Anonym bruker Skrevet 1. august 2019 #1 Skrevet 1. august 2019 Vi ble lovet tacorester, då vi kom frem sto maten på bordet fremdeles. Maten hadde altså stått ute i ca 4 timer.. Samme med kylling en gang. Stått ute i noen timer. Er det ok å spise? Hvor vanlig er dette? Anonymkode: d239c...c5f
Anonym bruker Skrevet 1. august 2019 #2 Skrevet 1. august 2019 Veldig rart å komme så lenge etter at andre har spist...🤔 men når det er sagt så er det nok ikke farlig... gubben min smugspiser middagsrester sent på kvelden, og da har de ligget ute i 5-6 timer. Med mindre det er 25-30 grader inne, så er det ikke farlig, selv om dette er veldig strengt i en kantine f.eks. Anonymkode: c13d9...8e9
Anonym bruker Skrevet 1. august 2019 #3 Skrevet 1. august 2019 På vinteren da det er kjølig inne, så spiser vi rester av middagen til kvelds, og den står da framme. Men nå på disse varme dagene, så havner restene ganske raskt i kjøleskapet. Anonymkode: 2aaba...2cb
Anonym bruker Skrevet 1. august 2019 #4 Skrevet 1. august 2019 4 minutter siden, Anonym bruker skrev: Veldig rart å komme så lenge etter at andre har spist...🤔 men når det er sagt så er det nok ikke farlig... gubben min smugspiser middagsrester sent på kvelden, og da har de ligget ute i 5-6 timer. Med mindre det er 25-30 grader inne, så er det ikke farlig, selv om dette er veldig strengt i en kantine f.eks. Anonymkode: c13d9...8e9 Det var pga vi skulle innom helt tilfeldig å hente noe og ble tilbudt mat Anonymkode: d239c...c5f
Anonym bruker Skrevet 1. august 2019 #6 Skrevet 1. august 2019 Jeg lurer fælt på hvordan de overlevde før i tiden jeg altså. 😮 Anonymkode: d14a2...457
Anonym bruker Skrevet 1. august 2019 #7 Skrevet 1. august 2019 Ja, ingen problem. Middagsrester blir spist på kvelden. Aldri syke Anonymkode: 9ec3d...4de
Anonym bruker Skrevet 1. august 2019 #8 Skrevet 1. august 2019 Jeg hadde nok dekket maten med folie til dere kom frem, og satt den i kjøleskapet 😅 Anonymkode: 75978...0a6
Anonym bruker Skrevet 1. august 2019 #9 Skrevet 1. august 2019 Med mindre det er kokvarmt ute, så ja. Aldri blitt dårlig av det på snart førti år, så for min del er det greit innafor. ...men jeg hadde jo ikke latt maten stå slik til gjester. Anonymkode: 3b68a...8ee
Anonym bruker Skrevet 1. august 2019 #10 Skrevet 1. august 2019 Vi rydder kjøkkenet etter hvert måltid. Det står aldri mat fremme i romtemperatur. Spiser gjerne middagsrester, men da fra kjøleskap eller fryser. Jeg hadde takket nei til tilbud om mat som noen hadde stående fremme flere timer etter middag. Ikke fordi jeg tror jeg ville blitt syk av bakterievekst, nødvendigvis, men fordi fluer legger egg i mat, det legger seg støv på, maten tørker inn og blir mindre appetittlig. Taco er jo et strålende eksempel på mat som blir «uspiselig»: kjøttdeigen blir tørr, lefsene harde, salaten vissen og osten svett. Hvem vil spise et sånt måltid? Anonymkode: a3494...5fe
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #11 Skrevet 2. august 2019 6 timer siden, Anonym bruker skrev: Vi ble lovet tacorester, då vi kom frem sto maten på bordet fremdeles. Maten hadde altså stått ute i ca 4 timer.. Samme med kylling en gang. Stått ute i noen timer. Er det ok å spise? Hvor vanlig er dette? Anonymkode: d239c...c5f Er jo ikke noe problem, men salaten burde nok stått i kjøleskapet. Anonymkode: 87fd8...7dd
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #12 Skrevet 2. august 2019 9 timer siden, Anonym bruker skrev: Veldig rart å komme så lenge etter at andre har spist...🤔 men når det er sagt så er det nok ikke farlig... gubben min smugspiser middagsrester sent på kvelden, og da har de ligget ute i 5-6 timer. Med mindre det er 25-30 grader inne, så er det ikke farlig, selv om dette er veldig strengt i en kantine f.eks. Anonymkode: c13d9...8e9 Så typisk DIB 🤣alt man kan henge seg opp i🙈🙄 Anonymkode: 5dacc...a6c
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #13 Skrevet 2. august 2019 1-2 timer kan jeg ha gryter på benken, men det er max, de få gangene eldst ikke er hjemme til middag men kommer litt etterpå. Hun er veldig glad i lasagne, gryter og slike ting som er romtemererte. Utover dette blir ting satt i kjøleksapet etter middagen. Jeg er igrunn ikke hysterisk på slikt, men bakterier i mat vil jeg ikke leke med. Samme som med kjøttdeig så stekes det til det får stekeskorpe, først da får du drept de farlige bakteriene som kan være i kjøttet. Jeg har ikke behov for å finne ut at det var noe ekkelt i kjøttet, da tar jeg heller ett minutt eller to ekstra for å steke. Anonymkode: 41e94...4b5
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #14 Skrevet 2. august 2019 4 minutter siden, Anonym bruker skrev: 1-2 timer kan jeg ha gryter på benken, men det er max, de få gangene eldst ikke er hjemme til middag men kommer litt etterpå. Hun er veldig glad i lasagne, gryter og slike ting som er romtemererte. Utover dette blir ting satt i kjøleksapet etter middagen. Jeg er igrunn ikke hysterisk på slikt, men bakterier i mat vil jeg ikke leke med. Samme som med kjøttdeig så stekes det til det får stekeskorpe, først da får du drept de farlige bakteriene som kan være i kjøttet. Jeg har ikke behov for å finne ut at det var noe ekkelt i kjøttet, da tar jeg heller ett minutt eller to ekstra for å steke. Anonymkode: 41e94...4b5 Stekeskorpe på kjøttdeig?? Hørtes skikkelig godt ut😳 Anonymkode: f3251...b4b
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #15 Skrevet 2. august 2019 Høres ikke apetitlig ut om maten hadde stått fram såpass lenge nei. Ikke bare pga bakterier, men maten blir jo myk, dvask og får en hinne på seg som er ekkel. Hadde sagt det rett ut at nei takk, hvis dette har stått fram siden i ettermiddag vil jeg ikke ha. Anonymkode: e4d33...3fe
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #16 Skrevet 2. august 2019 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Stekeskorpe på kjøttdeig?? Hørtes skikkelig godt ut😳 Anonymkode: f3251...b4b Mener du at kjøttdeig ikke skal ha stekeskorpe? Koker du kjøttdeig? Det hørtes utrolig lite delikat ut. Kjøttdeig skal selvfølgelig stekes ordentlig... Anonymkode: 037e7...3d7
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #17 Skrevet 2. august 2019 Vi setter selvfølgelig alle lettbedervelige matvarer i kjøleskap så fort som mulig når vi er ferdig med å spise. Håper virkelig ikke dette er vanlig, men det finnes jo udelikate folk overalt. Anonymkode: 037e7...3d7
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #18 Skrevet 2. august 2019 15 timer siden, Anonym bruker skrev: Jeg lurer fælt på hvordan de overlevde før i tiden jeg altså. 😮 Anonymkode: d14a2...457 Newsflash: Svært mange gjorde ikke det... Anonymkode: a1b0d...ee4
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #19 Skrevet 2. august 2019 1 time siden, Anonym bruker skrev: Newsflash: Svært mange gjorde ikke det... Anonymkode: a1b0d...ee4 Newsflash: Alle døde faktisk... Anonymkode: 5dacc...a6c
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #20 Skrevet 2. august 2019 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Newsflash: Svært mange gjorde ikke det... Anonymkode: a1b0d...ee4 Og du tror det er fordi de spiste middagsrester som hadde stått på bordet noen timr? Eller kanskje har det noe med manglende mulighet til behandling av sykdommer som vi behandler lett i nå til dags? Anonymkode: a1540...370
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #21 Skrevet 2. august 2019 22 minutter siden, Anonym bruker skrev: Og du tror det er fordi de spiste middagsrester som hadde stått på bordet noen timr? Eller kanskje har det noe med manglende mulighet til behandling av sykdommer som vi behandler lett i nå til dags? Anonymkode: a1540...370 Det er mange grunner til det. Generell mangelfull kunnskap om hygiene er en av dem. Anonymkode: a1b0d...ee4
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #22 Skrevet 2. august 2019 1 time siden, Anonym bruker skrev: Newsflash: Alle døde faktisk... Anonymkode: 5dacc...a6c Mjoioklump! Anonymkode: a1b0d...ee4
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #23 Skrevet 2. august 2019 19 timer siden, Anonym bruker skrev: Jeg lurer fælt på hvordan de overlevde før i tiden jeg altså. 😮 Anonymkode: d14a2...457 Før i tiden hadde de mye saltet mat f.eks nettopp pga ikke samme mulighet som oss. De hadde ikke taco ivertfal. De hadde også potetkjeller osv. Anonymkode: d239c...c5f
Anonym bruker Skrevet 2. august 2019 #25 Skrevet 2. august 2019 7 timer siden, Anonym bruker skrev: Mener du at kjøttdeig ikke skal ha stekeskorpe? Koker du kjøttdeig? Det hørtes utrolig lite delikat ut. Kjøttdeig skal selvfølgelig stekes ordentlig... Anonymkode: 037e7...3d7 Den skal jo ikke ihjelstekes så den blir sprø da. Ofte har man jo noe i kjøttdeigen feks til taco, krydder og vann og koker dette ut til slutt, da drepes evt bakterien uten at kjøttdeigen drepes og stekes ihjel. Kjøttdeig med stekeSKORPE hadde jeg ikke fått ned tror jeg. Anonymkode: f3251...b4b
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå