Gå til innhold

Er søtpotet "lovlig" å spise når man spiser moderat lavkarbo?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som vet?

Anonymkode: a497f...6a7

Fortsetter under...

Skrevet

Dytter litt

Anonymkode: a497f...6a7

Skrevet

Alt har med mengden å gjøre. Som du vet er det karbohydrater i søtpotet. Du får regne ut hvor mye du kan spise.

Anonymkode: e4ae5...39a

Skrevet

Kommer jo helt ann på hvor mye karbo du har satt som grense? Selv tar jeg en søtpotet i ny & ne og måler alltid blodsukret etter måltidet og er det fremdeles normalt, så er det innafor for mitt vedkommende. Husk at du skal leve ved siden av lavkarbo. Mange går i den fellen ved å kjører nazistrikte lavkarbo og dermed blir dritt lei.

Skrevet
Akkurat nå, Pæddan skrev:

Kommer jo helt ann på hvor mye karbo du har satt som grense? Selv tar jeg en søtpotet i ny & ne og måler alltid blodsukret etter måltidet og er det fremdeles normalt, så er det innafor for mitt vedkommende. Husk at du skal leve ved siden av lavkarbo. Mange går i den fellen ved å kjører nazistrikte lavkarbo og dermed blir dritt lei.

Det er ikke meg det gjelder. Det er en venninne som kommer på besøk noen dager. Hun gikk på ketolyse og har gått ned mange kilo, men har nå gått over på moderat lavkarbo, men jeg vet ikke hvor grensa hennes er. Har sendt melding og spurt, men ikke fått noe svar enda. Er det noe sånn type tilbehør som er bedre enn annet?

Anonymkode: a497f...6a7

Skrevet (endret)
7 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Det er ikke meg det gjelder. Det er en venninne som kommer på besøk noen dager. Hun gikk på ketolyse og har gått ned mange kilo, men har nå gått over på moderat lavkarbo, men jeg vet ikke hvor grensa hennes er. Har sendt melding og spurt, men ikke fått noe svar enda. Er det noe sånn type tilbehør som er bedre enn annet?

Anonymkode: a497f...6a7

Blomkål er jo godt i ulike varianter, som blomkålris. Sellerirotgrateng er veldig godt :)

Endret av Pæddan

Annonse

Skrevet
1 minutt siden, Pæddan skrev:

Blomkål er jo godt i ulike varianter, som blomkålris. Sellerigrateng er veldig godt :)

Takk :) Er det sånn at all korn og pasta - fullkornspasta-og ris, couscous, stort sett er utelukket enda tro? Hvordan lager du sellerirotgrateng?

Anonymkode: a497f...6a7

Skrevet
Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Takk :) Er det sånn at all korn og pasta - fullkornspasta-og ris, couscous, stort sett er utelukket enda tro? Hvordan lager du sellerirotgrateng?

Anonymkode: a497f...6a7

Fløtegratinert sellerirot!

  • En sellerirot
  • En lite boks med kremfløte
  • Krydder (eks. smak til med buljong, salt og pepper)
  • Ost til topping

Fremgangsmåte!

  • Rensk selleriroten og skjør den opp i passe skiver.
  • Kok opp fløte, og la fløten småkoke med selleriroten i opp mot 30 minutter. På den måten koker fløten litt inn og blir tykkere, samt selleriroten får den gode søtaktige kryddersmaken.
  • Legg i en ildfast form og topp med hvitost.
  • Steikes på ca. 200 grader i 30 minutte ( krydre etter eget ønske)

Det er karbo i alt du nevner og noe er det mindre i enn annet igjen. Prøv denne sellerirotgratengen og du vil bli overrasket. Serverer den stadig til indrefile og salat her i huset. Første gangen så merket ikke ungene det engang :D Lykke til med besøket.

Skrevet
8 minutter siden, Pæddan skrev:

Fløtegratinert sellerirot!

  • En sellerirot
  • En lite boks med kremfløte
  • Krydder (eks. smak til med buljong, salt og pepper)
  • Ost til topping

Fremgangsmåte!

  • Rensk selleriroten og skjør den opp i passe skiver.
  • Kok opp fløte, og la fløten småkoke med selleriroten i opp mot 30 minutter. På den måten koker fløten litt inn og blir tykkere, samt selleriroten får den gode søtaktige kryddersmaken.
  • Legg i en ildfast form og topp med hvitost.
  • Steikes på ca. 200 grader i 30 minutte ( krydre etter eget ønske)

Det er karbo i alt du nevner og noe er det mindre i enn annet igjen. Prøv denne sellerirotgratengen og du vil bli overrasket. Serverer den stadig til indrefile og salat her i huset. Første gangen så merket ikke ungene det engang :D Lykke til med besøket.

Skriver under på den oppskriften.  Utrolig god, brukes mye her selv om vi ikke spiser lavkarbo.  Et lite tips, er å kjøpe sellerirot på "innvandrerbutikker", der koster den som regel rundt 30 kr/kg mot 60 kr/kg på meny 😉

Skrevet
15 minutter siden, Pæddan skrev:

Fløtegratinert sellerirot!

  • En sellerirot
  • En lite boks med kremfløte
  • Krydder (eks. smak til med buljong, salt og pepper)
  • Ost til topping

Fremgangsmåte!

  • Rensk selleriroten og skjør den opp i passe skiver.
  • Kok opp fløte, og la fløten småkoke med selleriroten i opp mot 30 minutter. På den måten koker fløten litt inn og blir tykkere, samt selleriroten får den gode søtaktige kryddersmaken.
  • Legg i en ildfast form og topp med hvitost.
  • Steikes på ca. 200 grader i 30 minutte ( krydre etter eget ønske)

Det er karbo i alt du nevner og noe er det mindre i enn annet igjen. Prøv denne sellerirotgratengen og du vil bli overrasket. Serverer den stadig til indrefile og salat her i huset. Første gangen så merket ikke ungene det engang :D Lykke til med besøket.

Tusen takk :) Da skal den prøves :)  Men jeg har hørt at noen av de røttene kan være litt harde for magen, men det er kanskje en annen enn sellerirot

Anonymkode: a497f...6a7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...