Anonym bruker Skrevet 1. mars 2017 #1 Skrevet 1. mars 2017 Hva er godt? Vi må skjære ned på matbudsjettet, og da er det billigere med frosne grønnsaker. Men jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal tilberede de, så de blir gode. Synes som regel de blir myke og smaksløse, er ikke så glad i kokte grønnsaker generelt egentlig. Kan de tilberedes på noen andre måter enn å koke? Er det noen her med noen gode tips eller oppskrifter? Jeg trenger all hjelp jeg kan få Anonymous poster hash: 32b24...95f
Anonym bruker Skrevet 1. mars 2017 #2 Skrevet 1. mars 2017 Det er ikke godt, uansett. Men det smaker nok minst ekkelt i wok Med en kraftig saus Anonymous poster hash: 36cc3...35b
*Miss Marple* Skrevet 1. mars 2017 #3 Skrevet 1. mars 2017 Jeg bruker mye frossenblandinger. Det er et supert alternativ så man får mange typer grønnsaker til hverdagsmiddsgene og næringsmessig er de faktisk ofte bedre enn såkalt ferske. Jeg koker opp vann, har i grønnsakene og passer på å ta de av varmen og tømme av vannet så snart det koker opp.
Anonym bruker Skrevet 1. mars 2017 #4 Skrevet 1. mars 2017 Ha gjerne litt smør i kokevannet Anonymous poster hash: ac02b...d3e
Anonym bruker Skrevet 1. mars 2017 #5 Skrevet 1. mars 2017 Frosne brokkoli og blomkålbuketter er geniale, og akkurat like gode som ferske når de skal varmebehandles. Og de er som regel mer næringsrike også. Så det er slettes ikke et dårlig alternativ. (I motsetning til den overkokte amerikablandingen jeg fikk hos mormor alltid..). Jeg følger oppskriften på pakken. Tror det er å hive dem i kokende vann, la dem ligge der i 2-3 min, og skylle dem i kaldt vann. Poenget er at de ikke må koke for lenge. Kokte grønnsaker skal være litt myke ytterst, med knasende kjerne i mine øyne. Anonymous poster hash: c9adf...dd2
Anonym bruker Skrevet 1. mars 2017 #6 Skrevet 1. mars 2017 Koker opp vann (med litt salt i), legger oppi i max 3 min, tar ut og spiser. Veldig lett og godt Anonymous poster hash: febf4...926
Anonym bruker Skrevet 1. mars 2017 #7 Skrevet 1. mars 2017 Jeg syns det er best dampet på rist. Jeg skyller de gjerne i vann for å få av is før jeg steker/damper/koker de. Da bli de mindre bløte. Anonymous poster hash: 1a8ec...64a
☆☆☆ Skrevet 1. mars 2017 #8 Skrevet 1. mars 2017 Kokar opp lettsalta vatn; legg i grønnsaker og kokar opp att. Silar av. Før eg fekk induksjonsplater varma eg grønnsakene i micro. Ikkje fullt så godt, men brukandes.
Anonym bruker Skrevet 1. mars 2017 #9 Skrevet 1. mars 2017 Tusen takk for alle svar Så det kan ikke tilberedes med andre måter enn ved koking altså, spørs om det blir noe særlig fryste grønnsaker her i huset da Anonymous poster hash: 32b24...95f
☆☆☆ Skrevet 1. mars 2017 #10 Skrevet 1. mars 2017 Tusen takk for alle svar Så det kan ikke tilberedes med andre måter enn ved koking altså, spørs om det blir noe særlig fryste grønnsaker her i huset da Anonymous poster hash: 32b24...95f Joda, det Finst jo wokblanding også.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå