Gå til innhold

Brun saus UTEN buljong/kraft


Anbefalte innlegg

Skrevet

Finnes det noe krydder jeg kan tilsette i vannet eller noe?
Får man god kokekraft av kjøttbein, gulrøtter, løk? Tåler ikke kålrot og sellerirot osv. Tåler ikke noe som gir det lille ekstra. 

Men ja... noen som vet? Eller kan jeg bruke f.eks gastromat i vannet? Blir vel nesten buljon (nei, jeg kan ikke spise/drikke buljong, ingen typer)

Anonymkode: 86c82...9b4

Fortsetter under...

Skrevet

Brun saus blir best med kraft eller stekesky, hva skal du ha sausen til da?

Anonymkode: fd833...635

Skrevet

Kraftbein, gulrøtter og løk blir kjempegod kraft. Lag stor porsjon og frys i passelige beholdere. Husk at buljong inneholder en del salt. Når du koker egen kraft er den uten salt, så da må du smake til sausen. 

Anonymkode: cc4b4...35d

Skrevet

Tåler du ikke Maggi Fond heller? (jeg reagerer selv på rotgrønnsaker , løk etc, og ble tipset om det gjennom en low-fodmap side.)  

Anonymkode: 93532...689

Skrevet

Jeg bruner smør og mel. Og sper så ut med vann. Krydrer etter hva vi skal bruke sausen til, men paprikapulver er som regel godt i.

Skrevet

Sjokoladesaus!

Ingen rotgrønnsaker, ingen buljong og veldig god 😁.

Anonymkode: f3893...ff2

Annonse

Skrevet

Jeg bruker aldri buljong.

Bruner smøret til det ikke bruser, har i melet og bruner blandingen, har i vann, salt, pepper og av og til litt brunost. Koker den 30min til 1 time.

Anonymkode: e4b7a...ba3

Skrevet

Du kan bruke hva du vil av krydder som du liker, og du kan bruke det du har av grønnsaker og kraft om du vil koke kraft selv. Jeg bruke sjelden buljong i saus, synes at det er mye bedre uten i de fleste tilfeller.  Forskjellige urter kan brukes. Laurbærblad kan være godt, jeg liker også å bruke ørlite timian, ikke mye for det blir veldig utpreget smak, men bitte litt. Løpstikke og / eller kjørvel smaker nesten litt buljongaktig, men er ikke så lett å få tak i, i alle fall ikke utenom urtesesongen. 

Andre smakstilsetninger er: tomatpure, sennep, soyasaus, solbærsaft, brunost, sitron, lime, vin og sikkert mye som jeg ikke kommer på i farten.

Skrevet

Jeg bruker aldri buljong . Bruner mel og smør , sper med vann, evt litt fløte i tillegg.  Krydrer med salt og pepper, og det krydderet jeg har for hånden, litt brunost og en dæsj ketchup. 

Anonymkode: 2904a...1ca

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...