Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #1 Skrevet 14. mai 2019 Jeg er ganske god pĂ„ baking, men av en eller annen grunn fĂ„r jeg ikke til pavlovabunnenđ Jeg har prĂžvd ulike oppskrifter. Alle med sukker, eggehvite, maizena og eddik eller sitron. Ănsker seig bunn, men den blir bare ekkelt skummete inni. Hva gjĂžr jeg galt? Anonymkode: 2f993...6e9
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #2 Skrevet 14. mai 2019 Lang steketid. 70-80 min pĂ„ 80-100 graders varme. Krem av flĂžte og vaniljekesam. Pyntes med blĂ„bĂŠr, bringebĂŠr og smash đ Anonymkode: 7362b...e98
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #3 Skrevet 14. mai 2019 Jeg bruker oppskriften til Det sÞte liv, og den fungerer utmerket synes jeg. Steker bunnen dagen fÞr og lar den stÄ i ovnen til den skal pyntes neste dag. Ser noen oppskrifter tar i maizena og eddig tidlig, men jeg har alltid fulgt oppskriften med Ä ta det i til slutt. Blir bra det... https://www.detsoteliv.no/oppskrift/pavlova-i-langpanne Jeg fyller med 50/50 krem og vaniljekrem da, pluss masse bÊr og hakket sjokolade. Har du tid er det kjempegodt Ä bruke eggeplommene til Ä lage en gul krem (samme som pÄ suksessterte) Ä ha pÄ kaken. FÞrst bunnen, sÄ et tynt lag gul krem, sÄ vanlig krem og bÊr pÄ toppen. Anonymkode: 5c43d...fb3
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #4 Skrevet 14. mai 2019 Jeg lager den alltid dagen fÞr. Steker lenge og lar den stÄ i ovnen med dÞren pÄ glÞtt til dagen etter. Blir alltid sprÞ utenpÄ og seig inni  Anonymkode: 3094a...d90
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #5 Skrevet 14. mai 2019 Tusen takk for tips. PrÞver oppskriften fra Det sÞte liv, tror ikke jeg har prÞvd den fÞr. Jeg pleier bare Ä skru av temperaturen i ovnen og la kaken stÄ til neste dag (med dÞren lukket). Pleier ogsÄ Ä ta i syre og maizena etter at marengsen er ferdigvispet. Men hvorfor blir den skummete? Steker jeg for kort tid? PÄ for lav temperatur? Anonymkode: 2f993...6e9
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #6 Skrevet 14. mai 2019 7 minutter siden, Anonym bruker skrev: Tusen takk for tips. PrÞver oppskriften fra Det sÞte liv, tror ikke jeg har prÞvd den fÞr. Jeg pleier bare Ä skru av temperaturen i ovnen og la kaken stÄ til neste dag (med dÞren lukket). Pleier ogsÄ Ä ta i syre og maizena etter at marengsen er ferdigvispet. Men hvorfor blir den skummete? Steker jeg for kort tid? PÄ for lav temperatur? Anonymkode: 2f993...6e9 Pisker du lenge nok da? Marengsmassen er jo ikke skummete nÄr du har pisket lenge nok... Anonymkode: 5c43d...fb3
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #7 Skrevet 14. mai 2019 44 minutes ago, Anonym bruker said: Tusen takk for tips. PrÞver oppskriften fra Det sÞte liv, tror ikke jeg har prÞvd den fÞr. Jeg pleier bare Ä skru av temperaturen i ovnen og la kaken stÄ til neste dag (med dÞren lukket). Pleier ogsÄ Ä ta i syre og maizena etter at marengsen er ferdigvispet. Men hvorfor blir den skummete? Steker jeg for kort tid? PÄ for lav temperatur? Anonymkode: 2f993...6e9 DÞren pÄ glÞtt vel? Anonymkode: 84e21...0a5
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #8 Skrevet 14. mai 2019 Jeg bruker Nigella Lawsons's oppskrift pÄ bringebÊr (eller jordbÊr-)- og sjokoladepavlova, den blir alltid helt vidunderlig:  https://www.nigella.com/recipes/chocolate-raspberry-pavlova Anonymkode: 83692...315
