Gå til innhold

Hvilke vare fra Asia butikker bruker du mest og til hva?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har null peiling. Kommer inn og ser rader med soyasausen, glass og krydder. Vet ikke hva som er bra og hvordan de anvendes. 

Hvilke varer er et must?

Anonymkode: acff2...c44

Skrevet

Mener mat😅

hi

Anonymkode: acff2...c44

Skrevet

Pleier å kjøpe vårrull-ark, glassnudler, eggenudler, Vårrull-saus, sekker med ris, og så er det en masse krydder jeg bruker. Garam Masala, grønn kardemomme, svart kardemomme, koriander, spisskummen, Tumeric, chilipulver. Pheferoni, hakka tomater..... ja listen er lang. Bruker dette til vårruller, indisk mat og kebab sånn i hovedsak. 

Skrevet

Ajwar til gulost eller ved siden av mat, tahine til å lage hummus, hoisinsaus til dressinger, søt chilisaus til wok eller hva som helst som er kjedelig, sitronsaft i stor flaske til alt, chili av div slag, div Pataks curry, ostefylte chili på glass,  digre bokser med oliven, og så alt mulig av grønnsaker.

Skrevet

Glemte Aroy-D Curry Paste som jeg bruker med kokosmelk, kylling, m.m. 

Skrevet
8 minutter siden, sug lut skrev:

Ajwar til gulost eller ved siden av mat, tahine til å lage hummus, hoisinsaus til dressinger, søt chilisaus til wok eller hva som helst som er kjedelig, sitronsaft i stor flaske til alt, chili av div slag, div Pataks curry, ostefylte chili på glass,  digre bokser med oliven, og så alt mulig av grønnsaker.

Ostefylte chili høres spennende ut :)

Anonymkode: f1d0e...5e5

Skrevet
28 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Ostefylte chili høres spennende ut :)

Anonymkode: f1d0e...5e5

La oss si at jeg har spist hele glasset med gaffel opptil flere ganger... De røde er best, men de kommer i gule og grønne chili også.

Skrevet

5 kilo basmatiris (bedre og dyrere enn jasminris)

Olivenglass

Chillisaus

Grønnsaker

Anonymkode: 5a4fe...857

Skrevet

Trnom det de andre nevt.Sitrongress, limeblader til thaimat og curryleafs til indisk + tørre linser og bønner

Anonymkode: 0acf1...fb0

Skrevet

Takk for alle svar👌

Anonymkode: acff2...c44

Skrevet

Masse grønnsaker. Galangal, sitrongress og limeblader til thaimat. Ajvar er nydelig! Jeg bruker det til salater med fetaost (eller grillet halloumi), oliven, grillet paprika, tomat, rødløk og salat. Kjøper forresten også fetaost og oliven i løs vekt. 

Skrevet

Krydder i store kvanta: Pepper, kanel, paprikapulver, hvitløkspuler, chilipulver.
Sweet chilisaus i stor flaske.
Vårrullark

Har ikke så stor invandrerbutikk her, så grønnsaker og slikt, har de ikke. Kun hermetiske.

Anonymkode: 60b5f...dc7

Skrevet
14 minutter siden, Holly Golightly skrev:

Masse grønnsaker. Galangal, sitrongress og limeblader til thaimat. Ajvar er nydelig! Jeg bruker det til salater med fetaost (eller grillet halloumi), oliven, grillet paprika, tomat, rødløk og salat. Kjøper forresten også fetaost og oliven i løs vekt. 

Galangal kjenner jeg ikke. Hva bruker du det til og hva smaker det?

Og er det godt å grille halloumi i ovn, eller er det en sommer-og-grill-greie?

Skrevet
6 minutter siden, sug lut skrev:

Galangal kjenner jeg ikke. Hva bruker du det til og hva smaker det?

Og er det godt å grille halloumi i ovn, eller er det en sommer-og-grill-greie?

Galangal er en rot som ligner litt på ingefær. Står ofte i oppskrifter på thaimat (jeg erstatter det med ingefær hvis jeg ikke har galangal, funker helt fint). Halloumi steker jeg i stekepanne. Mulig det er helt feil, men det smaker i alle fall godt :D 

Skrevet

Søt soyasaus er det jeg bruker aller mest. Har det i alle typer sauser. Kjempegodt

Anonymkode: e6d5b...fa2

Skrevet

Soyasaus, ferske sobanudler og udonnudler, teriyakisaus, sesamolje, østerssaus, fishsauce, vårruller og nybakte nanbrød. Dessuten kjøper jeg gjerne grønnsaker og frukt når jeg er innom. Pak choi, ingefær, de tynne soppene som er gode i ramen som jeg ikke vet hva heter, vårløk, mango og chili. Synes ofte de har ferskere og finere grønnsaker enn kjedebutikkene.

Skrevet
På 14.2.2019 den 19.42, MrGoodMan skrev:

Pleier å kjøpe vårrull-ark, glassnudler, eggenudler, Vårrull-saus, sekker med ris, og så er det en masse krydder jeg bruker. Garam Masala, grønn kardemomme, svart kardemomme, koriander, spisskummen, Tumeric, chilipulver. Pheferoni, hakka tomater..... ja listen er lang. Bruker dette til vårruller, indisk mat og kebab sånn i hovedsak. 

Har du en oppskrift på vårruller 🙂

Anonymkode: e0e2a...c65

Skrevet

kjøper ikke matvarer slike steder. I grunn litt dumt, for det finnes så mye god asiatisk mat, men blir liksom aldri til at jeg kjører innom. 

Anonymkode: 2f3d2...384

Skrevet

Oppskrift og tekst er funnet på nettet ett eller annet sted, en eller annen gang :)

 

600 g Kyllingkjøttdeig
300 g Gulrot
200 g Kål (Hodekål)
1 pk glassnudler (80 g)
100 g bønnespirer
1 løk
5 store fedd hvitløk
 
Krydderblanding:
4 ss østerssaus
5 ts Thai buljongpulver
1/2 ts sukker
1/2 ts malt pepper
1/2 toppa teskje chilipulver
 
1 pk vårrullark 40 stk
Olje til frityrsteking
Vårrull-saus
 
Halvstek kjøttdeigen, ta vekk kraften og sett til side.
Legg glassnudler i lunkent vann i ca 15 min. Sil av vannet og skjær opp.
Skjær gulrot og kål i tynne strimler og passe lengde.
Kan bruke rasp på gulrot
Bland alt sammen i en bolle.
Kan gjerne stekes 1 min for å "mykne" opp litt. ( gjør det enklere å rulle)
La det avkjøle litt og sil av all overflødig væske.
 
Legg en spiseskje med blandingen på et av hjørnene av vårrullarket.
Rull diagonalt inn mot midten. Brett inn begge side-spissene og rull ferdig.
Ha en skål med litt vann eller et pisket egg til å "lime" siste hjørnet.
 
Ha nok olje i en wok-panne eller kjele så vårrullene kan flyte.
Varm opp til ca 180grader. Bruk gjerne steketermometer med løs ledning.
La denne ligge i kjelen for å kontrollere temperaturen.
Ha oppi 4-5 vårruller av gangen.
Stekes til de blir gylne i fargen. Jeg tar tiden på første vending og så bruker 
jeg nedtellingsfunksjon på tlf for de neste vendingene.
 
Ha vårrullene over på tørkepapir så oljen får rent av.
 
Server med salat og "dipp-saus" ( Sweet Chili)
 
PS. Du kan steke ferdig vårrullene og fryse dem.
Varm da vårrullene i stekeovnen på 150 grader i ca 15 minutter.
Skrevet

1/2 toppa teskje chilipulver er nok mine ord hehe. 

Sliter med strøkne mål :)

 

Skrevet
7 timer siden, sug lut skrev:

Galangal kjenner jeg ikke. Hva bruker du det til og hva smaker det?

Og er det godt å grille halloumi i ovn, eller er det en sommer-og-grill-greie?

Halloumi er godt grillet i panne, i ovn - legger den i en ildfast form med revet hvitløk, litt chili, sitron, salt og en klatt smør) Funker finfint på grillen på sommeren og :)

Skrevet

Kjøper alltid basmatiris i 5kg, koriander i bunt, grønnsaker, soyasaus, linser, tahini, nudler, krydder, fetaost, oliven og masse annet digg jeg kommer over.

Skrevet
1 time siden, frk Nilsen skrev:

Halloumi er godt grillet i panne, i ovn - legger den i en ildfast form med revet hvitløk, litt chili, sitron, salt og en klatt smør) Funker finfint på grillen på sommeren og :)

Hvor mange grader stekes den på, hvor lenge?

Anonymkode: f1d0e...5e5

Skrevet

Lite, må innrømmes.

Vårrullflak og glassnudler når vi skal lage vårruller. 

Glutenfrie nudler i porsjonspakker, altså risnudler. Har tenåring med cøliaki, så veldig greit når han savner nudler.

Anonymkode: b000e...4e3

Skrevet
På 14.2.2019 den 20.38, Anonym bruker skrev:

5 kilo basmatiris (bedre og dyrere enn jasminris)

Olivenglass

Chillisaus

Grønnsaker

Anonymkode: 5a4fe...857

Hvordan koker du den?

Anonymkode: 2785c...852

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...