Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #1 Skrevet 14. mai 2019 Jeg er ganske god på baking, men av en eller annen grunn får jeg ikke til pavlovabunnen😖 Jeg har prøvd ulike oppskrifter. Alle med sukker, eggehvite, maizena og eddik eller sitron. Ønsker seig bunn, men den blir bare ekkelt skummete inni. Hva gjør jeg galt? Anonymkode: 2f993...6e9
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #2 Skrevet 14. mai 2019 Lang steketid. 70-80 min på 80-100 graders varme. Krem av fløte og vaniljekesam. Pyntes med blåbær, bringebær og smash 👌 Anonymkode: 7362b...e98
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #3 Skrevet 14. mai 2019 Jeg bruker oppskriften til Det søte liv, og den fungerer utmerket synes jeg. Steker bunnen dagen før og lar den stå i ovnen til den skal pyntes neste dag. Ser noen oppskrifter tar i maizena og eddig tidlig, men jeg har alltid fulgt oppskriften med å ta det i til slutt. Blir bra det... https://www.detsoteliv.no/oppskrift/pavlova-i-langpanne Jeg fyller med 50/50 krem og vaniljekrem da, pluss masse bær og hakket sjokolade. Har du tid er det kjempegodt å bruke eggeplommene til å lage en gul krem (samme som på suksessterte) å ha på kaken. Først bunnen, så et tynt lag gul krem, så vanlig krem og bær på toppen. Anonymkode: 5c43d...fb3
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #4 Skrevet 14. mai 2019 Jeg lager den alltid dagen før. Steker lenge og lar den stå i ovnen med døren på gløtt til dagen etter. Blir alltid sprø utenpå og seig inni Anonymkode: 3094a...d90
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #5 Skrevet 14. mai 2019 Tusen takk for tips. Prøver oppskriften fra Det søte liv, tror ikke jeg har prøvd den før. Jeg pleier bare å skru av temperaturen i ovnen og la kaken stå til neste dag (med døren lukket). Pleier også å ta i syre og maizena etter at marengsen er ferdigvispet. Men hvorfor blir den skummete? Steker jeg for kort tid? På for lav temperatur? Anonymkode: 2f993...6e9
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #6 Skrevet 14. mai 2019 7 minutter siden, Anonym bruker skrev: Tusen takk for tips. Prøver oppskriften fra Det søte liv, tror ikke jeg har prøvd den før. Jeg pleier bare å skru av temperaturen i ovnen og la kaken stå til neste dag (med døren lukket). Pleier også å ta i syre og maizena etter at marengsen er ferdigvispet. Men hvorfor blir den skummete? Steker jeg for kort tid? På for lav temperatur? Anonymkode: 2f993...6e9 Pisker du lenge nok da? Marengsmassen er jo ikke skummete når du har pisket lenge nok... Anonymkode: 5c43d...fb3
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #7 Skrevet 14. mai 2019 44 minutes ago, Anonym bruker said: Tusen takk for tips. Prøver oppskriften fra Det søte liv, tror ikke jeg har prøvd den før. Jeg pleier bare å skru av temperaturen i ovnen og la kaken stå til neste dag (med døren lukket). Pleier også å ta i syre og maizena etter at marengsen er ferdigvispet. Men hvorfor blir den skummete? Steker jeg for kort tid? På for lav temperatur? Anonymkode: 2f993...6e9 Døren på gløtt vel? Anonymkode: 84e21...0a5
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #8 Skrevet 14. mai 2019 Jeg bruker Nigella Lawsons's oppskrift på bringebær (eller jordbær-)- og sjokoladepavlova, den blir alltid helt vidunderlig: https://www.nigella.com/recipes/chocolate-raspberry-pavlova Anonymkode: 83692...315
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #9 Skrevet 14. mai 2019 Akkurat nå, Anonym bruker skrev: Jeg bruker Nigella Lawsons's oppskrift på bringebær (eller jordbær-)- og sjokoladepavlova, den blir alltid helt vidunderlig: https://www.nigella.com/recipes/chocolate-raspberry-pavlova Anonymkode: 83692...315 Her er video av hvordan hun gjør det: Anonymkode: 83692...315
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #10 Skrevet 14. mai 2019 13 minutter siden, Anonym bruker skrev: Døren på gløtt vel? Anonymkode: 84e21...0a5 Nei. Jeg lar den bare stå. Skrur av varmen og lar den avkjøles i løpet av natten. Mulig det er det jeg gjør feil? Har lest i flere oppskrifter at det skal gjøres slik, men noe galt gjør jeg i alle fall🤷🏻♀️ Anonymkode: 2f993...6e9
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #11 Skrevet 14. mai 2019 52 minutter siden, Anonym bruker skrev: Pisker du lenge nok da? Marengsmassen er jo ikke skummete når du har pisket lenge nok... Anonymkode: 5c43d...fb3 Pisker minst et kvarter i kitchenaid’en. Kanskje jeg bruker for lav hastighet?🤔 Men den blir blank og fin, og virker seig når jeg tar den over på bakeplaten. Anonymkode: 2f993...6e9
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #12 Skrevet 14. mai 2019 16 minutter siden, Anonym bruker skrev: Her er video av hvordan hun gjør det: Anonymkode: 83692...315 Takk! Skal se på den😊 Anonymkode: 2f993...6e9
amandine Skrevet 14. mai 2019 #13 Skrevet 14. mai 2019 37 minutter siden, Anonym bruker skrev: Jeg bruker Nigella Lawsons's oppskrift på bringebær (eller jordbær-)- og sjokoladepavlova, den blir alltid helt vidunderlig: https://www.nigella.com/recipes/chocolate-raspberry-pavlova Anonymkode: 83692...315 Det er den jeg bruker også. Nigella er dronning av pavlova 😄
Valkyriemamma Skrevet 14. mai 2019 #14 Skrevet 14. mai 2019 Såg nettopp videoen av Nigella Lawson!! Gjett om eg skal laga den til 17. mai!! 🤤🤤🤤🤤
Valkyriemamma Skrevet 14. mai 2019 #15 Skrevet 14. mai 2019 Spørsmål: i oppskrifta til Nigella Lawson står det «balsamic vinegar». Har og lest om kvitvinseddik i andre oppskrifter. Eg har berre vanleg eddik og fant ikkje noko anna eddik på butikken i dag. Kan eg bruke vanleg eddik? Ev blande den med noko som gir same effekt?
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #16 Skrevet 14. mai 2019 10 minutter siden, Valkyriemamma skrev: Spørsmål: i oppskrifta til Nigella Lawson står det «balsamic vinegar». Har og lest om kvitvinseddik i andre oppskrifter. Eg har berre vanleg eddik og fant ikkje noko anna eddik på butikken i dag. Kan eg bruke vanleg eddik? Ev blande den med noko som gir same effekt? Tror Du kan bruke vanlig eddik Anonymkode: 83692...315
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #17 Skrevet 14. mai 2019 Bruker TORO posen. Har bare i vann og pisker i 15-20 min Anonymkode: 2e403...d00
amandine Skrevet 14. mai 2019 #18 Skrevet 14. mai 2019 1 time siden, Valkyriemamma skrev: Spørsmål: i oppskrifta til Nigella Lawson står det «balsamic vinegar». Har og lest om kvitvinseddik i andre oppskrifter. Eg har berre vanleg eddik og fant ikkje noko anna eddik på butikken i dag. Kan eg bruke vanleg eddik? Ev blande den med noko som gir same effekt? Balsamico er jo bare for den smaker godt, det du trenger er det sure, så eplesidereddik, sitron eller tilsvarende er ok.
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #19 Skrevet 14. mai 2019 13 minutter siden, Anonym bruker skrev: Bruker TORO posen. Har bare i vann og pisker i 15-20 min Anonymkode: 2e403...d00 Den har jeg prøvd. Smakte høgg. Mulig jeg ikke en gang kan lage posepavlova😭 hi Anonymkode: 2f993...6e9
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #20 Skrevet 14. mai 2019 Pisk på middels hastighet, ikke fort. Det var løsningen for meg. 20 min med rolig/middels tempo på eggehviter og sukker, så eddik i mot slutten. Anonymkode: 28b99...af0
snurripåsnei Skrevet 14. mai 2019 #21 Skrevet 14. mai 2019 Jeg bruler ei klype med salt istedet for eddik 👍 Pisk eggehvite , ha i salt, oisk til stivt skum, ha i sukker i 2-3 omganger, pisk dette blankt, stek
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #22 Skrevet 14. mai 2019 1 time siden, Anonym bruker skrev: Pisk på middels hastighet, ikke fort. Det var løsningen for meg. 20 min med rolig/middels tempo på eggehviter og sukker, så eddik i mot slutten. Anonymkode: 28b99...af0 Det skal jeg prøve 4 minutter siden, snurripåsnei skrev: Jeg bruler ei klype med salt istedet for eddik 👍 Pisk eggehvite , ha i salt, oisk til stivt skum, ha i sukker i 2-3 omganger, pisk dette blankt, stek Blir den seig da? Anonymkode: 2f993...6e9
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2019 #23 Skrevet 14. mai 2019 Du vet at du skal kunne tømme bollen opp ned uten at 'deigen' renner ut? Da er den klar for steking. Jeg steker den på 150 grader i 1 time. Sprø uttapå og seig inni. Det er slik jeg liker det best Anonymkode: fd379...031
Valkyriemamma Skrevet 14. mai 2019 #24 Skrevet 14. mai 2019 Eg prøvebaka sjokoladepavlovaen til Nigella Lawson i dag!! Den smakte himmelsk!! 🤤🤤🤤🤤 Takk til alle erfarne pavlovabakere her inne! 🥰 MEN, eit nytt spørsmål: då eg skulle flytte bunnen frå brettet og over på eit fat, låg halve kaka igjen. Eg måtte skrape av og gjemme det inni den sprø delen. Finnes det nokon triks for å unngå det? (Estetisk sett gjorde det ingenting, det blei skjult av kremen. Men det var ein kjedeleg jobb å gjera).
Anonym bruker Skrevet 15. mai 2019 #25 Skrevet 15. mai 2019 11 timer siden, Valkyriemamma skrev: Eg prøvebaka sjokoladepavlovaen til Nigella Lawson i dag!! Den smakte himmelsk!! 🤤🤤🤤🤤 Takk til alle erfarne pavlovabakere her inne! 🥰 MEN, eit nytt spørsmål: då eg skulle flytte bunnen frå brettet og over på eit fat, låg halve kaka igjen. Eg måtte skrape av og gjemme det inni den sprø delen. Finnes det nokon triks for å unngå det? (Estetisk sett gjorde det ingenting, det blei skjult av kremen. Men det var ein kjedeleg jobb å gjera). Hadde du ikke på bakepapir? I så fall er det noe du må gjøre neste gang. Når bunnen er 100 % avkjølt peeler du forsiktig av bakepapiret og legger bunnen over på kakefatet. Anonymkode: 28b99...af0
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå