger dem i poser før de er helt kalde slik at de holder seg best mulig i fryseren. 

Dugger ikke posene veldig da?

Skrevet
1 time siden, amandine skrev:

150 g havregryn

500 g fibra fullkornshvetemel

350 g siktet hvetemel

gjær

50 g sukker, litt salt

1 dl olje

4,5 dl melk

2 dl vann

Hev godt, kjevle, stikk ut, etterhev i 10-15 minutter og stek i ca 18 minutter ved 200 grader. 

Jeg legger dem i poser før de er helt kalde slik at de holder seg best mulig i fryseren. 

Hvor mange blir det sånn ca av denne porsjonen?

Anonymkode: 0dc5d...bbd

Skrevet (endret)
4 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Hvor mange blir det sånn ca av denne porsjonen?

Anonymkode: 0dc5d...bbd

Det har jeg glemt 😊 en god stund siden jeg har bakt dem. Men nå tror jeg at jeg må ta meg en runde igjen snart. To brett? 24? Ca?

Endret av amandine
Skrevet
27 minutter siden, sug lut skrev:

Dugger ikke posene veldig da?

Litt, men det var en eller annen baker jeg stoler på( Schakenda eller noe sånt, usikker på hvem men troverdig) som sa at det var den gunstigste måten å gjøre det på når man fryser brød, så da gjør jeg det.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...