Anonym bruker Skrevet 27. april 2019 #1 Skrevet 27. april 2019 Får så nydelig havregrøt i kantina på jobb, den er som fløyel og ikke kornete. Når jeg prøver hjemme blir det mye mer tyggemotstand og ikke like fluffy og fløyelaktig. Jeg koker på melk og bruker lettkokte havregryn. Anonymkode: 0e192...5b5
Anonym bruker Skrevet 27. april 2019 #2 Skrevet 27. april 2019 Hva med å kjøre havregrynene i en foodprossor først, så de blir litt malt, evt bruke havremel. Jeg tror det er umulig å få den som fløyel hvis man bruker vanlige havregryn Anonymkode: 6174a...870
Anonym bruker Skrevet 27. april 2019 #3 Skrevet 27. april 2019 1 minutt siden, Anonym bruker skrev: Hva med å kjøre havregrynene i en foodprossor først, så de blir litt malt, evt bruke havremel. Jeg tror det er umulig å få den som fløyel hvis man bruker vanlige havregryn Anonymkode: 6174a...870 F.eks sånn, bare med melk i stedet for havremelk https://www.instagram.com/p/BwlvdnxJzum/ Anonymkode: 6174a...870
Anonym bruker Skrevet 27. april 2019 #4 Skrevet 27. april 2019 Du må koke grynene i vann før du har i melk. Og bruke visp Anonymkode: 78c2e...137
tante grusom master of law Skrevet 27. april 2019 #5 Skrevet 27. april 2019 Takker for svar dere! Skal prøve alt!
tante grusom master of law Skrevet 27. april 2019 #6 Skrevet 27. april 2019 Skjønner ikke hvorfor jeg ble anonym i hi...
prekæs Skrevet 27. april 2019 #7 Skrevet 27. april 2019 Kok opp grynene i vannet/melken og bruk vanlige gryn, ikke store. Min mormor sa at tilsettes grynene kokende vann, blir de mer kornete. Vet ikke hvor riktig det er, men hun skjemte oss bort med god havregrøt Merkelig hva man kommer på at man har lært for 100 år siden altså
Anonym bruker Skrevet 27. april 2019 #8 Skrevet 27. april 2019 Fant ut i dag morrest at dersom man har for mye havregryn, så blir den mer hard/kornete. Fikk tips av en kollega, 2 dl melk og 1 dl havregryn er en passelig stor posjon, og passelig forhold. Jeg bruker små havregryn, og kokser melka i skål i microen, men går kanskje enda bedre med å koke i kasserolle, har i havregryn når melka er varm/kokt og koker opp. I microen lar jeg den gjerne stå og svelle en stund(5 min) fordi det bare koker over hvis microen skal gå hele tiden. Anonymkode: ee33a...797
Syngensang Skrevet 27. april 2019 #9 Skrevet 27. april 2019 Du kan òg kjøpe havre mjøl og koke graut på dei.
Anonym bruker Skrevet 27. april 2019 #10 Skrevet 27. april 2019 Jobber i bhg, så jeg koker havregrøt ofte. Får alltid skryt av min, så det må da være noe 😉 Mitt triks er å koke opp vann, så ha i melken, koke væsken litt opp igjen, så ha i grynet. Rør godt og ha i nok med væske. Den sveller jo etterhvert som den står over varmen. Anonymkode: c1749...344
mirredutt Skrevet 27. april 2019 #11 Skrevet 27. april 2019 Den smootheste grøten får du om du rører inn en (rå) eggeplomme eller to når grøten er ferdig kokt. Blir helt nydelig konsistens, bare prøv
Anonym bruker Skrevet 27. april 2019 #12 Skrevet 27. april 2019 Lite gryn, mye væske (gjerne 1:4 melk:venn) og koke lenge. Eventuelt dersom det skal være til frokost, koke opp på kvelden, legge på lokk og la stå på kjøkkenbenken over natten. Da vil den være tykk og fløyelsmyk på morgenen. Koke opp på nytt og spise Anonymkode: 8eb00...19b
Anonym bruker Skrevet 27. april 2019 #13 Skrevet 27. april 2019 Jeg hadde spurt i kantina etter oppskrift 😉 Anonymkode: a7029...8eb
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå