Gå til innhold

Forbanna sukkerbrød!!!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Når gjorde jeg NØYAKTIG som oppskriften på detsoteliv.no sa, NØYAKTIG, og likevel sank sukkerbrødet sammen på midten. HVORFOR?!

😤😡😖😩

Anonymkode: 046c4...c11

Skrevet

Fordi sukkerbrød suger bakke og bør kun bakes av Pascal eller min mor. 

Anonymkode: 7ec1e...8be

Skrevet

Da stekte du det ikke lenge nok

Eller

Du åpnet døren under steking.

Anonymkode: 9c4ba...bff

Skrevet
Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Da stekte du det ikke lenge nok

Eller

Du åpnet døren under steking.

Anonymkode: 9c4ba...bff

Det klappet sammen etter ca 15 minutter, og nei, jeg åpnet ikke døra. Merkelig, for da jeg hadde røren i kakeformen var den høyere enn den er nå. 

HI

Anonymkode: 046c4...c11

Skrevet
5 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Det klappet sammen etter ca 15 minutter, og nei, jeg åpnet ikke døra. Merkelig, for da jeg hadde røren i kakeformen var den høyere enn den er nå. 

HI

Anonymkode: 046c4...c11

Oki. De er siste løsning at du pisket den for mye før du hadde den i formen.

Anonymkode: 9c4ba...bff

Skrevet

Snu formen opp ned når du tar den ut av ovnen(hvis kanten fortsatt sitter fast i kantene vel og merke.)

Det kan også ha noe med ovnen å gjøre.

Jeg hadde samme problemet når ovnen jeg har nå var ny. Nå er den noen år gammel og det begynner å gå bedre med kakene mine. Husker en tante av meg også hadde samme problemet når hun fikk ny ovn, hun som var så flink med kaker, mislyktes plutselig hver eneste gang

Anonymkode: 0bdd5...68e

Skrevet

Romtempererte egg, stiv eggedosis, rør veldig forsiktig inn det tørre, forvarmet ovn, IKKE åpne ovnsdøren første 20 minuttene, stek lenge nok.

Anonymkode: 269a8...117

Skrevet
4 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Romtempererte egg, stiv eggedosis, rør veldig forsiktig inn det tørre, forvarmet ovn, IKKE åpne ovnsdøren første 20 minuttene, stek lenge nok.

Anonymkode: 269a8...117

Jepp, gjorde det. 

Forrige gang jeg laget sukkerbrød brukte jeg kjøleskapskalde egg, pisket det i kun 5 minutter, hev melet og bakepulveret oppi, og pisket kjapt sammen med mixmasteren. Da ble det bedre enn nå. 

Får vel stikke på butikken og kjøpe et ferdig-sukkerbrød... 🙄

HI

Anonymkode: 046c4...c11

Skrevet
5 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Jepp, gjorde det. 

Forrige gang jeg laget sukkerbrød brukte jeg kjøleskapskalde egg, pisket det i kun 5 minutter, hev melet og bakepulveret oppi, og pisket kjapt sammen med mixmasteren. Da ble det bedre enn nå. 

Får vel stikke på butikken og kjøpe et ferdig-sukkerbrød... 🙄

HI

Anonymkode: 046c4...c11

Nei, prøv igjen.

Alle får en mislykket kake innimellom, ikke gi opp. Kjøpesukkeerbunn er virkelig ikke godt...

Anonymkode: 269a8...117

Skrevet

Jeg kan dele min oppskrift som alltid blir vellykket! 😊

4egg

4dl sukker

100g smør

6dl hvetemel (360g)

4ts bakepulver

4ts vaniljesukker

2dl vann

Egg og sukker piskes sammen. Smelt smør. Bland bakepulver og vaniljesukker i melet. Rør vekselvis inn melblanding, avkjølt smør og vann ned i egg og sukkerblandingen. Hell røren i en smurt rund form ca 25cm (jeg pleier å dekke bunnen med bakepapir) stekes midt i ovnen ca 40-45min.

Anonymkode: 4ca1d...6ab

Skrevet

Glemte å skrive temperatur.  Ovnen skal være 175grader. Kan hende du har hatt for høy temperatur? Slik at bare kanten har blitt helt ferdig og ikke midten?

Anonymkode: 4ca1d...6ab

Skrevet
1 minutt siden, Anonym bruker skrev:

Jeg kan dele min oppskrift som alltid blir vellykket! 😊

4egg

4dl sukker

100g smør

6dl hvetemel (360g)

4ts bakepulver

4ts vaniljesukker

2dl vann

Egg og sukker piskes sammen. Smelt smør. Bland bakepulver og vaniljesukker i melet. Rør vekselvis inn melblanding, avkjølt smør og vann ned i egg og sukkerblandingen. Hell røren i en smurt rund form ca 25cm (jeg pleier å dekke bunnen med bakepapir) stekes midt i ovnen ca 40-45min.

Anonymkode: 4ca1d...6ab

Den var ny. 😀 Smør? Blir dette sukkerbrød? Kan jeg dele det og ha vaniljekrem/syltetøy osv inni, som en vanlig bløtkake?

HI

Anonymkode: 046c4...c11

Skrevet
2 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Glemte å skrive temperatur.  Ovnen skal være 175grader. Kan hende du har hatt for høy temperatur? Slik at bare kanten har blitt helt ferdig og ikke midten?

Anonymkode: 4ca1d...6ab

Stekte den på 175 grader i 35 minutter... Stakk en pinne i midten, og den var tørr og fin. 

Nei, jeg vet ikke hva som gikk galt. Kanskje jeg rekker å bake en ny i kveld.

HI

Anonymkode: 046c4...c11

Skrevet
8 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Jeg kan dele min oppskrift som alltid blir vellykket! 😊

4egg

4dl sukker

100g smør

6dl hvetemel (360g)

4ts bakepulver

4ts vaniljesukker

2dl vann

Egg og sukker piskes sammen. Smelt smør. Bland bakepulver og vaniljesukker i melet. Rør vekselvis inn melblanding, avkjølt smør og vann ned i egg og sukkerblandingen. Hell røren i en smurt rund form ca 25cm (jeg pleier å dekke bunnen med bakepapir) stekes midt i ovnen ca 40-45min.

Anonymkode: 4ca1d...6ab

Dette er en lys kake, men ikke sukkerbrød.

Det er hverken smør eller vann i et sukkerbrød...

Sukkerbrød er bare egg, sukker, mel og bakepulver (du kan bytte ut noe av melet med potetmel)

Anonymkode: 269a8...117

Skrevet
8 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Den var ny. 😀 Smør? Blir dette sukkerbrød? Kan jeg dele det og ha vaniljekrem/syltetøy osv inni, som en vanlig bløtkake?

HI

Anonymkode: 046c4...c11

Jeg har laget den 2 ganger, og samboeren min har også laget den flere ganger. ☺  jeg laget den sist onsdag forrige uke, delte den i 3 og hadde både vaniljekrem, pisket krem, banan og jordbær inni. Den holder seg veldig bra sammen, og er allikevel saftig og god 😉 jeg pleier å dynke hvert lag med litt sterk saft. Har fått masse skryt! 😊

Anonymkode: 4ca1d...6ab

Skrevet
3 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Dette er en lys kake, men ikke sukkerbrød.

Det er hverken smør eller vann i et sukkerbrød...

Sukkerbrød er bare egg, sukker, mel og bakepulver (du kan bytte ut noe av melet med potetmel)

Anonymkode: 269a8...117

Fant oppskriften for noen år siden i en svensk oppskriftsbok. Den heter sockerkaka, så har alltid gått ut i fra at det var det samme som sukkerbrød. Har fungert veldig bra til å lage bløtkake!

Anonymkode: 4ca1d...6ab

Skrevet

Jeg brukte oppskriften fra fru Timian sin blogg nå sist, det ble veldig høyt og fint.  Sukkerbrødbunn er utrolig godt og enkelt.  Håper du tør å prøve en gang til.

Skrevet

Å erstatte halvparten av melet med potetmel bruker å virke

Anonymkode: d7a46...ee8

Skrevet

Bruker bare den oppskrigten som står på potetmelpakkene aldri misslyktes.

Skrevet

Jeg bruker også en oppskrift med like mye potetmel som hvetemel, også bruker jeg ekstra fint hvetemel (du får 1 kg poser med ekstra fint hvetemel på butikken, jeg pleier hamstre dem når de har 10 kr marked på coop for bakverk blir ekstra luftig med slikt mel).

Jeg har heller aldri laget et mislykket sukkerbrød, men konsistensen blir litt annerledes med potetmel i, og det er ikke alle som vil ha det.

Anonymkode: 269a8...117

Skrevet

Jeg er også enig i det med potetmel. Har aldri opplevd at sukkerbrødene faller sammen da. Jeg har brukt minimum en toppet spiseskje potetmel i (bytter ut noe av hvetemelet med potetmel).

Hopp i det igjen, Hi :)

Jeg brukte 10 år før jeg greide å bake gode brød som man ikke kunne slå noen ihjel med. Ga aldri opp. Fikk nytt gode brød i noen få år før jeg fant ut at jeg ikke tålte det ;)

Anonymkode: 6ea50...c19

Skrevet

Uansett hvilken oppskrift du bruker, er det en ting som er avgjørende: pisk eggedosisen LENGE! 20 - 25 minutter, minst! Andre ingredienser skjæres forsiktig inn i eggedosisen etterpå.

Skrevet

Min mor sa at hvis vi trampet mens kaka sto i ovnen ville den klappe sammen, så vi måtte liste oss rundt.

Jeg var godt voksen før hun innrømmet at det bare var tull og at hun sa det bare for å ha ro i huset en stakket stund😂

Skrevet
37 minutter siden, Løvetanner skrev:

Min mor sa at hvis vi trampet mens kaka sto i ovnen ville den klappe sammen, så vi måtte liste oss rundt.

Jeg var godt voksen før hun innrømmet at det bare var tull og at hun sa det bare for å ha ro i huset en stakket stund😂

Hahaha, det var faktisk et godt tips! Det skal jeg bruke på ungene neste gang. Tenker jeg prøver meg igjen i morgen med litt potetmel. Spennende!

HI

Anonymkode: 046c4...c11

Skrevet

For de av dere som er interessert, jeg har laget et nytt sukkerbrød, og det ble perfekt!

Merkelige greier det der med sukkerbrød, for denne gangen skulle det i utgangspunktet gått rett åt skogen. Kalde egg, to skrikerunger som hang over bollen og ville SMAKEEEEE!, litt mel og potetmel på slump, mel som ble rørt inn med mixmaster, og en sønn som åpnet døra etter 10 minutter. Men den gang ei, kaka er perfekt! Jippi!

HI

Anonymkode: 046c4...c11

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...