Gå til innhold

Lage tapas til 50 personer. Overkommelig på egenhånd?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal serveres i lokale uten varmemulighet, så må bare være retter som kan serveres kalde. Er på sommeren. Noen som vil hjelpe med å foreslå enkle og gode retter?

Anonymkode: 3d8a3...dc0

Skrevet

Kan det være en mulighet å bestille noen retter og lage resten selv?

Ellers tenker jeg det kommer an på hvor stort kjøkken du har tilgang på, hvor mye tid du har i forkant selskapet, hvor vant du er til å lage mat til mange, og hvor mange varmretter du vil lage?

Anonymkode: 6568f...ba7

Skrevet

Jeg er flink å lage mat. Har en hel dag før. Ikke varmmat.

Anonymkode: 3d8a3...dc0

Skrevet

Det er vel enklere med koldtbord enn tapas om det ikke skal være varme retter? For meg hører det til en del varme retter når det serveres tapas.

Anonymkode: abeed...9c8

Skrevet

Salater

Stekte dadler med bacon

Eggerøre

Kald kokt skinke (sånn stor som de bruker i Sverige)

Spekemat

Frukt (melon, jordbær, ananas)

Spyd med kald skinke osv. 

Pastasalat

Flatbrød, rugbrød, loff, focaccia (brød metter godt så du kan servere mye av det)

Kalde kjøttboller

Kyllingvinger/klubber

Lefseruller med snøfrisk, ruccola, spekemat

Røykelaks med sennepsaus

Flere typer hjemmelaga dressing

Reker

Krabbe, majones, sitron

Evt. karbonader, men de er vel ikke så gode kalde?

Jeg tenker du bør ha mye snacks til etterpå dersom du ikke serveres noe varmt.

 

Anonymkode: 6568f...ba7

Skrevet

Overkommelig er det nok, men veldig mye arbeid! Jeg har laget bare til 20 personer da, men det tok mye tid. Og du må ha nok kjølemuligheter. 

Pastasalat (gjerne en med kremet dressing og en med pestodressing), focacciabrød, lefseruller (spekeskinke og røkelaks), dadler med bacon, italienske kjøttboller, potetsalat, eggerøre, spekemat, fat med jordbær og melon, forskjellige oster/kjeks/druer/tapenader. 

 

 

Anonymkode: 58598...fd4

Skrevet (endret)

Det går nok helt fint :) Ta gjerne med deg et par venninner som kan hjelpe deg. Mye godt du kan lage som ikke er varmmat.... 

  • Brokkoli og baconsalat
  • Tomatsalat med basilikum & mozzarella
  • Tomatsalat med rødløk og sorte oliven
  • Kikertsalat med chorizo
  • Pastasalat med kylling, asparges og feta med hvitløksdressing evt hold pastasalaten vegetar i tilfelle du har veggis-gjester. 
  • Asparges med spekeskinke surret rundt seg
  • Stort spekefat med serrano, chorizo, fennikelsalami +++
  • Sashimi
  • Lefseruller med laks og/eller spekemat
  • Chilimarinerte reker
  • Potetsalat, gjerne med rømme og en med sennep, eddik og estragon
  • Masse godt brød - Foccacia, landbrød med oliven, surdeigsbrød etc
  • Ostefat med gode, modne oster, honningristede nøtter og ulike marmelader
  • Aioli, pesto, hummus
Endret av frk Nilsen
Skrevet

Tusen takk for fine forslag. Blir vel heller koldtbord enn tapas ja.

Anonymkode: 3d8a3...dc0

Skrevet

Om du er vant med å lage mye mat så er det nok overkommelig, om enn veldig mye arbeid, både dagen før og samme dag.

Men har du kjølekapasitet til så mye mat?

Anonymkode: 61a7e...547

Skrevet

Ikke glem å ha med ting som ikke trenger å lages, som forskjellige typer oliven, marinert fetaost, marinert hvitløk. Bare å helle av lake og servere i skål. Dette er must på tapasbord hos oss. 

Skrevet

Sikker på at du ikke hellervil satse på spekemat? Enklere og gjennomførBart. 

-diverse spekemat rullet på fat samt stor spekeskinke til selvskjæring

-hjemmelaget potetsalat

- eggerøre

-flatbrød og focaccia

-rømmedressing/aioli

- grønnsalat

 

 

Anonymkode: 297de...d5d

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...