Anonym bruker Skrevet 26. januar 2019 #1 Skrevet 26. januar 2019 https://www.dagbladet.no/mat/ny-rispakke-fikk-det-til-a-koke-over---han-hadde-daevva-foran-brodskuffen/70685449 Hva tenker du om det? Anonymkode: 324ed...0e0
Anonym bruker Skrevet 26. januar 2019 #2 Skrevet 26. januar 2019 Det var det første jeg også tenkte. Har til og med tenkt det når det gjelder disse fjordlandmiddagene med ris. Anonymkode: e9ab6...f0b
Anonym bruker Skrevet 26. januar 2019 #3 Skrevet 26. januar 2019 Men det er ikke farlig om den er avkjølt korrekt, og varmes opp til koketemp igjen. Anonymkode: bc977...613
Anonym bruker Skrevet 26. januar 2019 #4 Skrevet 26. januar 2019 2 minutter siden, Anonym bruker skrev: Men det er ikke farlig om den er avkjølt korrekt, og varmes opp til koketemp igjen. Anonymkode: bc977...613 Jeg tenker mer på at det motbestrider litt alle advarsler som kommer ang ferdigkokt ris. Litt sånn : når meny selger det, så kan det jo ikke være så farlig Anonymkode: 324ed...0e0
Anonym bruker Skrevet 26. januar 2019 #5 Skrevet 26. januar 2019 Ferdigkokt ris har da eksistert i Fjordlandmiddagene i åresvis. Skjønner ikke fuzzet? Anonymkode: f55b5...0d1
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 26. januar 2019 #6 Skrevet 26. januar 2019 3 minutter siden, Anonym bruker skrev: Ferdigkokt ris har da eksistert i Fjordlandmiddagene i åresvis. Skjønner ikke fuzzet? Anonymkode: f55b5...0d1 Fordi det er toppen av matlatskap? Som å kjøpe ferdig revet gulrot eller skrelt løk pakket i plast..
Anonym bruker Skrevet 26. januar 2019 #7 Skrevet 26. januar 2019 12 minutter siden, Lektor Doppler med tillegg skrev: Fordi det er toppen av matlatskap? Som å kjøpe ferdig revet gulrot eller skrelt løk pakket i plast.. Ikke glem kokte poteter... Eller pasta... Anonymkode: bc977...613
Anonym bruker Skrevet 26. januar 2019 #8 Skrevet 26. januar 2019 Det er vel ikke det å varme opp risen igjen som er problemet, men at det utvikles farlige bakterier når den blir stående i romtemperatur. Rask nedkjøling og kald oppbevaring, så går det fint å varme den opp innenfor et par dager. Anonymkode: d888a...615
sug lut Skrevet 26. januar 2019 #9 Skrevet 26. januar 2019 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Ikke glem kokte poteter... Eller pasta... Anonymkode: bc977...613 Eller ferdig stekt kjøttdeig...
Anonym bruker Skrevet 26. januar 2019 #10 Skrevet 26. januar 2019 Har aldri blitt dårlig av oppvarmet ris. Anonymkode: a70f2...a63
Anonym bruker Skrevet 26. januar 2019 #11 Skrevet 26. januar 2019 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Ikke glem kokte poteter... Eller pasta... Anonymkode: bc977...613 Men igjen - Fjordland! Har eksistert i evigheter. Og redder middagen for spesielt mange enslige eldre som gjerne vil ha saus og poteter til middag, men som ikke orker å lage det til bare en person. Jeg syns det er genialt, jeg. Anonymkode: f55b5...0d1
Anonym bruker Skrevet 26. januar 2019 #12 Skrevet 26. januar 2019 Fjordland ol er genialt for eldre mennesker som ikke klarer å lage mat og når hjemmetjenesten kommer så kan de ikke stå der og kokkelere i 30-60 min. Og brekker du den armen du bruker mest så tipper jeg at du ikke orker å stå å lage middag hver dag om du bor alene, og Grandiosa hver dag er kjedelig. Selv er jeg kronisk syk og har ofte store smerter, da enten så spiser jeg ikke eller så varmer jeg opp ferdigmat. Noen ganger når formen er ok så lager jeg f.eks lasagne, deler opp og fryser, men det er også kjekt med annen mat enn lasagne 3 dager på rad når jeg er i en dårlig periode. Så ikke døm folk som kjøper ferdigmat, dere vet ikke om det er latskap eller en god grunn til det. Det kan og være så enkelt at personen er utslitt etter en beinhard arbeidsdag. Så ferdigkokt ris er bra for de som vil kjøpe det og jeg regner med at den er behandlet rett 😊 Anonymkode: 88104...f8a
Anonym bruker Skrevet 27. januar 2019 #13 Skrevet 27. januar 2019 6 timer siden, Anonym bruker skrev: Ikke glem kokte poteter... Eller pasta... Anonymkode: bc977...613 Kokte poteter er faktisk genialt om man ønsker stekte poteter.. Anonymkode: 0f1a1...793
Anonym bruker Skrevet 27. januar 2019 #14 Skrevet 27. januar 2019 Man skal være forsiktig, men dette er veldig sjeldne tilstander. Så vidt jeg vet er det bare dokumentert 3 dødsfall i Europa gjennom historien. Anonymkode: f4f92...f11
Yellow Brick Road Skrevet 27. januar 2019 #15 Skrevet 27. januar 2019 Å varme opp ris er ikke farlig. Det farlige er å ikke kjøle den ned fort nok eller å ha den for lenge i romtemperatur før den varmes opp igjen. Ferdigkokt mat kan gjerne være latskap, men av og til er det lov til å være litt lat, eller kanskje til og med nødvendig, i det minste en helt grei løsning. Jeg elsker Fjordland og delvis Toro, annen ferdigmat har jeg ikke prøvd - de gangene jeg ønsker meg varm mat, men ikke vil aller kan ta meg tid til å lage den selv. Jeg er enda mer glad i å lage maten selv, men alt til sin tid.
Anonym bruker Skrevet 27. januar 2019 #16 Skrevet 27. januar 2019 Risen som selges ferdig kokt er laget under helt andre forhold enn et privat kjøkken. Den kokes i sterile omgivelser, kjøles svært hurtig ned og vakumpakkes. Den skal være helt trygg å spise. Derimot kan man bli syk av å la kokt ris stå noen timer på kjøkkenbenken, deretter i kjøleskap i x antall timer eller dager, og deretter varme opp igjen og spise. Anonymkode: feaa7...efc
Anonym bruker Skrevet 27. januar 2019 #17 Skrevet 27. januar 2019 18 timer siden, Anonym bruker skrev: Kokte poteter er faktisk genialt om man ønsker stekte poteter.. Anonymkode: 0f1a1...793 Eller hjemmelagd potetsalat👍. At det skylle være farlig å varme opp kokt ris er bare tull. Vet ikke hvor mange ganger jeg har lest om det her inne.....at noen er redd for å værme opp ris. Hjelpes.....! Anonymkode: e9e74...80f
Anonym bruker Skrevet 27. januar 2019 #18 Skrevet 27. januar 2019 23 timer siden, sug lut skrev: Eller ferdig stekt kjøttdeig... Finnes det?? Anonymkode: 46ad5...216
sug lut Skrevet 27. januar 2019 #19 Skrevet 27. januar 2019 2 minutter siden, Anonym bruker skrev: Finnes det?? Anonymkode: 46ad5...216 Det fantes en meeeget kort stund for noen få år siden - "tacokjøttdeig" kalte de det....
frk Nilsen Skrevet 27. januar 2019 #20 Skrevet 27. januar 2019 19 minutter siden, sug lut skrev: Det fantes en meeeget kort stund for noen få år siden - "tacokjøttdeig" kalte de det.... 🤢 Sikkert noe de feide opp fra gulvet på produksjonen, stekte det ihjel som en skosåle, en dæsj glutamat og tacokrydder og der har du produktet.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå