Gå til innhold

Dere som lager en killer pavlova. Hjelp🙏🏻


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er ganske god på baking, men av en eller annen grunn får jeg ikke til pavlovabunnen😖 Jeg har prøvd ulike oppskrifter. Alle med sukker, eggehvite, maizena og eddik eller sitron. Ønsker seig bunn, men den blir bare ekkelt skummete inni. Hva gjør jeg galt? 

Anonymkode: 2f993...6e9

Skrevet

Lang steketid. 70-80 min på 80-100 graders varme. Krem av fløte og vaniljekesam. Pyntes med blåbær, bringebær og smash 👌

Anonymkode: 7362b...e98

Skrevet

Jeg bruker oppskriften til Det søte liv, og den fungerer utmerket synes jeg. Steker bunnen dagen før og lar den stå i ovnen til den skal pyntes neste dag.

Ser noen oppskrifter tar i maizena og eddig tidlig, men jeg har alltid fulgt oppskriften med å ta det i til slutt. Blir bra det...

https://www.detsoteliv.no/oppskrift/pavlova-i-langpanne

Jeg fyller med 50/50 krem og vaniljekrem da, pluss masse bær og hakket sjokolade.

Har du tid er det kjempegodt å bruke eggeplommene til å lage en gul krem (samme som på suksessterte) å ha på kaken. Først bunnen, så et tynt lag gul krem, så vanlig krem og bær på toppen.

Anonymkode: 5c43d...fb3

Skrevet

Jeg lager den alltid dagen før. Steker lenge og lar den stå i ovnen med døren på gløtt til dagen etter. Blir alltid sprø utenpå og seig inni :) 

Anonymkode: 3094a...d90

Skrevet

Tusen takk for tips. Prøver oppskriften fra Det søte liv, tror ikke jeg har prøvd den før. Jeg pleier bare å skru av temperaturen i ovnen og la kaken stå til neste dag (med døren lukket). Pleier også å ta i syre og maizena etter at marengsen er ferdigvispet. Men hvorfor blir den skummete? Steker jeg for kort tid? På for lav temperatur?

Anonymkode: 2f993...6e9

Skrevet
7 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Tusen takk for tips. Prøver oppskriften fra Det søte liv, tror ikke jeg har prøvd den før. Jeg pleier bare å skru av temperaturen i ovnen og la kaken stå til neste dag (med døren lukket). Pleier også å ta i syre og maizena etter at marengsen er ferdigvispet. Men hvorfor blir den skummete? Steker jeg for kort tid? På for lav temperatur?

Anonymkode: 2f993...6e9

Pisker du lenge nok da? Marengsmassen er jo ikke skummete når du har pisket lenge nok... 

Anonymkode: 5c43d...fb3

Skrevet
44 minutes ago, Anonym bruker said:

Tusen takk for tips. Prøver oppskriften fra Det søte liv, tror ikke jeg har prøvd den før. Jeg pleier bare å skru av temperaturen i ovnen og la kaken stå til neste dag (med døren lukket). Pleier også å ta i syre og maizena etter at marengsen er ferdigvispet. Men hvorfor blir den skummete? Steker jeg for kort tid? På for lav temperatur?

Anonymkode: 2f993...6e9

Døren på gløtt vel? 

Anonymkode: 84e21...0a5

Skrevet
Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Jeg bruker Nigella Lawsons's oppskrift på bringebær (eller jordbær-)- og sjokoladepavlova, den blir alltid helt vidunderlig:

 

https://www.nigella.com/recipes/chocolate-raspberry-pavlova

Anonymkode: 83692...315

Her er video av hvordan hun gjør det: 

 

Anonymkode: 83692...315

Skrevet
13 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Døren på gløtt vel? 

Anonymkode: 84e21...0a5

Nei. Jeg lar den bare stå. Skrur av varmen og lar den avkjøles i løpet av natten. Mulig det er det jeg gjør feil? Har lest i flere oppskrifter at det skal gjøres slik, men noe galt gjør jeg i alle fall🤷🏻‍♀️

Anonymkode: 2f993...6e9

Skrevet
52 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Pisker du lenge nok da? Marengsmassen er jo ikke skummete når du har pisket lenge nok... 

Anonymkode: 5c43d...fb3

Pisker minst et kvarter i kitchenaid’en. Kanskje jeg bruker for lav hastighet?🤔 Men den blir blank og fin, og virker seig når jeg tar den over på bakeplaten. 

Anonymkode: 2f993...6e9

Skrevet
16 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Her er video av hvordan hun gjør det: 

 

Anonymkode: 83692...315

Takk! Skal se på den😊

Anonymkode: 2f993...6e9

Skrevet

Såg nettopp videoen av Nigella Lawson!! Gjett om eg skal laga den til 17. mai!! 🤤🤤🤤🤤 

Skrevet

Spørsmål: i oppskrifta til Nigella Lawson står det «balsamic vinegar». Har og lest om kvitvinseddik i andre oppskrifter. Eg har berre vanleg eddik og fant ikkje noko anna eddik på butikken i dag. 

Kan eg bruke vanleg eddik? Ev blande den med noko som gir same effekt?

Skrevet
10 minutter siden, Valkyriemamma skrev:

Spørsmål: i oppskrifta til Nigella Lawson står det «balsamic vinegar». Har og lest om kvitvinseddik i andre oppskrifter. Eg har berre vanleg eddik og fant ikkje noko anna eddik på butikken i dag. 

Kan eg bruke vanleg eddik? Ev blande den med noko som gir same effekt?

Tror Du kan bruke vanlig eddik

Anonymkode: 83692...315

Skrevet

Bruker TORO posen. Har bare i vann og pisker i 15-20 min

Anonymkode: 2e403...d00

Skrevet
1 time siden, Valkyriemamma skrev:

Spørsmål: i oppskrifta til Nigella Lawson står det «balsamic vinegar». Har og lest om kvitvinseddik i andre oppskrifter. Eg har berre vanleg eddik og fant ikkje noko anna eddik på butikken i dag. 

Kan eg bruke vanleg eddik? Ev blande den med noko som gir same effekt?

Balsamico er jo bare for den smaker godt, det du trenger er det sure, så eplesidereddik, sitron eller tilsvarende er ok.

Skrevet
13 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Bruker TORO posen. Har bare i vann og pisker i 15-20 min

Anonymkode: 2e403...d00

Den har jeg prøvd. Smakte høgg. Mulig jeg ikke en gang kan lage posepavlova😭 hi

Anonymkode: 2f993...6e9

Skrevet

Pisk på middels hastighet, ikke fort. Det var løsningen for meg. 20 min med rolig/middels tempo på eggehviter og sukker, så eddik i mot slutten.

Anonymkode: 28b99...af0

Skrevet

Jeg bruler ei klype med salt istedet for eddik 👍

Pisk eggehvite , ha i salt, oisk til stivt skum, ha i sukker i 2-3 omganger, pisk dette blankt, stek

Skrevet
1 time siden, Anonym bruker skrev:

Pisk på middels hastighet, ikke fort. Det var løsningen for meg. 20 min med rolig/middels tempo på eggehviter og sukker, så eddik i mot slutten.

Anonymkode: 28b99...af0

Det skal jeg prøve :) 

4 minutter siden, snurripåsnei skrev:

Jeg bruler ei klype med salt istedet for eddik 👍

Pisk eggehvite , ha i salt, oisk til stivt skum, ha i sukker i 2-3 omganger, pisk dette blankt, stek

Blir den seig da? 

Anonymkode: 2f993...6e9

Skrevet

Du vet at du skal kunne tømme bollen opp ned uten at 'deigen' renner ut? Da er den klar for steking.

Jeg steker den på 150 grader i 1 time. Sprø uttapå og seig inni. Det er slik jeg liker det best :)

Anonymkode: fd379...031

Skrevet

Eg prøvebaka sjokoladepavlovaen til Nigella Lawson i dag!! Den smakte himmelsk!! 🤤🤤🤤🤤

Takk til alle erfarne pavlovabakere her inne! 🥰

MEN, eit nytt spørsmål: då eg skulle flytte bunnen frå brettet og over på eit fat, låg halve kaka igjen. Eg måtte skrape av og gjemme det inni den sprø delen. Finnes det nokon triks for å unngå det? (Estetisk sett gjorde det ingenting, det blei skjult av kremen. Men det var ein kjedeleg jobb å gjera).

Skrevet
11 timer siden, Valkyriemamma skrev:

Eg prøvebaka sjokoladepavlovaen til Nigella Lawson i dag!! Den smakte himmelsk!! 🤤🤤🤤🤤

Takk til alle erfarne pavlovabakere her inne! 🥰

MEN, eit nytt spørsmål: då eg skulle flytte bunnen frå brettet og over på eit fat, låg halve kaka igjen. Eg måtte skrape av og gjemme det inni den sprø delen. Finnes det nokon triks for å unngå det? (Estetisk sett gjorde det ingenting, det blei skjult av kremen. Men det var ein kjedeleg jobb å gjera).

Hadde du ikke på bakepapir? I så fall er det noe du må gjøre neste gang. Når bunnen er 100 % avkjølt peeler du forsiktig av bakepapiret og legger bunnen over på kakefatet. 

Anonymkode: 28b99...af0

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...