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #9 Skrevet 14. mai 2019 Akkurat nÄ, Anonym bruker skrev: Jeg bruker Nigella Lawsons's oppskrift pÄ bringebÊr (eller jordbÊr-)- og sjokoladepavlova, den blir alltid helt vidunderlig:  https://www.nigella.com/recipes/chocolate-raspberry-pavlova Anonymkode: 83692...315 Her er video av hvordan hun gjÞr det:  Anonymkode: 83692...315
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #10 Skrevet 14. mai 2019 13 minutter siden, Anonym bruker skrev: DĂžren pĂ„ glĂžtt vel? Anonymkode: 84e21...0a5 Nei. Jeg lar den bare stĂ„. Skrur av varmen og lar den avkjĂžles i lĂžpet av natten. Mulig det er det jeg gjĂžr feil? Har lest i flere oppskrifter at det skal gjĂžres slik, men noe galt gjĂžr jeg i alle fallđ€·đ»ââïž Anonymkode: 2f993...6e9
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #11 Skrevet 14. mai 2019 52 minutter siden, Anonym bruker skrev: Pisker du lenge nok da? Marengsmassen er jo ikke skummete nĂ„r du har pisket lenge nok... Anonymkode: 5c43d...fb3 Pisker minst et kvarter i kitchenaidâen. Kanskje jeg bruker for lav hastighet?đ€ Men den blir blank og fin, og virker seig nĂ„r jeg tar den over pĂ„ bakeplaten. Anonymkode: 2f993...6e9
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #12 Skrevet 14. mai 2019 16 minutter siden, Anonym bruker skrev: Her er video av hvordan hun gjĂžr det:  Anonymkode: 83692...315 Takk! Skal se pĂ„ denđ Anonymkode: 2f993...6e9
amandine Skrevet 14. mai 2019 #13 Skrevet 14. mai 2019 37 minutter siden, Anonym bruker skrev: Jeg bruker Nigella Lawsons's oppskrift pĂ„ bringebĂŠr (eller jordbĂŠr-)- og sjokoladepavlova, den blir alltid helt vidunderlig:  https://www.nigella.com/recipes/chocolate-raspberry-pavlova Anonymkode: 83692...315 Det er den jeg bruker ogsĂ„. Nigella er dronning av pavlova đ
Valkyriemamma Skrevet 14. mai 2019 #14 Skrevet 14. mai 2019 SĂ„g nettopp videoen av Nigella Lawson!! Gjett om eg skal laga den til 17. mai!! đ€€đ€€đ€€đ€€Â
Valkyriemamma Skrevet 14. mai 2019 #15 Skrevet 14. mai 2019 SpÞrsmÄl: i oppskrifta til Nigella Lawson stÄr det «balsamic vinegar». Har og lest om kvitvinseddik i andre oppskrifter. Eg har berre vanleg eddik og fant ikkje noko anna eddik pÄ butikken i dag. Kan eg bruke vanleg eddik? Ev blande den med noko som gir same effekt?
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #16 Skrevet 14. mai 2019 10 minutter siden, Valkyriemamma skrev: SpÞrsmÄl: i oppskrifta til Nigella Lawson stÄr det «balsamic vinegar». Har og lest om kvitvinseddik i andre oppskrifter. Eg har berre vanleg eddik og fant ikkje noko anna eddik pÄ butikken i dag. Kan eg bruke vanleg eddik? Ev blande den med noko som gir same effekt? Tror Du kan bruke vanlig eddik Anonymkode: 83692...315
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #17 Skrevet 14. mai 2019 Bruker TORO posen. Har bare i vann og pisker i 15-20 min Anonymkode: 2e403...d00
amandine Skrevet 14. mai 2019 #18 Skrevet 14. mai 2019 1 time siden, Valkyriemamma skrev: SpÞrsmÄl: i oppskrifta til Nigella Lawson stÄr det «balsamic vinegar». Har og lest om kvitvinseddik i andre oppskrifter. Eg har berre vanleg eddik og fant ikkje noko anna eddik pÄ butikken i dag. Kan eg bruke vanleg eddik? Ev blande den med noko som gir same effekt? Balsamico er jo bare for den smaker godt, det du trenger er det sure, sÄ eplesidereddik, sitron eller tilsvarende er ok.
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #19 Skrevet 14. mai 2019 13 minutter siden, Anonym bruker skrev: Bruker TORO posen. Har bare i vann og pisker i 15-20 min Anonymkode: 2e403...d00 Den har jeg prĂžvd. Smakte hĂžgg. Mulig jeg ikke en gang kan lage posepavlovađ hi Anonymkode: 2f993...6e9
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #20 Skrevet 14. mai 2019 Pisk pÄ middels hastighet, ikke fort. Det var lÞsningen for meg. 20 min med rolig/middels tempo pÄ eggehviter og sukker, sÄ eddik i mot slutten. Anonymkode: 28b99...af0
snurripĂ„snei Skrevet 14. mai 2019 #21 Skrevet 14. mai 2019 Jeg bruler ei klype med salt istedet for eddik đ Pisk eggehvite , ha i salt, oisk til stivt skum, ha i sukker i 2-3 omganger, pisk dette blankt, stek
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #22 Skrevet 14. mai 2019 1 time siden, Anonym bruker skrev: Pisk pĂ„ middels hastighet, ikke fort. Det var lĂžsningen for meg. 20 min med rolig/middels tempo pĂ„ eggehviter og sukker, sĂ„ eddik i mot slutten. Anonymkode: 28b99...af0 Det skal jeg prĂžve  4 minutter siden, snurripĂ„snei skrev: Jeg bruler ei klype med salt istedet for eddik đ Pisk eggehvite , ha i salt, oisk til stivt skum, ha i sukker i 2-3 omganger, pisk dette blankt, stek Blir den seig da? Anonymkode: 2f993...6e9
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #23 Skrevet 14. mai 2019 Du vet at du skal kunne tÞmme bollen opp ned uten at 'deigen' renner ut? Da er den klar for steking. Jeg steker den pÄ 150 grader i 1 time. SprÞ uttapÄ og seig inni. Det er slik jeg liker det best Anonymkode: fd379...031
Valkyriemamma Skrevet 14. mai 2019 #24 Skrevet 14. mai 2019 Eg prĂžvebaka sjokoladepavlovaen til Nigella Lawson i dag!! Den smakte himmelsk!! đ€€đ€€đ€€đ€€ Takk til alle erfarne pavlovabakere her inne! đ„° MEN, eit nytt spĂžrsmĂ„l: dĂ„ eg skulle flytte bunnen frĂ„ brettet og over pĂ„ eit fat, lĂ„g halve kaka igjen. Eg mĂ„tte skrape av og gjemme det inni den sprĂž delen. Finnes det nokon triks for Ă„ unngĂ„ det? (Estetisk sett gjorde det ingenting, det blei skjult av kremen. Men det var ein kjedeleg jobb Ă„ gjera).
Anonym bruker Skrevet 15. mai 2019 #25 Skrevet 15. mai 2019 11 timer siden, Valkyriemamma skrev: Eg prĂžvebaka sjokoladepavlovaen til Nigella Lawson i dag!! Den smakte himmelsk!! đ€€đ€€đ€€đ€€ Takk til alle erfarne pavlovabakere her inne! đ„° MEN, eit nytt spĂžrsmĂ„l: dĂ„ eg skulle flytte bunnen frĂ„ brettet og over pĂ„ eit fat, lĂ„g halve kaka igjen. Eg mĂ„tte skrape av og gjemme det inni den sprĂž delen. Finnes det nokon triks for Ă„ unngĂ„ det? (Estetisk sett gjorde det ingenting, det blei skjult av kremen. Men det var ein kjedeleg jobb Ă„ gjera). Hadde du ikke pĂ„ bakepapir? I sĂ„ fall er det noe du mĂ„ gjĂžre neste gang. NĂ„r bunnen er 100 % avkjĂžlt peeler du forsiktig av bakepapiret og legger bunnen over pĂ„ kakefatet. Anonymkode: 28b99...af0
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for Ă„ kommentere
Du mÄ vÊre et medlem for Ä kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt Ă„ melde seg inn for Ă„ starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nÄ