Gå til innhold

Hva slags bær er dette?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

Jøss, teiebær har jeg aldri hørt om. Måtte google og fant dette:

Teiebær som matbær

Ove Arbo Høeg (1974) oppgir at det hender at bærene har blitt regnet som giftige eller i hvert fall ikke noe å spise, men det er vanligere at de blir spist og ansett som velsmakende, selv om de i rå tilstand er ganske smakløse og sure. Teiebær hører til den gruppen bær som blir bedre ved konservering, men de blir sjelden samlet og brukt til syltetøy. Grunnen til det er at fruktsettingen gjerne er så sparsom at det ikke er bryet verd å plukke dem, og dessuten er de nokså klissete å håndtere. Bærene kan syltes på samme måte som tyttebær og syltetøyet brukes til stekt kjøtt og andre middagsretter, men mange vil nok synes at de store steinene er ubehagelige å tygge på, da de knaser omtrent som steinene i molte (Rubus chamaemorus).

Selv om laget med fruktkjøtt utenpå steinene i teiebærfruktene er nokså tynt, er det saftig og smaker friskt syrlig, og fruktene kan med godt resultat brukes til både saft og gelé. Teiebærsaft smaker godt og har vakker rødfarge. Det samme kan sies om teiebærgelé, som i glans og klarhet overgår det meste av geléer. Geléen passer godt til kjøttretter, i sauser og til is, og kan generelt bruke på samme måte som ripsgelé. Ellers er teiebær velegnet til å lage både vin og likør av. Da kjernen er en så stor del av frukten egner teiebær seg dårlig til tørking

Anonymkode: 5c810...a65

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...