Gå til innhold

Grytekjøtt i biter... hvordan mørne det?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Du må bare koke det lenge nok. 2-4 timer

Anonymkode: e0c2a...8b1

Ok! Bruner man det i panne først? Og hvor mye vann ville du brukt til 800 gram? Takk😊

Akkurat nå, KellyTaylor skrev:

La det småkoke / trekke i mange timer i kjøttbuljong på konfyren :) Når jeg lager beauf b, så bruker jeg hele dagen på det.

Tenker å sette det på nå😊 så gryta blir ferdig til i kveld. 

Annonse

Jeg bruker å steke det godt, litt mer enn jeg vanligvis hadde gjort om jeg skulle spist det bare stekt. Har jeg mye kjøtt og må steke i flere omganger har jeg det over i en kjele, men for hver gang har jeg vann i panna og lar det koke før jeg heller det over kjøttet og steker ny omgang. Så kokes kjøttet på svak varme. «Glemmer» det nesten på komfyren. Da pleier alt kjøtt å være skikkelig mørt. Vannet har kokt mer inn og fått skikkelig smak i seg som er god base for en saus. 

Anonymkode: 82c68...3db

Husk å skumme av da, blir mye klarere og "blankere" kraft av det og du slipper den litt grumsete gryteretten.

Når vannet koker opp rundt kjøttet blir det endel skum på toppen, bare bruk en skje og fjern nå mye som mulig av det før du lar det småputre videre til det er mørt, beregn minst 3-4 timer 

Anonymkode: 3e821...08b

Annonse

4 minutter siden, Anonym bruker skrev:

1. brun godt.

2. kok i vann/saus i 1,5-2 timer. Jeg heller mot 1,5 t for da jeg kokte i 2 ble det bare suppe.

Anonymkode: 82b2f...fb7

Det kommer helt an på størrelsene på bitene og hva slags kjøtt det er og hvor på dyret det kommer fra.

Anonymkode: 3d344...d4c

11 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Det kommer helt an på størrelsene på bitene og hva slags kjøtt det er og hvor på dyret det kommer fra.

Anonymkode: 3d344...d4c

Helt sikkert. Jeg har brukt mest høyrygg.

Anonymkode: 82b2f...fb7

6 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Helt sikkert. Jeg har brukt mest høyrygg.

Anonymkode: 82b2f...fb7

Høyrygg lar jeg putre i 3-4 timer, og det har aldri kokt sundt. Har gode biter da. 

Åh, nå fikk jeg lyst på en god gryte. 

Anonymkode: a9860...4b1

1 time siden, Anonym bruker skrev:

1. brun godt.

2. kok i vann/saus i 1,5-2 timer. Jeg heller mot 1,5 t for da jeg kokte i 2 ble det bare suppe.

Anonymkode: 82b2f...fb7

Nå skal ikke kjøttet koke da, kun "putre" / "trekke". Når jeg lager gryteretter kan det godt stå å småkoke i 3-4 timer, kanskje mer også, og det har aldri blitt suppe av det. 

Anonymkode: 25ca9...a0e

2 timer siden, Anonym bruker skrev:

Høyrygg lar jeg putre i 3-4 timer, og det har aldri kokt sundt. Har gode biter da. 

Åh, nå fikk jeg lyst på en god gryte. 

Anonymkode: a9860...4b1

Du har det ja? Det har ikke jeg. Etter 2 timer blir det bare suppe av det kjøttet jeg har brukt (høyrygg) :)

Jeg kjøper bare billig dritt fra Meny og Rema 1000, sikkert derfor.

Anonymkode: 82b2f...fb7

1 time siden, Anonym bruker skrev:

Nå skal ikke kjøttet koke da, kun "putre" / "trekke". Når jeg lager gryteretter kan det godt stå å småkoke i 3-4 timer, kanskje mer også, og det har aldri blitt suppe av det. 

Anonymkode: 25ca9...a0e

Småkoke er koke. Trekke er trekke, det skal ikke trekke, det kan godt småkoke.

Skrev jeg fosskoke?

Anonymkode: 82b2f...fb7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...