Gå til innhold

Vi har krangelt om dette i 15 år! Hvilken vei mener dere er den rette veien å sette inn risten i oven?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Bilde 2

Anonymkode: 6d776...84e

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nummer 1 er riktig😂

Skrevet
5 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Bilde nr 1 er riktig. Det er fordi det er en avkjølingsrist. Opp ned, da kan man ikke bruke den til riktig formål. Dermed er bilde nr 1 riktig bruk. Jeg er overrasket over svarene du får her hi.

Anonymkode: e54f0...3bc

Det kommer jo helt an på hva man putter i ovnen! Putter du en lasagne- form i ovnen oppå en rist, så tar jeg aldri rista ut sammen m formen, bare formen tas ut og settes på et sikkert underlag. Og i det tilfellet bruker jeg rista som på bilde nr 2. 

Anonymkode: 5cbbe...1b1

Skrevet

Nr 2🙈

Anonymkode: ab9f7...998

Skrevet
1 time siden, Anonym bruker skrev:

1. 
Da er det bare to smale felt som trenger å stå på noe hvis du tar risten varm ut av ovnen. 

Anonymkode: dd46d...67f

Er jo klin umulig å balansere dem på gryteunderlag da...

Anonymkode: 21e07...ec8

Skrevet
1 time siden, Anonym bruker skrev:

Bilde 1, ellers forsvinner poenget med de små kantene. Når rista tas ut av ovnen, og stilles på et varmesikkert underlag, fungerer kantene som små bein, slik at det som stekes fortsatt ligger på rist. Hvis "beina" får gå oppover så ligger hele rista rett ned på underlaget, og dermed blir ikke maten avkjølt på siktig måte.

Anonymkode: ba6e6...04e

Dette er en stekerist da, ikke avkjølingsrist. 

Anonymkode: 21e07...ec8

Skrevet

Altså: risten har 4 ben. Dersom man steker grandiosa og har risten feil vil, faller jo hele hensikten bort. Dette er en rist og beina SKAL være vendt og plassert oppå benken for avkjøling av det man lager, enten det er boller eller annet. De som svarer nummer 2 har ikke kjøkkenerfaring. 

Anonymkode: e54f0...3bc

Skrevet
16 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Bilde nr 1 er riktig. Det er fordi det er en avkjølingsrist. Opp ned, da kan man ikke bruke den til riktig formål. Dermed er bilde nr 1 riktig bruk. Jeg er overrasket over svarene du får her hi.

Anonymkode: e54f0...3bc

Men dette er jo en stekerist, ikke avkjølingsrist...

Anonymkode: 21e07...ec8

Skrevet
2 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Men dette er jo en stekerist, ikke avkjølingsrist...

Anonymkode: 21e07...ec8

Hva er forskjellen på stekerist og avkjølingsrist? 

Anonymkode: 5cbbe...1b1

Skrevet
Just now, Anonym bruker said:

Hva er forskjellen på stekerist og avkjølingsrist? 

Anonymkode: 5cbbe...1b1

Mine avkjølingsrister har riller begge veier, rutete mao

Anonymkode: 899f1...255

Skrevet
Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Hva er forskjellen på stekerist og avkjølingsrist? 

Anonymkode: 5cbbe...1b1

Den ene brukes i stekeovnen for å få jevn varme fra over og under. Stekebrett skjermer litt fra under. Avkjølingsrist er jo det man bruker på benken for å avkjøle feks pepperkaker. 

Anonymkode: 21e07...ec8

Skrevet

Ifølge bruksanvisning er nr2 riktig 😁👍

Anonymkode: 7bfc6...ba0

Skrevet

Men bilde 1 har dere tatt selv, mens bilde 2 er tatt fra nett ser det ut til. Da har dere jo fasiten der!

Selv er jeg enig i at 2 ser mest rett ut. Det er slik alle mine rister har vært og da får du også kanten underst som gjør at ting kan skyves av.

Anonymkode: f94dd...136

Skrevet

Jeg steker Med rist som på bilde 2. Når jeg skal avkjøle feks boller, steker jeg de på plate og legger de over på rist for avkjøling. Da setter jeg risten på benken som på bilde 1. 

Skrevet

Tror du må sende inn spørsmål til Jon Almås program Praktisk Info :) Ser uenighet her også.

Ellers vil jeg si bilde 1 ute på benken når ting skal avkjøles, bilde 2 når den er inni ovnen. Men mulig det er helt feil det også :) 

Skrevet

Vi plaserer deg stort sett som nummer 2. Det stemmer med bildet i bruksanvisningen. Ristene har også 4 små "bulker" som fungerer som føtter og løfter brettet litt fra benken hvis vi setter det der.

Når vi setter det den veien vil også de tynne ribbene vi setter maten på ligge oppå den litt tykkere bærekonstruksjonen. Da tåler de mer enn om de henger under. Det er også mye stødigere å ta ut rettet med mat på når tyngdepunktet til brettet ligger uner håndtakene enn over og det er enklere å sette fra seg brettet stødig når håndtakene er i lufta enn hvis håndtakene skal ned på benkeplaten.

Noen ganger bruler jeg likevell ristene opp ned hvis jeg synes det passer best. Det er ikke så  nøye.

Anonymkode: e5674...75b

Skrevet
10 timer siden, Anonym bruker skrev:

I 15 år har vi kranglet om temaet 🤯 Nå har vi begge fått nok, å trenger å høre hva andre mener er rett. 

Så hva mener du er rett, bilde 1 eller 2? 

Å hvorfor er det rett? 

images.jpeg

Anonymkode: 99020...876

2 er rett

Anonymkode: 8dad8...b7e

Skrevet

Eg har altid tenkt og brukt metode nr 2, nr 1 ser heilt feil ut... Meeeen no blei eg faktisk i tvil 😲 trur eg skal prøve på nr 1 etter ha brukt nr 2 i 30 år 🤷‍♀️

Anonymkode: e6ea0...285

Skrevet
11 timer siden, Anonym bruker skrev:

Interessant betraktning.

Men nr 2 er riktigere for oss. Er så irriterende når det blir en liten kant og du ikke kan trekke feks lasagneforma ut.

Kanskje det ikke er noe fasit her..som med doruller 

Anonymkode: 899f1...255

Slik tenker vi også, den kanten stopper ildfaste former som du ønsker å trekke ut av ovnen. Nr 2 blir riktig for oss.

Anonymkode: 43a25...a81

Skrevet

Dessuten, ovnen ser estetisk riktig ut i bilde nr 2, risten er ikke en avkjølingssrist heller, den er glovarm når den har vært i ovnen, og kan ikke settes hvor som helst.

Anonymkode: 43a25...a81

Skrevet

Ser det er stor uenighet her også🤦‍♀️ 

Takk for tipset, tror jeg sender en link av innlegget til praktisk info, kanskje vi får et endelig svar🧐

Anonymkode: 99020...876

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...