Anonym bruker Skrevet 1. februar 2019 #1 Skrevet 1. februar 2019 Skal lage tiramisu og koke sukkerlake til temp 125 grader. Hvor lenge må den koke da? Har ikke tempmåler🙈. Anonymkode: 11bba...ebb
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2019 #2 Skrevet 1. februar 2019 Det er faktisk helt umulig å si. Sukker tar nokså lang tid fra fra 100 til 120.. Lån deg en steketermometer? Ellers er sukkertermometer kjekt å ha Anonymkode: 86370...49a
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2019 #3 Skrevet 1. februar 2019 Ps, temperatur på sukker er viktig. For kaldt = flytende, for varmt = knekk Anonymkode: 86370...49a
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2019 #4 Skrevet 1. februar 2019 Skjønte ikke😬 Anonymkode: 11bba...ebb
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2019 #5 Skrevet 1. februar 2019 og sukker i en liten kjele rør i det kun til sukker er helt oppløst, og kok opp. La det koke til sukkerlaken er ca. 112–114 °C. Ha 160 g eggeplommer i en ren mikse bolle og tilsett frøene fra vaniljestangen. Visp til egge-plommene er lyse og luftige. Når sukkerlaken har nådd riktig temperatur, heller du den over i eggedosisen. Hell litt og litt om gangen, helt til alt er tilsatt, og visp i noen minutter til. Ta opp vispen og skriv «Ole» med det som renner ned, Hvis «O» fortsatt er synlig når det er ferdig skrevet, er eggedosisen klar. Pisk mascarpone og kremfløte luftig i en egen bolle til den luftig. Vend mascarpone blandingen inn i egge-dosisen til alt er godt blandet Legg ladyfingers i bunnen av en dypp fat bløte ladyfingers med espresso kaffe Ha så et lag Tiramisù eggeblanding over, drys med mørkt kakaopulver. Fortsett med et lag kjeks til og avslutt med resten av mascarpone blandingen, sett kald i 8 timer, Rett før servering dryss over mørk kakaopulver. Ha en fin dag videre, og godt nyttår alle sammen, varme klemmer fra meg! Anonymkode: 11bba...ebb
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2019 #6 Skrevet 1. februar 2019 33 minutes ago, Anonym bruker said: Skjønte ikke😬 Anonymkode: 11bba...ebb Du må bruke termometer for å få det riktig Anonymkode: 86370...49a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå