Gå til innhold

Hvor lenge må egg sitte på benken før man kan bake med de?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Orker ikke vente så lenge på at de skal bli romtemperert 

Anonymkode: 31241...f75

Videoannonse
Annonse
Skrevet

...du kan også legge de i litt lunkent vann en 5-10min tid, vet du 👩🏻‍🍳

Anonymkode: 934ed...721

Skrevet
6 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Orker ikke vente så lenge på at de skal bli romtemperert 

Anonymkode: 31241...f75

Har aldri temperert egg?? Kakene har blitt bra de... men jeg har aldri kjøpt egg som kan sitte heller...

Anonymkode: 447ae...b40

Skrevet
6 minutter siden, Anonym bruker skrev:

...du kan også legge de i litt lunkent vann en 5-10min tid, vet du 👩🏻‍🍳

Anonymkode: 934ed...721

Flott! Takk. Jeg er helt bortreist når det gjelder baking. 

Hi 

Anonymkode: 31241...f75

Skrevet
1 minutt siden, Anonym bruker skrev:

Har aldri temperert egg?? Kakene har blitt bra de... men jeg har aldri kjøpt egg som kan sitte heller...

Anonymkode: 447ae...b40

Åja, men det skal man. Da blir nok kakene enda bedre hvis du gjør det neste gang! 

Hi 

Anonymkode: 31241...f75

Skrevet
Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Åja, men det skal man. Da blir nok kakene enda bedre hvis du gjør det neste gang! 

Hi 

Anonymkode: 31241...f75

Trokke det. Hva skulle det liksom være godt for? 

Anonymkode: 447ae...b40

Skrevet
Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Trokke det. Hva skulle det liksom være godt for? 

Anonymkode: 447ae...b40

Det blir luftigere.

Hi 

Anonymkode: 31241...f75

Skrevet

Har alltid en skål med egg stående i romtemp jeg. så har jeg alltid tempererte egg klare hvis jeg finner på å bake.

Anonymkode: a14e5...b0b

Skrevet
2 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Har alltid en skål med egg stående i romtemp jeg. så har jeg alltid tempererte egg klare hvis jeg finner på å bake.

Anonymkode: a14e5...b0b

Går ikke det hardt utover holdbarheten? 

Hi 

Anonymkode: 31241...f75

Skrevet
3 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Går ikke det hardt utover holdbarheten? 

Hi 

Anonymkode: 31241...f75

Nei. Har gjort det i årevis. Enda ikke vært borti et eneste dårlig egg. 

Har vært utfor ett dårlig egg og det var for et par uker siden, fra en nykjøpt kartong.

Anonymkode: a14e5...b0b

Skrevet
10 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Nei. Har gjort det i årevis. Enda ikke vært borti et eneste dårlig egg. 

Har vært utfor ett dårlig egg og det var for et par uker siden, fra en nykjøpt kartong.

Anonymkode: a14e5...b0b

Nei, egg holder seg jo mye lenger enn man skulle tro. Men hvor lenge tror du de kan stå på benken? 

Hi 

Anonymkode: 31241...f75

Skrevet
16 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Nei, egg holder seg jo mye lenger enn man skulle tro. Men hvor lenge tror du de kan stå på benken? 

Hi 

Anonymkode: 31241...f75

Hos meg kan de fort stå en uke, ja muligens lenger. Litt vanskelig å si, for jeg legger jo til nye etterhvert som jeg bruker.

Anonymkode: a14e5...b0b

Skrevet
26 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Hos meg kan de fort stå en uke, ja muligens lenger. Litt vanskelig å si, for jeg legger jo til nye etterhvert som jeg bruker.

Anonymkode: a14e5...b0b

Takk for tips. 

Hi 

Anonymkode: 31241...f75

Skrevet
1 time siden, Anonym bruker skrev:

Har aldri temperert egg?? Kakene har blitt bra de... men jeg har aldri kjøpt egg som kan sitte heller...

Anonymkode: 447ae...b40

Samme her...

Anonymkode: dccd6...452

Skrevet
1 time siden, Anonym bruker skrev:

Samme her...

Anonymkode: dccd6...452

Det er en kjent sak at du får aller best kakeresultat om alle ingrediensene har samme temperatur, så egentlig bør alt du skal bruke stå på benken et par timer før du setter igang å bake.

Selvfølgelig får man gode kaker uten å gjøre det også, men de hadde blitt akkurat det bittelille bedre om du hadde gjort det ;)

 

Anonymkode: 3d02a...424

Skrevet

Ser for meg egget som sitter der på kjøkkenbenken og dingler med beina..... litt kald og venter på å få farge i kinna. 

Anonymkode: 10df1...9b4

Skrevet
2 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Ser for meg egget som sitter der på kjøkkenbenken og dingler med beina..... litt kald og venter på å få farge i kinna. 

Anonymkode: 10df1...9b4

Hahaha! Det bildet fikk jeg i hodet også😂 gjerne mens han/hun/det plystrer. 

Og så kommer jeg på lille trille........ og så blir alt bare trist......

Anonymkode: 2ed75...bf7

Skrevet
19 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Hahaha! Det bildet fikk jeg i hodet også😂 gjerne mens han/hun/det plystrer. 

Og så kommer jeg på lille trille........ og så blir alt bare trist......

Anonymkode: 2ed75...bf7

Ender jo trist her og😅 skal jo snart opp i bakebollen 😂

Anonymkode: b8167...fe4

Skrevet

Husker vi eksperimenterte bl.a med dette med (temp. på ingredienser) da jeg gikk på hotell og næringsfag. Alt bakverk smakte nøyaktig likt, uavhengig av temperatur.😂 Du kan mao trygt bake kaken din med kalde egg 😉

Anonymkode: 9df42...e8c

Skrevet

Kuleste overskriften! Fikk fine bilder i hodet av den 😂

Anonymkode: ea84c...d34

Skrevet

De får sitte på benken til de har lært! 

Skrevet

Skammebenken, den som ikke er grei, må i bollen gå :D

Anonymkode: d0e32...85a

Skrevet

Det her er det vel bare folk med god tid som driver med? Aldri hørt om..

Anonymkode: 892d8...407

Skrevet
3 hours ago, Anonym bruker said:

Husker vi eksperimenterte bl.a med dette med (temp. på ingredienser) da jeg gikk på hotell og næringsfag. Alt bakverk smakte nøyaktig likt, uavhengig av temperatur.😂 Du kan mao trygt bake kaken din med kalde egg 😉

Anonymkode: 9df42...e8c

Det er jo ikke smaken...men teksturen som endres. Prøv å lage marengs med kalde egg så ser du for årsaken.

Alle kaker som har pisket egg blir luftigere og høyere med romtempererte egg.

 

Anonymkode: 5c6d4...03e

Skrevet
12 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Det er jo ikke smaken...men teksturen som endres. Prøv å lage marengs med kalde egg så ser du for årsaken.

Alle kaker som har pisket egg blir luftigere og høyere med romtempererte egg.

 

Anonymkode: 5c6d4...03e

Særlig...  Lager verdens flotteste marengs med egg rett fra kjøleskap. 

Anonymkode: 21aff...0c6

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...