Anonym bruker Skrevet 23. januar 2018 #1 Del Skrevet 23. januar 2018 Det slår aldri feil. Når jeg baker brød selv og spiser det så får jeg så mye luft i magen og det stinker 🤢 steker jeg for kort eller hva er grunnen? Noen som vet? Anonymkode: 346ea...768 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
bønni Skrevet 23. januar 2018 #2 Del Skrevet 23. januar 2018 Når jeg baker brød av ferdigmelblandinger promper jeg veldig mye. Melblandinger av denne typen http://www.regal.no/produkter/brodmikser/ Hjemmebakt der jeg selv blander alt helt fra bunnen går tålelig greit - bortsett fra at jeg spiser for mye av det, for det er så godt!… Vet ikke hvorfor det er forskjell. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/#findComment-148657667 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frk Nilsen Skrevet 23. januar 2018 #3 Del Skrevet 23. januar 2018 Bruker du mye gjær og kort hevetid? Jeg bruker minimalt med gjær og hever deigen et døgn. Med vanlig mengde (50g fersk) på standard oppskrift og kort hevetid blir jeg oppblåst. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/#findComment-148657722 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. januar 2018 #4 Del Skrevet 23. januar 2018 Jeg tenker du bruker for mye gjær i forhold til mengde med mel, mulig også for kort hevetid. På 2kg mel bruker jeg en pose gjær. Den hever noen timer som oftes før den blir lagt i former, da hever den minst 30min til. Litt avhengi av hvor varmt det er i rommet, hever den for mye andre gang kan de falle sammen. Anonymkode: bb19c...037 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/#findComment-148657732 Del på andre sider Flere delingsvalg…
amandine Skrevet 23. januar 2018 #5 Del Skrevet 23. januar 2018 Jeg bruker lite gjær, på en deig til fire store brød, ca 2,2 L væske og 3+ kg mel bruker jeg trekvart pose/ kube. Jeg blir luftig av butikkbrød... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/#findComment-148657743 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frk Nilsen Skrevet 24. januar 2018 #6 Del Skrevet 24. januar 2018 7 timer siden, amandine skrev: Jeg bruker lite gjær, på en deig til fire store brød, ca 2,2 L væske og 3+ kg mel bruker jeg trekvart pose/ kube. Jeg blir luftig av butikkbrød... Bruker ca samme mengde, og må ofte slippe ut luft av butikkbrød Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/#findComment-148657827 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 24. januar 2018 #7 Del Skrevet 24. januar 2018 Tror jeg bruker for mye gjær 👍 og jeg bruker nok for kort hevetid også. Takk for svar 😊 H.i Anonymkode: 346ea...768 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/#findComment-148657832 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 24. januar 2018 #8 Del Skrevet 24. januar 2018 8 timer siden, amandine skrev: Jeg bruker lite gjær, på en deig til fire store brød, ca 2,2 L væske og 3+ kg mel bruker jeg trekvart pose/ kube. Jeg blir luftig av butikkbrød... Jeg lurer på hvilken kjøkkenmaskin du har som du har plass til så mye i. I min (som har upraktisk utforming i tillegg) har jeg ikke plass til mer enn ca 2kg mel og det er litt lite. Anonymkode: 04763...2de Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/#findComment-148657838 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frk Nilsen Skrevet 24. januar 2018 #9 Del Skrevet 24. januar 2018 1 minutt siden, Anonym bruker skrev: Jeg lurer på hvilken kjøkkenmaskin du har som du har plass til så mye i. I min (som har upraktisk utforming i tillegg) har jeg ikke plass til mer enn ca 2kg mel og det er litt lite. Anonymkode: 04763...2de Kan ikke svare for amandine, men jeg lager eltefrie brød. Blander alt i en stor bakebolle. Litt løsere deig enn vanlig, og heller bare deigen over i brødformer når deigen er ferdig hevet. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/#findComment-148657839 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 24. januar 2018 #10 Del Skrevet 24. januar 2018 1 minutt siden, frk Nilsen skrev: Kan ikke svare for amandine, men jeg lager eltefrie brød. Blander alt i en stor bakebolle. Litt løsere deig enn vanlig, og heller bare deigen over i brødformer når deigen er ferdig hevet. Dett er selvfølgelig et godt alternativ jeg ikke har tenkt på☺ Har til og med en stor bakebolle stående. Anonymkode: 04763...2de Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/#findComment-148657840 Del på andre sider Flere delingsvalg…
amandine Skrevet 24. januar 2018 #11 Del Skrevet 24. januar 2018 (endret) 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Jeg lurer på hvilken kjøkkenmaskin du har som du har plass til så mye i. I min (som har upraktisk utforming i tillegg) har jeg ikke plass til mer enn ca 2kg mel og det er litt lite. Anonymkode: 04763...2de Jeg bruker armene 😊 Har den største Kenwooden men bruker den ikke til brød. Jeg eller like raskt for hånd, synes jeg. Endret 24. januar 2018 av amandine Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/#findComment-148657967 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 24. januar 2018 #12 Del Skrevet 24. januar 2018 5 minutter siden, amandine skrev: Jeg bruker armene 😊 Har den største Kenwooden men bruker den ikke til brød. Jeg eller like raskt for hånd, synes jeg. Da er det bare jeg som er lat☺ Jeg får trene litt til å gå over til å ikke bruke maskin😊 Anonymkode: 04763...2de Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/#findComment-148657975 Del på andre sider Flere delingsvalg…
amandine Skrevet 24. januar 2018 #13 Del Skrevet 24. januar 2018 52 minutter siden, Anonym bruker skrev: Da er det bare jeg som er lat☺ Jeg får trene litt til å gå over til å ikke bruke maskin😊 Anonymkode: 04763...2de Det tar ikke så lang tid, og du får fort feelingen med deigen. Jeg liker at den er relativt løs, altså den må slippe bollen og bli glatt men ikke hard om du forstår. Jeg synes ikke brød i maskinen får samme smak, mulig fordi det ikke er så lett å regulere melmengde når jeg ikke kan kjenne deigen, på en måte? Jeg bruker mye hele korn og bløtlegger først, så blir det saftige og holdbare brød. Relativt kald væske og lang hevetid. Skolder hele korn om morgenen, setter deigen når jeg kommer hjem ca kl 17ish, baker ut ca 19.30 etterhever 30-45 minutter og steker i en time på 210 grader sånn ca. To tre ganger i uken, det blir rutine. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144340252-normalt-%C3%A5-prompe-unormalt-mye-av-hjemmelaget-br%C3%B8d/#findComment-148658020 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå