Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #1 Skrevet 9. januar 2019 Røkte pølser er vel mer naturlig? Ingen som tror at det dreier seg om røkte fiskepølser vel. Anonymkode: ebe54...a0b
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #2 Skrevet 9. januar 2019 Det er vel for å fortelle at det er mektige pøler med mye kjøtt i, ikke bare fett og "avfall" fra annen kjøttproduksjon. Anonymkode: 02767...aeb
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #3 Skrevet 9. januar 2019 Men du lurer ikke på hvorfor de blir kalt røkt? Ca. 65% av all røkt mat er tilsatt røykaroma og er ikke røkt i det hele tatt. Anonymkode: 7e468...a46
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #4 Skrevet 9. januar 2019 9 minutes ago, Anonym bruker said: Det er vel for å fortelle at det er mektige pøler med mye kjøtt i, ikke bare fett og "avfall" fra annen kjøttproduksjon. Anonymkode: 02767...aeb Har en pakke grillpølser liggende som inneholder 51% kjøtt. De heter ikke grillkjøttpøser fordet. Bare tull alt sammen. I våre dager kan en ikke tro på noen ting. Nå går jeg å lelgger meg. Anonymkode: ebe54...a0b
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #5 Skrevet 9. januar 2019 16 minutter siden, Anonym bruker skrev: Men du lurer ikke på hvorfor de blir kalt røkt? Ca. 65% av all røkt mat er tilsatt røykaroma og er ikke røkt i det hele tatt. Anonymkode: 7e468...a46 De er vel røkt om bestanddelene er røkt. Anonymkode: 3ee38...0c1
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #6 Skrevet 9. januar 2019 1 minutt siden, Anonym bruker skrev: De er vel røkt om bestanddelene er røkt. Anonymkode: 3ee38...0c1 Hvilke bestanddeler? Anonymkode: 39aa8...49a
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #7 Skrevet 9. januar 2019 For å skille de forskjellig pølsene fra hverandre. Røkte pølser kan være hva som helst, men leser man kjøttpølser vet en at det er tykke pølser. Akkurat som en vet nøyaktig hvilken type pølser en får når en leser wienerpølser og grillpølser. Anonymkode: ba5d9...b2e
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #8 Skrevet 9. januar 2019 39 minutes ago, Anonym bruker said: For å skille de forskjellig pølsene fra hverandre. Røkte pølser kan være hva som helst, men leser man kjøttpølser vet en at det er tykke pølser. Ingen logikk i at kjøttpølser nødvendigvis skal være tykke. Anonymkode: ebe54...a0b
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #9 Skrevet 9. januar 2019 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Men du lurer ikke på hvorfor de blir kalt røkt? Ca. 65% av all røkt mat er tilsatt røykaroma og er ikke røkt i det hele tatt. Anonymkode: 7e468...a46 Folk lager så mye styr om dette, men jeg ser ikke problemet. Jeg synes faktisk ofte mat med tilsatt røykaroma har en bedre smak enn røykt mat. Det er ikke skadelig (bare vann med røykaroma), og det tar kortere tid og mindre ressurser. Hvis man foretrekker ekte røykt smak, så får man jo velge seg ut de varene som er det. Anonymkode: edcce...c61
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #10 Skrevet 9. januar 2019 Akkurat nå, Anonym bruker skrev: Folk lager så mye styr om dette, men jeg ser ikke problemet. Jeg synes faktisk ofte mat med tilsatt røykaroma har en bedre smak enn røykt mat. Det er ikke skadelig (bare vann med røykaroma), og det tar kortere tid og mindre ressurser. Hvis man foretrekker ekte røykt smak, så får man jo velge seg ut de varene som er det. Anonymkode: edcce...c61 Men mange av de røykte varene gir seg ut for å være noe de ikke er når de merkes med at det er røkt, når de ikke er det Anonymkode: 39aa8...49a
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #11 Skrevet 9. januar 2019 Akkurat nå, Anonym bruker skrev: Men mange av de røykte varene gir seg ut for å være noe de ikke er når de merkes med at det er røkt, når de ikke er det Anonymkode: 39aa8...49a Er dette et stort problem? Er det noen som reagere allergisk på røykaroma, slik at dårlig merking kan være farlig? Så vidt jeg vet, så står "røykaroma" på ingredienslisten når varen ikke faktisk er røykt. Anonymkode: edcce...c61
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #12 Skrevet 9. januar 2019 7 minutter siden, Anonym bruker skrev: Er dette et stort problem? Er det noen som reagere allergisk på røykaroma, slik at dårlig merking kan være farlig? Så vidt jeg vet, så står "røykaroma" på ingredienslisten når varen ikke faktisk er røykt. Anonymkode: edcce...c61 Klart det er et problem når de ikke merker varene riktig Anonymkode: 39aa8...49a
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #13 Skrevet 9. januar 2019 6 minutter siden, Anonym bruker skrev: Klart det er et problem når de ikke merker varene riktig Anonymkode: 39aa8...49a Du har ikke særlig mange problemer i livet ditt? Mat som har røyksmak, men ikke er røykt, har "røykaroma" på ingredienslisten. Det er merking. Anonymkode: edcce...c61
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #14 Skrevet 9. januar 2019 15 minutter siden, Anonym bruker skrev: Du har ikke særlig mange problemer i livet ditt? Mat som har røyksmak, men ikke er røykt, har "røykaroma" på ingredienslisten. Det er merking. Anonymkode: edcce...c61 Når du må ty til sånne utsagn, så er det ikke vits å diskutere noe med deg Anonymkode: 39aa8...49a
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #15 Skrevet 9. januar 2019 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Ingen logikk i at kjøttpølser nødvendigvis skal være tykke. Anonymkode: ebe54...a0b Hva du mener er logisk eller ikke er jo irrelevant. Kjøttpølser, også av og til kalt middagspølser, er tykke pølser i ringer eller i litt mindre «biter». Det er navnet på denne typen pølser, bortsett fra de som er laget av medisterdeig. Anonymkode: 953d5...04c
Yellow Brick Road Skrevet 9. januar 2019 #16 Skrevet 9. januar 2019 Av samme grunn som det heter kjøttdeig og ikke deig kanskje? Hadde vært ganske upraktisk å komme i kjøttdisken og så heter alt "deig". Det er vel for å fortelle hva slags pølser vi snakker om. Det kunne jo ha vært røkte fiskepølser, eller kyllingpølser eller vegatarpølser, men kjøttpølser forteller at dette er pølser som består av en blanding av svin og storfe, mens medisterpølser f.eks består av kun svin.
Anonym bruker Skrevet 9. januar 2019 #17 Skrevet 9. januar 2019 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Ingen logikk i at kjøttpølser nødvendigvis skal være tykke. Anonymkode: ebe54...a0b Må alt være så logisk? Kjøttpølser er ganske enkelt et navn på tykke pølser. Anonymkode: ba5d9...b2e
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå