Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #1 Skrevet 10. februar 2018 Mannen har lagt pizzaen (hjemmelaget) i ovnen fra igår. Altså ikke i kjøleskap. Vi spiste den i går kl 19. Kan jeg varme å servere den nå til barna? Eller er det masse bakterier som man ikke burde få i seg. Hva hadde dere gjort? Anonymkode: 81522...d60
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #3 Skrevet 10. februar 2018 Nei, det ville jeg ikke gjort. https://www.nrk.no/livsstil/middagsrestene-kan-vaere-livsfarlige-1.11288007 Anonymkode: fb432...249
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #4 Skrevet 10. februar 2018 Det gjør jeg ofte...Eller, jeg serverer den ikke alltid til barna, men spiser den til lunsj selv. Ikke noe stress 😊 Anonymkode: 258b3...00e
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #5 Skrevet 10. februar 2018 Uff da.. jeg stekte på 200 c i 15 min og serverte.. Kan jeg ha drept bakteriene da? Når matvarene er stekt og varmebehandlet tror folk flest at det er trygt, men man må opp i 105 til 110 grader og koke maten under trykk for å ta knekken på disse bakteriene, sier Granum til NRK.no. Anonymkode: 81522...d60
Himmel og hav Skrevet 10. februar 2018 #6 Skrevet 10. februar 2018 Ville du spist ei skive med skinke som hadde liggi på kjøkkenbenken fra i går? Eller litt stekt kjøttdeig som hadde stått i ei skål på benken i 17 timer? Synes det sier seg selv at man kaster sånt som er lettfordervelig som har stått i romtemperatur.
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #7 Skrevet 10. februar 2018 Det ville jeg aldri servert til barna! Skjønner ikke at folk oppbevarer middagsrester på benken eller i stekeovnen, det er absolutt ikke anbefalt. Rask avkjøling og inn i kjøleskapet. Anonymkode: 135e3...ef3
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #8 Skrevet 10. februar 2018 Nei, nei og atter nei. Anonymkode: c89cf...17b
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #9 Skrevet 10. februar 2018 Jeg hadde gjort det. Jeg har overlevd studietiden på Grandis stekt lørdag ettermiddag hvor av halvparten ble spist dagen der på. Lunken og litt tørr i kanten. Det samme har så og si alle mine venner. Anonymkode: b3539...9ce
Himmel og hav Skrevet 10. februar 2018 #10 Skrevet 10. februar 2018 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Jeg hadde gjort det. Jeg har overlevd studietiden på Grandis stekt lørdag ettermiddag hvor av halvparten ble spist dagen der på. Lunken og litt tørr i kanten. Det samme har så og si alle mine venner. Anonymkode: b3539...9ce Mange overlever å kjøre bil uten bilbelte eller sykle uten hjelm også. Det er ikke dermed sagt at det er et godt eller klokt valg. Når man vet bedre så bør man også gjøre bedre, så når all tilgjengelig informasjon sier at dette kan man bli veldig syk av og i verste fall dø, så skulle man jo tro at det var veldig lett å la være å ta den risikoen.
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #11 Skrevet 10. februar 2018 16 minutter siden, Himmel og hav skrev: Mange overlever å kjøre bil uten bilbelte eller sykle uten hjelm også. Det er ikke dermed sagt at det er et godt eller klokt valg. Når man vet bedre så bør man også gjøre bedre, så når all tilgjengelig informasjon sier at dette kan man bli veldig syk av og i verste fall dø, så skulle man jo tro at det var veldig lett å la være å ta den risikoen. Pizzaen er varmet igjen. Bilkjøring MED bruk av bilbelter er noe av det mest risikable vi utsetter oss for. Vi gjør det likevel hver dag mange av oss. Selv om vi vet bedre. Hvor mange har du hørt om som har død av matforgiftning i vårt land de siste 5 åra? Anonymkode: b3539...9ce
3 i april Skrevet 10. februar 2018 #12 Skrevet 10. februar 2018 24 minutter siden, Himmel og hav skrev: Mange overlever å kjøre bil uten bilbelte eller sykle uten hjelm også. Det er ikke dermed sagt at det er et godt eller klokt valg. Når man vet bedre så bør man også gjøre bedre, så når all tilgjengelig informasjon sier at dette kan man bli veldig syk av og i verste fall dø, så skulle man jo tro at det var veldig lett å la være å ta den risikoen. Nå er det snakk om å spise litt pizza fra dagen før, har faktisk aldri hørt om at noen har daua av det..En må ikke svartmale alt.
Himmel og hav Skrevet 10. februar 2018 #13 Skrevet 10. februar 2018 (endret) 26 minutter siden, Anonym bruker skrev: Pizzaen er varmet igjen. Bilkjøring MED bruk av bilbelter er noe av det mest risikable vi utsetter oss for. Vi gjør det likevel hver dag mange av oss. Anonymkode: b3539...9ce Ja, men det er allikevel mindre farlig enn å kjøre uten bilbelte. Endret 10. februar 2018 av Himmel og hav
Himmel og hav Skrevet 10. februar 2018 #14 Skrevet 10. februar 2018 21 minutter siden, 3 i april skrev: Nå er det snakk om å spise litt pizza fra dagen før, har faktisk aldri hørt om at noen har daua av det..En må ikke svartmale alt. Les den artikkelen det ble linket til. Uansett om man dør eller ikke, så er det jo ikke nødvendig å utsette ungene for matforgifting.
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #15 Skrevet 10. februar 2018 Jeg ville nok gjort det, selv om jeg vet jeg ikke burde. Anonymkode: 3d25c...8c5
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #16 Skrevet 10. februar 2018 Jeg hadde aldri gjort det. Jeg skjønner ikke hvorfor folk ikke setter rester inn i kjøleskapet Anonymkode: c2c8a...9e4
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #17 Skrevet 10. februar 2018 1 time siden, Anonym bruker skrev: Jeg ville nok gjort det, selv om jeg vet jeg ikke burde. Anonymkode: 3d25c...8c5 Så du synes med andre ord at det er helt greit å utsette barna dine for å få alvorlig sykdom? ...selv om du vet du ikke burde... Leversvikt, svært langvarig mage-tarmproblematikk (som kan gi mange andre alvorlige plager), høyt trykk i hjernen. 'Ække så farlig det, vel... Anonymkode: 03097...8a0
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #18 Skrevet 10. februar 2018 Kunne spist det selv, men ikke servert til andre. Anonymkode: d5c67...6fc
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #19 Skrevet 10. februar 2018 Svigermor har alltid gjort det. Lagret mat i stekeovn og på kjøkkenbenk over natta og så servert oss. Det samme gjør hun med julematen. Lager den på julaften og lar den stå hele romjula og da går å henter fra brettet i ovnen å varmer det i mikroen. Jeg og ungene lever som regel på brødmat etter 24 når vi er der i julen 🙈ovnen er opptatt til lagring og stekeplatene er opptatt med saus og poteter 😂 Såvidt meg bekjent er de sjeldent syke men jeg blir uvel av tanken så dropper det. Anonymkode: 49de5...f63
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #20 Skrevet 10. februar 2018 Det har gått veldig fint med oss etter dette ble servert idag ❤️ Vi varmet dette i over 200 grader men tenker nok meg om før jeg gjør det igjen.. mannen hadde lagret feil, vi lagrer alltid i kjøleskap men ungene var småsultne så var veldig greit å bare varme hjemmelagd pizza å servere ❤️ Anonymkode: 81522...d60
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #21 Skrevet 10. februar 2018 1 time siden, Anonym bruker skrev: Svigermor har alltid gjort det. Lagret mat i stekeovn og på kjøkkenbenk over natta og så servert oss. Det samme gjør hun med julematen. Lager den på julaften og lar den stå hele romjula og da går å henter fra brettet i ovnen å varmer det i mikroen. Jeg og ungene lever som regel på brødmat etter 24 når vi er der i julen 🙈ovnen er opptatt til lagring og stekeplatene er opptatt med saus og poteter 😂 Såvidt meg bekjent er de sjeldent syke men jeg blir uvel av tanken så dropper det. Anonymkode: 49de5...f63 Det gjør min svigermor og. Lar middag fra dagen før stå på benken, eller pizzaen inni ovnen. Når de er her så setter hun pizzaen inni ovnen, jeg tar den ut etterpå og setter den i kjøleskapet og bare sier blidt at jeg liker å ha restene i kjøleskapet.. Burde vel sagt hvorfor til henne? Men hvordan sier man i såfall det fint? Anonymkode: 445f4...21b
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #22 Skrevet 10. februar 2018 4 minutter siden, Anonym bruker skrev: Det gjør min svigermor og. Lar middag fra dagen før stå på benken, eller pizzaen inni ovnen. Når de er her så setter hun pizzaen inni ovnen, jeg tar den ut etterpå og setter den i kjøleskapet og bare sier blidt at jeg liker å ha restene i kjøleskapet.. Burde vel sagt hvorfor til henne? Men hvordan sier man i såfall det fint? Anonymkode: 445f4...21b Aner ikke 🤣 min svigermor er så søt og snill så jeg har ikke hjerte til å "kritisere" hun. Har lært barna å sjekke dato på all mat og drikke så de sier ifra hvis noe er gått ut på dato. Noe desverre 90% av alt de har i skapet 🤣 da ler hun bare å tar å kaster det. Anonymkode: 49de5...f63
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2018 #23 Skrevet 10. februar 2018 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Aner ikke 🤣 min svigermor er så søt og snill så jeg har ikke hjerte til å "kritisere" hun. Har lært barna å sjekke dato på all mat og drikke så de sier ifra hvis noe er gått ut på dato. Noe desverre 90% av alt de har i skapet 🤣 da ler hun bare å tar å kaster det. Anonymkode: 49de5...f63 Akkurat det samme her, hun er så snill og vil ikke gjøre henne lei seg😍 Anonymkode: 445f4...21b
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2018 #24 Skrevet 11. februar 2018 det har jeg spist hver gang, og aldri blitt syk samme med mann og barn Anonymkode: d8152...d10
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå