Gå til innhold

Spiser du mat som har stått flere timer på bordet i romtemperatur?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi ble lovet tacorester,  då vi kom frem sto maten på bordet fremdeles. Maten hadde altså stått ute i ca 4 timer.. 

Samme med kylling en gang. Stått ute i noen timer. Er det ok å spise? Hvor vanlig er dette?

Anonymkode: d239c...c5f

Fortsetter under...

Skrevet

Veldig rart å komme så lenge etter at andre har spist...🤔  men når det er sagt så  er det nok ikke farlig... gubben min smugspiser middagsrester sent på kvelden, og da har de ligget ute i 5-6 timer. Med mindre det er 25-30 grader inne, så er det ikke farlig, selv om dette er veldig strengt i en kantine f.eks. 

Anonymkode: c13d9...8e9

Skrevet

På vinteren da det er kjølig inne, så spiser vi rester av middagen til kvelds, og den står da framme. Men nå på disse varme dagene, så havner restene ganske raskt i kjøleskapet.

Anonymkode: 2aaba...2cb

Skrevet
4 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Veldig rart å komme så lenge etter at andre har spist...🤔  men når det er sagt så  er det nok ikke farlig... gubben min smugspiser middagsrester sent på kvelden, og da har de ligget ute i 5-6 timer. Med mindre det er 25-30 grader inne, så er det ikke farlig, selv om dette er veldig strengt i en kantine f.eks. 

Anonymkode: c13d9...8e9

Det var pga vi skulle innom helt tilfeldig å hente noe og ble tilbudt mat

Anonymkode: d239c...c5f

Skrevet

Ja

Anonymkode: 37ee7...c91

Skrevet

Jeg lurer fælt på hvordan de overlevde før i tiden jeg altså. 😮 

Anonymkode: d14a2...457

Annonse

Skrevet

Ja, ingen problem. Middagsrester blir spist på kvelden. Aldri syke

Anonymkode: 9ec3d...4de

Skrevet

Jeg hadde nok dekket maten med folie til dere kom frem, og satt den i kjøleskapet 😅

 

Anonymkode: 75978...0a6

Skrevet

Med mindre det er kokvarmt ute, så ja. Aldri blitt dårlig av det på snart førti år, så for min del er det greit innafor.

...men jeg hadde jo ikke latt maten stå slik til gjester.

Anonymkode: 3b68a...8ee

Skrevet

Vi rydder kjøkkenet etter hvert måltid. Det står aldri mat fremme i romtemperatur. Spiser gjerne middagsrester, men da fra kjøleskap eller fryser. 

Jeg hadde takket nei til tilbud om mat som noen hadde stående fremme flere timer etter middag. Ikke fordi jeg tror jeg ville blitt syk av bakterievekst, nødvendigvis, men fordi fluer legger egg i mat, det legger seg støv på, maten tørker inn og blir mindre appetittlig.

Taco er jo et strålende eksempel på mat som blir «uspiselig»: kjøttdeigen blir tørr, lefsene harde, salaten vissen og osten svett. Hvem vil spise et sånt måltid?

Anonymkode: a3494...5fe

Skrevet
6 timer siden, Anonym bruker skrev:

Vi ble lovet tacorester,  då vi kom frem sto maten på bordet fremdeles. Maten hadde altså stått ute i ca 4 timer.. 

Samme med kylling en gang. Stått ute i noen timer. Er det ok å spise? Hvor vanlig er dette?

Anonymkode: d239c...c5f

Er jo ikke noe problem, men salaten burde nok stått i kjøleskapet. 

Anonymkode: 87fd8...7dd

Skrevet
9 timer siden, Anonym bruker skrev:

Veldig rart å komme så lenge etter at andre har spist...🤔  men når det er sagt så  er det nok ikke farlig... gubben min smugspiser middagsrester sent på kvelden, og da har de ligget ute i 5-6 timer. Med mindre det er 25-30 grader inne, så er det ikke farlig, selv om dette er veldig strengt i en kantine f.eks. 

Anonymkode: c13d9...8e9

Så typisk DIB 🤣alt man kan henge seg opp i🙈🙄

Anonymkode: 5dacc...a6c

Skrevet

1-2 timer kan jeg ha gryter på benken, men det er max, de få gangene eldst ikke er hjemme til middag men kommer litt etterpå. Hun er veldig glad i lasagne, gryter og slike ting som er romtemererte. Utover dette blir ting satt i kjøleksapet etter middagen. 

Jeg er igrunn ikke hysterisk på slikt, men bakterier i mat vil jeg ikke leke med. Samme som med kjøttdeig så stekes det til det får stekeskorpe, først da får du drept de farlige bakteriene som kan være i kjøttet. Jeg har ikke behov for å finne ut at det var noe ekkelt i kjøttet, da tar jeg heller ett minutt eller to ekstra for å steke. 

Anonymkode: 41e94...4b5

Annonse

Skrevet
4 minutter siden, Anonym bruker skrev:

1-2 timer kan jeg ha gryter på benken, men det er max, de få gangene eldst ikke er hjemme til middag men kommer litt etterpå. Hun er veldig glad i lasagne, gryter og slike ting som er romtemererte. Utover dette blir ting satt i kjøleksapet etter middagen. 

Jeg er igrunn ikke hysterisk på slikt, men bakterier i mat vil jeg ikke leke med. Samme som med kjøttdeig så stekes det til det får stekeskorpe, først da får du drept de farlige bakteriene som kan være i kjøttet. Jeg har ikke behov for å finne ut at det var noe ekkelt i kjøttet, da tar jeg heller ett minutt eller to ekstra for å steke. 

Anonymkode: 41e94...4b5

Stekeskorpe på kjøttdeig?? Hørtes skikkelig godt ut😳

Anonymkode: f3251...b4b

Skrevet

Høres ikke apetitlig ut om maten hadde stått fram såpass lenge nei. Ikke bare pga bakterier, men maten blir jo myk, dvask og får en hinne på seg som er ekkel. Hadde sagt det rett ut at nei takk, hvis dette har stått fram siden i ettermiddag vil jeg ikke ha. 

Anonymkode: e4d33...3fe

Skrevet
2 timer siden, Anonym bruker skrev:

Stekeskorpe på kjøttdeig?? Hørtes skikkelig godt ut😳

Anonymkode: f3251...b4b

Mener du at kjøttdeig ikke skal ha stekeskorpe? Koker du kjøttdeig? Det hørtes utrolig lite delikat ut. Kjøttdeig skal selvfølgelig stekes ordentlig...

Anonymkode: 037e7...3d7

Skrevet

Vi setter selvfølgelig alle lettbedervelige matvarer i kjøleskap så fort som mulig når vi er ferdig med å spise. Håper virkelig ikke dette er vanlig, men det finnes jo udelikate folk overalt. 

Anonymkode: 037e7...3d7

Skrevet
15 timer siden, Anonym bruker skrev:

Jeg lurer fælt på hvordan de overlevde før i tiden jeg altså. 😮 

Anonymkode: d14a2...457

Newsflash: Svært mange gjorde ikke det... 

Anonymkode: a1b0d...ee4

Skrevet
1 time siden, Anonym bruker skrev:

Newsflash: Svært mange gjorde ikke det... 

Anonymkode: a1b0d...ee4

Newsflash: Alle døde faktisk...

Anonymkode: 5dacc...a6c

Skrevet
2 timer siden, Anonym bruker skrev:

Newsflash: Svært mange gjorde ikke det... 

Anonymkode: a1b0d...ee4

Og du tror det er fordi de spiste middagsrester som hadde stått på bordet noen timr? Eller kanskje har det noe med manglende mulighet til behandling av sykdommer som vi behandler lett i nå til dags?

Anonymkode: a1540...370

Skrevet
22 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Og du tror det er fordi de spiste middagsrester som hadde stått på bordet noen timr? Eller kanskje har det noe med manglende mulighet til behandling av sykdommer som vi behandler lett i nå til dags?

Anonymkode: a1540...370

Det er mange grunner til det. Generell mangelfull kunnskap om hygiene er en av dem. 

Anonymkode: a1b0d...ee4

Skrevet
1 time siden, Anonym bruker skrev:

Newsflash: Alle døde faktisk...

Anonymkode: 5dacc...a6c

Mjoioklump! 

Anonymkode: a1b0d...ee4

Skrevet
19 timer siden, Anonym bruker skrev:

Jeg lurer fælt på hvordan de overlevde før i tiden jeg altså. 😮 

Anonymkode: d14a2...457

Før i tiden hadde de mye saltet mat f.eks nettopp pga ikke samme mulighet som oss. De hadde ikke taco ivertfal.

De hadde også potetkjeller osv. 

Anonymkode: d239c...c5f

Skrevet

Nei.

Anonymkode: 197ae...033

Skrevet
7 timer siden, Anonym bruker skrev:

Mener du at kjøttdeig ikke skal ha stekeskorpe? Koker du kjøttdeig? Det hørtes utrolig lite delikat ut. Kjøttdeig skal selvfølgelig stekes ordentlig...

Anonymkode: 037e7...3d7

Den skal jo ikke ihjelstekes så den blir sprø da. Ofte har man jo noe i kjøttdeigen feks til taco, krydder og vann og koker dette ut til slutt, da drepes evt bakterien uten at kjøttdeigen drepes og stekes ihjel. Kjøttdeig med stekeSKORPE hadde jeg ikke fått ned tror jeg. 

Anonymkode: f3251...b4b

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...