Anonym bruker Skrevet 4. februar 2018 #1 Skrevet 4. februar 2018 Fikk kjøkkenmaskin til jul og har til nå prøvd tre oppskrifter men de blir tunge og tørre. Elter ca 10 min. Hever ca 60 min. Etterhvert ca 45 min. Og steker ca 40 min på 200 grader. Så hva pokker gjør jeg feil? 😠 Anonymkode: 4c903...0c4
Anonym bruker Skrevet 4. februar 2018 #2 Skrevet 4. februar 2018 Jeg kjøper slike ferdige melblandinger til brød. Blir supert hver gang. 20 kr for en pakke som gir to brød. Anonymkode: a8f13...9e6
Anonym bruker Skrevet 4. februar 2018 #3 Skrevet 4. februar 2018 Jeg baker polarbrød til matpakkene. Legger i frysa og tar opp så mange som skal i matpakken om morgenen og smører på. Lager f.eks disse https://trinesmatblogg.no/recipe/polarbrod/ De ferdigblandingene til brød er ok, men mange blir veldig prompete i magen av dem. Lurer på om det er tilsatt ekstra gluten i dem for å få de til å heve godt, et eller annet er det ihvertfall som gir luft i magen... Men prøv å ha litt melk eller flytende smør/margarin i brøddeigen for å få de mykere/saftigere, og kanskje en teskje bakepulver i tillegg til gjæren. Anonymkode: c45b7...09e
Anonym bruker Skrevet 4. februar 2018 #4 Skrevet 4. februar 2018 25 minutter siden, Anonym bruker skrev: Jeg kjøper slike ferdige melblandinger til brød. Blir supert hver gang. 20 kr for en pakke som gir to brød. Anonymkode: a8f13...9e6 Har prøvd disse også. Anonymkode: 4c903...0c4
Anonym bruker Skrevet 4. februar 2018 #5 Skrevet 4. februar 2018 23 minutter siden, Anonym bruker skrev: Jeg baker polarbrød til matpakkene. Legger i frysa og tar opp så mange som skal i matpakken om morgenen og smører på. Lager f.eks disse https://trinesmatblogg.no/recipe/polarbrod/ De ferdigblandingene til brød er ok, men mange blir veldig prompete i magen av dem. Lurer på om det er tilsatt ekstra gluten i dem for å få de til å heve godt, et eller annet er det ihvertfall som gir luft i magen... Men prøv å ha litt melk eller flytende smør/margarin i brøddeigen for å få de mykere/saftigere, og kanskje en teskje bakepulver i tillegg til gjæren. Anonymkode: c45b7...09e Polarbrød får jeg til. Vil gjerne bake brød også. Anonymkode: 4c903...0c4
Anonym bruker Skrevet 4. februar 2018 #6 Skrevet 4. februar 2018 33 minutter siden, Anonym bruker skrev: Fikk kjøkkenmaskin til jul og har til nå prøvd tre oppskrifter men de blir tunge og tørre. Elter ca 10 min. Hever ca 60 min. Etterhvert ca 45 min. Og steker ca 40 min på 200 grader. Så hva pokker gjør jeg feil? 😠 Anonymkode: 4c903...0c4 Antakelig har du for mye mel i brødet. Anonymkode: 9cf2e...326
Anonym bruker Skrevet 4. februar 2018 #7 Skrevet 4. februar 2018 Det beste brødet får du ved langtidsheving. Bruk gjerne en kvart pakke tørrgjær. Trenger ikke eltemaskin. Bruk kaldt vann. Sett på benken, gjerne klokka 19 om kvelden. Ta i form klokka 07 om morgen eller når du står opp. Stek ca halvtime på 180 grader uten etterheving. Vipps! Du kjenner om brødet er ferdig ved å dunke litt med hånda. Det skal høres litt "hult ut", da er det ferdig. Ta ut av formen med en gang for å unngå kondens. Anonymkode: 9cf2e...326
Anonym bruker Skrevet 4. februar 2018 #8 Skrevet 4. februar 2018 22 minutter siden, Anonym bruker skrev: Antakelig har du for mye mel i brødet. Anonymkode: 9cf2e...326 Følger jo oppskriften. Anonymkode: 4c903...0c4
Anonym bruker Skrevet 4. februar 2018 #9 Skrevet 4. februar 2018 Akkurat nå, Anonym bruker skrev: Følger jo oppskriften. Anonymkode: 4c903...0c4 Jaha, og hvilken mengde mel står det i oppskriften da? Mel er veldig variert i både tørrhet samt dersom det feks står 1 liter, så vil du kunne gjøre grove feil Anonymkode: 9cf2e...326
Anonym bruker Skrevet 4. februar 2018 #10 Skrevet 4. februar 2018 Idag prøvde jeg den som står bak på tørrgjærpakken. 165 g sammalt hvete fin 165 g sammalt hvete grov 330 g hvetemel 55 g havregryn 1 pk tørrgjær 1/2 ts salt 2.5 dl melk 2 dl vann 1/2 ss honning Den hevet bra, men brødet ble tungt og rå"aktig" Anonymkode: 4c903...0c4
Anonym bruker Skrevet 4. februar 2018 #11 Skrevet 4. februar 2018 Vet ikke hva du gjorde galt men jeg pleier veie alt tørt sammen, ikke hver for seg. Lar havregeryn svelle i vannet osv. Jeg har mange års erfaring med bakverk og opplever alltid at for mye tørt i oppskrift gjærdeig ifht vannmengde. Lar det gjerne svelle lenge i en slik, tung oppskrift,men det høres litt ut som om det ikke var ferdig stekt? Anonymkode: 9cf2e...326
Anonym bruker Skrevet 4. februar 2018 #12 Skrevet 4. februar 2018 39 minutter siden, Anonym bruker skrev: Vet ikke hva du gjorde galt men jeg pleier veie alt tørt sammen, ikke hver for seg. Lar havregeryn svelle i vannet osv. Jeg har mange års erfaring med bakverk og opplever alltid at for mye tørt i oppskrift gjærdeig ifht vannmengde. Lar det gjerne svelle lenge i en slik, tung oppskrift,men det høres litt ut som om det ikke var ferdig stekt? Anonymkode: 9cf2e...326 Hvor mye mel og hvor mye væske bruker du til to brød? Og det holder vel med en pose tørrgjær? Og hvis det står lenger enn 40-45 min blir det veldig mørkt på toppen. Anonymkode: 4c903...0c4
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå