Anonym bruker Skrevet 8. juni 2017 #1 Skrevet 8. juni 2017 https://meny.no/oppskrifter/Bakst/Brod/Grovt-nottebrod/ Det blir jo da mye rugmel. Men går det bra? Vil ha brødet så grovt som mulig Anonymkode: bc154...ac8
Anonym bruker Skrevet 8. juni 2017 #2 Skrevet 8. juni 2017 Om du lager et rent rugbrød uten hvetemel i blir det et veldig kompakt brød. Det er ikke noe galt i det selvfølgelig, men det er hvetemelet som gjør at brødet hever og får luft i seg, så du vil få et helt annet resultat om du kutter det ut. Jeg har en dansk bestefar som elsker rugbrød, men det er virkelig et kompakt brød altså. Prøv, så ser du jo om du liker det. Anonymkode: 28b60...eb5
Anonym bruker Skrevet 8. juni 2017 #3 Skrevet 8. juni 2017 7 minutter siden, Anonym bruker skrev: Om du lager et rent rugbrød uten hvetemel i blir det et veldig kompakt brød. Det er ikke noe galt i det selvfølgelig, men det er hvetemelet som gjør at brødet hever og får luft i seg, så du vil få et helt annet resultat om du kutter det ut. Jeg har en dansk bestefar som elsker rugbrød, men det er virkelig et kompakt brød altså. Prøv, så ser du jo om du liker det. Anonymkode: 28b60...eb5 Takk for svar:) selve brødet blir mye mindre også? Vil helst ha en normalstørrelse på det, tror du det kan gå om jeg halverer mengden hvetemel? Anonymkode: bc154...ac8
Anonym bruker Skrevet 8. juni 2017 #4 Skrevet 8. juni 2017 2 minutter siden, Anonym bruker skrev: Takk for svar:) selve brødet blir mye mindre også? Vil helst ha en normalstørrelse på det, tror du det kan gå om jeg halverer mengden hvetemel? Anonymkode: bc154...ac8 Min erfaring er at så kompakte brød hever lite og derfor blir ganske små/flate. Anonymkode: 28b60...eb5
soleia Skrevet 8. juni 2017 #5 Skrevet 8. juni 2017 Det trur eg blir ein murstein. Kveitemjølet inneheld mykje meir gluten, som gjer at brødet hevar seg og vert luftig. Synes det går bra å byte ut ein god del av det fine kveitemjølet med Fibra fullkornsmjøl i staden når eg bakar. Det er finmale kveite.
Anonym bruker Skrevet 8. juni 2017 #6 Skrevet 8. juni 2017 2 minutter siden, soleia skrev: Det trur eg blir ein murstein. Kveitemjølet inneheld mykje meir gluten, som gjer at brødet hevar seg og vert luftig. Synes det går bra å byte ut ein god del av det fine kveitemjølet med Fibra fullkornsmjøl i staden når eg bakar. Det er finmale kveite. Hahahaha, lurte et øyeblikk der på hvorfor du ville ha finmalt flyndrefisk i brødet før det gikk opp for meg, aha, hun skriver nynorsk Anonymkode: 28b60...eb5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå