Marriet Skrevet 6. januar 2019 #26 Del Skrevet 6. januar 2019 Men hva med dessert da? Retrodesserten over alle retrodesserter må jo være hermetisert frukt i sukkerlake. Ellers har jeg alltid vært begeistra for krokanis toppa med peanøtter og nonstop. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916317 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. januar 2019 #27 Del Skrevet 6. januar 2019 Mandag - stekt middagspølse i brun saus, potet, frossne grønnsaker. Tirsdag- fiskeboller (hjemmelaget i hvit saus, potet, kokte gulrøtter Onsdag- stekt sei, potet, gulrøtter, stekefett Tordag - fiskekaker (hjemmelaget) i brun saus, potet, guerot Fredag - fleskepannekaker Lørdag - risengrøt Søndag - kokt høne eller svinekoteletter med brun saus. Spiste mye fisk pga dårlig økonomi, den var gratis siden bestefar fisket. Anonymkode: e2a73...ef7 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916318 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. januar 2019 #28 Del Skrevet 6. januar 2019 1 time siden, 3 i april skrev: Mamma laget alltid cabaret når det var snakk om og lage litt finere mat som feks når hun hadde klubb 👌 Ellers så var jo disse terte skjellene som ble fylt med fiskepudding, amerikansk blanding, hvit saus og reker fra lake noe fantastiske greier 😂 En halv stekt kylling med pommes Frits Fiskepinner med ris Fiskepudding med hvit saus poteter og amerikansk grønnsaks blanding, dette var faktisk favoritten min som barn 🤨 Løvbiff med pommes-frites, salat med kinakål, agurk, tomat, mais og thaousen Island dressing var typisk lørdags mat hjemme hos oss sammen med hjemmelaget pizza med tjukk bunn kjøttdeig, ketchup, ananas fra boks og ost 😂😂👌👍 1000 øyer ( Thousand Island). Anonymkode: c618c...1bc Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916400 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Yellow Brick Road Skrevet 6. januar 2019 Forfatter #29 Del Skrevet 6. januar 2019 Å herlighet, her var det mye "godt" og noe godt! Sitter her og ler for meg selv mens mannen lurer på hva jeg holder på med... Thousand Island dressingen ja - et kapittel for seg selv... , spesielt med alle kinakålen. Terteskjell er utrolig nok en av favoritt-rettene til eldstejenta. Hermetisert frukt ja, spesielt fruktcocktail - den hadde jeg nesten glemt. Tror jammen meg vi må ha en retrofest her hjemme en helg. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916419 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Yellow Brick Road Skrevet 6. januar 2019 Forfatter #30 Del Skrevet 6. januar 2019 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Har man i det hele tatt bare stekt løk som tilbehør lenger? Anonymkode: 5032a...820 Vi bruker det til karbonader, men før ble det jo brukt til både pølser og fiskekaker og stekt seifilet og mer til. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916423 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sug lut Skrevet 6. januar 2019 #31 Del Skrevet 6. januar 2019 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Har man i det hele tatt bare stekt løk som tilbehør lenger? Anonymkode: 5032a...820 Hvis jeg er alene hjemme kan jeg gjerne ha bare stekt løk - punktum. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916424 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sug lut Skrevet 6. januar 2019 #32 Del Skrevet 6. januar 2019 1 time siden, Marriet skrev: Men hva med dessert da? Retrodesserten over alle retrodesserter må jo være hermetisert frukt i sukkerlake. Ellers har jeg alltid vært begeistra for krokanis toppa med peanøtter og nonstop. Fruktcoctail? Det er fantastisk! Det er desserten over alle desserter på julaften. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916429 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hol(l)yCoW Skrevet 6. januar 2019 #33 Del Skrevet 6. januar 2019 Mandag: Plukkfisk med potet og bacon Tirsdag: Ertesuppe og pannekaker Onsdag: Blodpølser med sirup og rømme Torsdag: Kokt torsk med bacon, raspa gulrot og hvit saus Fredag: Pølsepizza Lørdag: Semulegrynsgrøt Søndag: Hønsefrikassé Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916452 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. januar 2019 #34 Del Skrevet 6. januar 2019 Stekt lever i brun saus. Plukkfisk. Stekt flesk. Cabaret. Stek på søndager. Fiskegrateng. Fiskeboller i hvit saus. Kjøttkaker. Stekt middags- eller knakkpølse i brun saus.Terteskjell fylt med hvit saus med små fiske- og kjøttboller og diverse grønnsaker , hender jeg lager dette fortsatt . Og faktisk kjøpte jeg fylte terteskjell på cafe for et par uker siden. Trodde ikke mine egne øyne da det stod på menyen. Dessert: sagosuppe, rissuppe, fruktkompotter med fløte til. Kaker på søndag: fyrstekake, last golden flow (eller noe slikt), toscakake. Anonymkode: 15813...f8a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916499 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. januar 2019 #35 Del Skrevet 6. januar 2019 Lady golden glow , skulle det være. Anonymkode: 15813...f8a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916501 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. januar 2019 #36 Del Skrevet 6. januar 2019 Nå dukker det opp flere matminner...... Jeg elsket makaronisuppe til dessert. Russedessert, det var så morsomt å snakke med russedessert i munnen. Blåbærgrøt. Kjøtt i mørket, som min mor kalte det. Var vel oppkuttet kjøtt i brun saus . Ovnspannekake med flesk. Brødpudding og brødsuppe. Makrellsuppe. Anonymkode: 15813...f8a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916517 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. januar 2019 #37 Del Skrevet 6. januar 2019 7 minutter siden, Anonym bruker skrev: makaronisuppe til dessert Hmm, det har jeg aldri hørt om Hvordan ble den aget? Anonymkode: 64ad1...a52 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916530 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. januar 2019 #38 Del Skrevet 6. januar 2019 Torsketunger med revet gulrot, smør, stekt løk og kokt potet. Anonymkode: f0f7e...df3 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916537 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. januar 2019 #39 Del Skrevet 6. januar 2019 7 minutter siden, Anonym bruker skrev: Hmm, det har jeg aldri hørt om Hvordan ble den aget? Anonymkode: 64ad1...a52 Jeg har aldri laget det selv, men tror det kun er makaroni, melk og sukker i den. Skal høre med min mor i morgen. Anonymkode: 15813...f8a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916539 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. januar 2019 #40 Del Skrevet 6. januar 2019 2 timer siden, Marriet skrev: Men hva med dessert da? Retrodesserten over alle retrodesserter må jo være hermetisert frukt i sukkerlake. Ellers har jeg alltid vært begeistra for krokanis toppa med peanøtter og nonstop. Vi var ikke så god på middager da min mor tydeligvis var veldig moderene. Gikk mye i fiskeboller i hvitsaus, spaghetti bolognese, gryteretter, tomatsuppe (selvsagt toro sin), kleppmelk osv. Men retro desserter rulet vi! Jeg hører hermetisert fruktkompott og ser den med tapiotika pudding med rødsaus, mandelpudding og rødsaus, sjokoladepudding og vaniljesaus, rabarbragrøt med sukker og fløte og blåbærgrøt med sukker og fløte. Å den beste av de alle: vanilje is med nonstop, m og peanøtter. Anonymkode: 94895...d21 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916547 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2019 #41 Del Skrevet 7. januar 2019 Mandag: Lapskaus med gulrot, kålrot, poteter, løk, pastinakk og røkt sauekjøtt. Kanskje litt gule erter i også. Tirsdag: fiskeboller i hvit saus, råkostsalat og mandelpoteter. Onsdag: blodpannekaker, tyttebærsyltetøy, kanskje sirup Torsdag: elgkaker, viltsaus, poteter og rotmos av persillerot, sellerirot og kålrot Fredag: fiskegrateng, agurksalat med sursøt eddikdressing Lørdag: risengrynsgrøt, meierismør, flatbrød og spekemat Søndag: fårikål Anonymkode: 3cacf...08a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916579 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2019 #42 Del Skrevet 7. januar 2019 1 time siden, Anonym bruker skrev: Jeg har aldri laget det selv, men tror det kun er makaroni, melk og sukker i den. Skal høre med min mor i morgen. Anonymkode: 15813...f8a Kok makaroni i vann og en klype salt, hell av vannet når den er nesten ferdig. Ha på melk, kok opp, smak til med sukker og kanel. Anonymkode: 3cacf...08a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916580 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2019 #43 Del Skrevet 7. januar 2019 1 time siden, Anonym bruker skrev: .Terteskjell fylt med hvit saus med små fiske- og kjøttboller og diverse grønnsaker , hender jeg lager dette fortsatt . Og faktisk kjøpte jeg fylte terteskjell på cafe for et par uker siden. Trodde ikke mine egne øyne da det stod på menyen. Sekstitallets tacos! Anonymkode: 3cacf...08a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916581 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2019 #44 Del Skrevet 7. januar 2019 Jeg tror faktisk dere har ramset opp alt vi vanligvis spiser til middag her i huset... lurer på om vi bør fornye oss litt. 😛 Anonymkode: efa76...e2a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916588 Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Miss Marple* Skrevet 7. januar 2019 #45 Del Skrevet 7. januar 2019 Sluskesteik - tror det var innmat av en eller annen sort med stekt løk og stekte poteter til. Blodpudding dyppet i sukker (!). Pappa spiste poteter til, men det slapp vi. Terteskjell var festmat. Hønsefrikassé Pytt i panne En halv grillet kylling med ris og frossen grønnsaksblanding. Til dessert var hermetiserte pærer og fersken med pisket krem det beste. Og rød gelé med vaniljesaus. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916607 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2019 #46 Del Skrevet 7. januar 2019 Blodpudding med sukker på, kokte poteter og erter. stekt kylling, loff, potetsalat og potetgull. Nakkekoteletter med poteter og brun saus. Terteskjell med fiskepudding, hvit saus og erter. Medisterkaker i brun saus, poteter, brokkoli og suragurk av en eller annen grunn (denne spiser vi fortsatt) Stekt makrell med agurk...ikke noe mer enn det 😛 Stekte middagspølser som var delt opp i lange biter, kokt potet, brun saus og kålstuing (kålstuing er forresten et skikkelig undervurdert tilbehør). Til dessert var det som regel rødgrøt, hermetiske pærer eller fersken med krem eller iskake. Mye av denne maten er jo fortsatt fine middager, men grønnsaker var liksom ikke like prioritert før i tiden 😅 Anonymkode: 15d84...708 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916610 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Yellow Brick Road Skrevet 7. januar 2019 Forfatter #47 Del Skrevet 7. januar 2019 58 minutter siden, Anonym bruker skrev: Blodpudding med sukker på, kokte poteter og erter. stekt kylling, loff, potetsalat og potetgull. Nakkekoteletter med poteter og brun saus. Terteskjell med fiskepudding, hvit saus og erter. Medisterkaker i brun saus, poteter, brokkoli og suragurk av en eller annen grunn (denne spiser vi fortsatt) Stekt makrell med agurk...ikke noe mer enn det 😛 Stekte middagspølser som var delt opp i lange biter, kokt potet, brun saus og kålstuing (kålstuing er forresten et skikkelig undervurdert tilbehør). Til dessert var det som regel rødgrøt, hermetiske pærer eller fersken med krem eller iskake. Mye av denne maten er jo fortsatt fine middager, men grønnsaker var liksom ikke like prioritert før i tiden 😅 Anonymkode: 15d84...708 Helt enig! Kålstuing er skikkelig godt! "Glemmer" bare å lage det. Nå fikk jeg forresten lyst på kjøttkaker med kålstuing. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916633 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2019 #48 Del Skrevet 7. januar 2019 Hmm, tenker på desserter her og det er en del som har fosvunnet... Div kompotter, blåbærsuppe, fruktsuppe med masse rosiner i, igjen minner det meg om farmor Husker også mandelkjernepudding med rød saus. Anonymkode: ddf90...548 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916656 Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Kleopatra Skrevet 7. januar 2019 #49 Del Skrevet 7. januar 2019 Mandag: stekt blodpølse med sukker, potet og gulrot. Brødpudding med syltetøy til dessert (små biter gammelt brød som har lagt i bløt i melk, +egg, sukker, kanel og rosiner, stekes i ovn). Tirsdag: kokt torsk med gulrotstuing, poteter og smeltet smør. Rognvaffler til dessert (vaffelrøre tilsatt torskerogn). Onsdag: ovnspannekake med syltetøy. Fruktsuppe fra pose til dessert. Torsdag: kokt blomkålshode dandert på et stort fat, med hvit saus og baconterninger opp på/rundt. Servert med poteter. Rabarbragrøt til dessert. Fredag: kjøttkaker i brun saus, med poteter, kålstuing og syltet gresskar. Trollkrem til dessert, gjerne servert med gamle krumkaker fra jul. Lørdag: orientalsk gryterett fra pose, servert med oppkuttet kinakål med sukkerdryss (!) og sitronsaft. Søndag: stekt høne med saus, potet og gulrot. Dessert: måneskinnsdessert med saftsaus. Andre middager det gikk mye i var hvalbiff med fløtesaus, torsketunger (i sesong), gammeldags plukkfisk, fiskekaker i brun saus, brennsnut, lapskaus, semulegrøt og sosakjøtt. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916663 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2019 #50 Del Skrevet 7. januar 2019 7 timer siden, Anonym bruker skrev: Jeg tror faktisk dere har ramset opp alt vi vanligvis spiser til middag her i huset... lurer på om vi bør fornye oss litt. 😛 Anonymkode: efa76...e2a Dette tenkte jeg også🙈🙈 Innmat spiser vi ikke, men ellers har jeg laget det meste av hva som er nevnt her. Det jeg fikk i barndommen som jeg ikke serverer er; -Max-boller med spagetti -plukkfisk -kokt laks (foretrekker å grille i ovn) -kjøtt, gulrøtter og kålrot i langpanne i ovnen, servert med tørre poteter og stekesjy... noe av det verste jeg fikk, men mamma var så fornøyd med denne enkle retten som var fra et tv-program. -kjøtt og suppe med melboller. Heller ikke noe høydepunkt😶. -sild, løk og poteter. Lørdagskylling med bearnaisesaus ris og salat. Rekecoctail til forrett🙂 Dessert.. husker vi lærte å lage rødgrønt på skolekjøkkenet, har ikke sett det siden. Og må ikke glemme fromasj!!🤢 Anonymkode: 74d5e...cc7 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144360256-inspirert-av-min-egen-tr%C3%A5d-og-middager-retro-mat/page/2/#findComment-148916677 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå