Gå til innhold

Inspirert av min egen tråd og middager. Retro-mat!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Mandag - stekt middagspølse i brun saus, potet, frossne grønnsaker.

Tirsdag- fiskeboller (hjemmelaget i hvit saus, potet, kokte gulrøtter

Onsdag- stekt sei, potet, gulrøtter, stekefett

Tordag - fiskekaker (hjemmelaget) i brun saus, potet, guerot

Fredag - fleskepannekaker

Lørdag - risengrøt

Søndag - kokt høne eller svinekoteletter med brun saus.

Spiste mye fisk pga dårlig økonomi, den var gratis siden bestefar fisket.

 

Anonymkode: e2a73...ef7

1 time siden, 3 i april skrev:

Mamma laget alltid cabaret når det var snakk om og lage litt finere mat som feks når hun hadde klubb 👌

Ellers så var jo disse terte skjellene som ble fylt med fiskepudding, amerikansk blanding, hvit saus og reker fra lake noe fantastiske greier 😂

En halv stekt kylling med pommes Frits 

Fiskepinner med ris

Fiskepudding med hvit saus poteter og amerikansk grønnsaks blanding, dette var faktisk favoritten min som barn 🤨

Løvbiff med pommes-frites, salat med kinakål, agurk, tomat, mais og thaousen Island dressing var typisk lørdags mat hjemme hos oss sammen med hjemmelaget pizza med tjukk bunn kjøttdeig, ketchup, ananas fra boks og ost 😂😂👌👍

 

1000 øyer ( Thousand Island).

Anonymkode: c618c...1bc

Å herlighet, her var det mye "godt" og noe godt! Sitter her og ler for meg selv mens mannen lurer på hva jeg holder på med...

Thousand Island dressingen ja - et kapittel for seg selv... , spesielt med alle kinakålen.  Terteskjell er utrolig nok en av favoritt-rettene til eldstejenta. Hermetisert frukt ja, spesielt fruktcocktail - den hadde jeg nesten glemt. 

Tror jammen meg vi må ha en retrofest her hjemme en helg. 

2 timer siden, Anonym bruker skrev:

Har man i det hele tatt bare stekt løk som tilbehør lenger?

Anonymkode: 5032a...820

Vi bruker det til karbonader, men før ble det jo brukt til både pølser og fiskekaker og stekt seifilet og mer til. 

Annonse

1 time siden, Marriet skrev:

Men hva med dessert da? Retrodesserten over alle retrodesserter må jo være hermetisert frukt i sukkerlake. Ellers har jeg alltid vært begeistra for krokanis toppa med peanøtter og nonstop.

Fruktcoctail? Det er fantastisk! Det er desserten over alle desserter på julaften.

 

Mandag: Plukkfisk med potet og bacon

Tirsdag: Ertesuppe og pannekaker

Onsdag: Blodpølser med sirup og rømme

Torsdag: Kokt torsk med bacon, raspa gulrot og hvit saus

Fredag: Pølsepizza 

Lørdag: Semulegrynsgrøt

Søndag: Hønsefrikassé 

Stekt lever i brun saus. Plukkfisk. Stekt flesk. Cabaret. Stek på søndager. Fiskegrateng. Fiskeboller i hvit saus. Kjøttkaker. Stekt middags- eller knakkpølse i brun saus.Terteskjell fylt med hvit saus med små fiske- og kjøttboller og diverse grønnsaker , hender jeg lager dette fortsatt . Og faktisk kjøpte jeg fylte terteskjell på cafe for et par uker siden. Trodde ikke mine egne øyne da det stod på menyen.

Dessert: sagosuppe, rissuppe, fruktkompotter med fløte til.

Kaker på søndag: fyrstekake, last golden flow (eller noe slikt), toscakake.

 

Anonymkode: 15813...f8a

 

Nå dukker det opp flere matminner......

Jeg elsket makaronisuppe til dessert. Russedessert, det var så morsomt å snakke med russedessert i munnen. Blåbærgrøt. 

Kjøtt i mørket, som min mor kalte det. Var vel oppkuttet kjøtt i brun saus .

Ovnspannekake med flesk.

Brødpudding og brødsuppe.

Makrellsuppe.

 

Anonymkode: 15813...f8a

Annonse

7 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Hmm, det har jeg aldri hørt om :) Hvordan ble den aget?

Anonymkode: 64ad1...a52

Jeg har aldri laget det selv, men tror det kun er makaroni, melk og sukker i den. Skal høre med min mor i morgen.

Anonymkode: 15813...f8a

2 timer siden, Marriet skrev:

Men hva med dessert da? Retrodesserten over alle retrodesserter må jo være hermetisert frukt i sukkerlake. Ellers har jeg alltid vært begeistra for krokanis toppa med peanøtter og nonstop.

Vi var ikke så god på middager da min mor tydeligvis var veldig moderene. Gikk mye i fiskeboller i hvitsaus, spaghetti bolognese, gryteretter, tomatsuppe (selvsagt toro sin), kleppmelk osv. 

Men retro desserter rulet vi! Jeg hører hermetisert fruktkompott og ser den med tapiotika pudding med rødsaus, mandelpudding og rødsaus, sjokoladepudding og vaniljesaus, rabarbragrøt med sukker og fløte og blåbærgrøt med sukker og fløte. Å den beste av de alle: vanilje is med nonstop, m og peanøtter.

Anonymkode: 94895...d21

Mandag: Lapskaus med gulrot, kålrot, poteter, løk, pastinakk og røkt sauekjøtt. Kanskje litt gule erter i også. 

Tirsdag: fiskeboller i hvit saus, råkostsalat og mandelpoteter.

Onsdag: blodpannekaker, tyttebærsyltetøy, kanskje sirup

Torsdag: elgkaker, viltsaus, poteter og rotmos av persillerot, sellerirot og kålrot

Fredag: fiskegrateng, agurksalat med sursøt eddikdressing

Lørdag: risengrynsgrøt, meierismør, flatbrød og spekemat

Søndag: fårikål

Anonymkode: 3cacf...08a

1 time siden, Anonym bruker skrev:

Jeg har aldri laget det selv, men tror det kun er makaroni, melk og sukker i den. Skal høre med min mor i morgen.

Anonymkode: 15813...f8a

Kok makaroni i vann og en klype salt, hell av vannet når den er nesten ferdig.

Ha på melk, kok opp, smak til med sukker og kanel.

 

Anonymkode: 3cacf...08a

1 time siden, Anonym bruker skrev:

.Terteskjell fylt med hvit saus med små fiske- og kjøttboller og diverse grønnsaker , hender jeg lager dette fortsatt . Og faktisk kjøpte jeg fylte terteskjell på cafe for et par uker siden. Trodde ikke mine egne øyne da det stod på menyen.

Sekstitallets tacos!

Anonymkode: 3cacf...08a

Sluskesteik - tror det var innmat av en eller annen sort med stekt løk og stekte poteter til. 

Blodpudding dyppet i sukker (!). Pappa spiste poteter til, men det slapp vi. 

Terteskjell var festmat. 

Hønsefrikassé 

Pytt i panne 

En halv grillet kylling med ris og frossen grønnsaksblanding. 

Til dessert var hermetiserte pærer og fersken med pisket krem det beste. Og rød gelé med vaniljesaus. 

Blodpudding med sukker på, kokte poteter og erter.

stekt kylling, loff, potetsalat og potetgull.

Nakkekoteletter med poteter og brun saus.

Terteskjell med fiskepudding, hvit saus og erter.

Medisterkaker i brun saus, poteter, brokkoli og suragurk av en eller annen grunn (denne spiser vi fortsatt)

Stekt makrell med agurk...ikke noe mer enn det 😛

Stekte middagspølser som var delt opp i lange biter, kokt potet, brun saus og kålstuing (kålstuing er forresten et skikkelig undervurdert tilbehør).

Til dessert var det som regel rødgrøt, hermetiske pærer eller fersken med krem eller iskake.

Mye av denne maten er jo fortsatt fine middager, men grønnsaker var liksom ikke like prioritert før i tiden 😅

Anonymkode: 15d84...708

58 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Blodpudding med sukker på, kokte poteter og erter.

stekt kylling, loff, potetsalat og potetgull.

Nakkekoteletter med poteter og brun saus.

Terteskjell med fiskepudding, hvit saus og erter.

Medisterkaker i brun saus, poteter, brokkoli og suragurk av en eller annen grunn (denne spiser vi fortsatt)

Stekt makrell med agurk...ikke noe mer enn det 😛

Stekte middagspølser som var delt opp i lange biter, kokt potet, brun saus og kålstuing (kålstuing er forresten et skikkelig undervurdert tilbehør).

Til dessert var det som regel rødgrøt, hermetiske pærer eller fersken med krem eller iskake.

Mye av denne maten er jo fortsatt fine middager, men grønnsaker var liksom ikke like prioritert før i tiden 😅

Anonymkode: 15d84...708

Helt enig! Kålstuing er skikkelig godt! "Glemmer" bare å lage det. Nå fikk jeg forresten lyst på kjøttkaker med kålstuing. 

Hmm, tenker på desserter her og det er en del som har fosvunnet... Div kompotter, blåbærsuppe, fruktsuppe med masse rosiner i, igjen minner det meg om farmor :)

Husker også mandelkjernepudding med rød saus.

 

Anonymkode: ddf90...548

Mandag: stekt blodpølse med sukker, potet og gulrot. Brødpudding med syltetøy til dessert (små biter gammelt brød som har lagt i bløt i melk, +egg, sukker, kanel og rosiner, stekes i ovn). 

Tirsdag: kokt torsk med gulrotstuing, poteter og smeltet smør. Rognvaffler til dessert (vaffelrøre tilsatt torskerogn). 

Onsdag: ovnspannekake med syltetøy. Fruktsuppe fra pose til dessert. 

Torsdag: kokt blomkålshode dandert på et stort fat, med hvit saus og baconterninger opp på/rundt. Servert med poteter. Rabarbragrøt til dessert. 

Fredag: kjøttkaker i brun saus, med poteter, kålstuing og syltet gresskar. Trollkrem til dessert, gjerne servert med gamle krumkaker fra jul. 

Lørdag: orientalsk gryterett fra pose, servert med oppkuttet kinakål med sukkerdryss (!) og sitronsaft. 

Søndag: stekt høne med saus, potet og gulrot. Dessert: måneskinnsdessert med saftsaus. 

Andre middager det gikk mye i var hvalbiff med fløtesaus, torsketunger (i sesong), gammeldags plukkfisk, fiskekaker i brun saus, brennsnut, lapskaus, semulegrøt og sosakjøtt. 

7 timer siden, Anonym bruker skrev:

Jeg tror faktisk dere har ramset opp alt vi vanligvis spiser til middag her i huset... lurer på om vi bør fornye oss litt. 😛

Anonymkode: efa76...e2a

Dette tenkte jeg også🙈🙈 Innmat spiser vi ikke, men ellers har jeg laget det meste av hva som er nevnt her.

Det jeg fikk i barndommen som jeg ikke serverer er;

-Max-boller med spagetti

-plukkfisk

-kokt laks (foretrekker å grille i ovn)

-kjøtt, gulrøtter og kålrot i langpanne i ovnen, servert med tørre poteter og stekesjy... noe av det verste jeg fikk, men mamma var så fornøyd med denne enkle retten som var fra et tv-program.

-kjøtt og suppe med melboller. Heller ikke noe høydepunkt😶.

-sild, løk og poteter.

Lørdagskylling med bearnaisesaus ris og salat.

Rekecoctail til forrett🙂

Dessert.. husker vi lærte å lage rødgrønt på skolekjøkkenet, har ikke sett det siden. Og må ikke glemme fromasj!!🤢

 

 

 

Anonymkode: 74d5e...cc7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...