Anonym bruker Skrevet 1. februar 2017 #1 Skrevet 1. februar 2017 På elkjøp sine sider står det at foe en deig med 500 gr mel trenger man minimum 4,5 liters bolle. Jeg laget lite mat og har ikke behov for en gedigen rådyr kenwood til tusenvis av kr. Jeg liker å lage boller, og sånt innimellom. Skal nå ha ny kjøkkenmaskin, og planlegger boller i helga. Men bolleoppskriften er på 1000 gr mel, fant på trines matblogg. Og det står i oppskrifta at den blir best om den eltes, lenge og vel..... Men de fleste kjøkkenmaskinerhar jo ikke mer enn 4.5 liter bille. Og i oppskriften er det 1000 gr mel. Finnes det ingen kjøkkenmaskkin til grei pris som kan elte bolledeig på 1000 gr mel?? Anonymous poster hash: a15e2...998
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2017 #2 Skrevet 1. februar 2017 Må være dagens i-lands problem😣 Anonymous poster hash: 0059f...99e
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2017 #3 Skrevet 1. februar 2017 Jeg har to maskiner som begge tar 1000 gram hver, en Kenwood og en Kitchen Aid. Men grei pris er en annen ting... Men samtidig, investerer du i en god en trenger du ikke bytte på en liten evighet. Anonymous poster hash: 4b511...eaa
amandine Skrevet 1. februar 2017 #4 Skrevet 1. februar 2017 (endret) Da tenker jeg du får benytte dine medfødte eltekroker..Eller halvere oppskriften? Endret 1. februar 2017 av amandine
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2017 #5 Skrevet 1. februar 2017 Kenwood finnes jo i flere prisklasser, du kan jo velge den med must motor. Den hopper litt på benken når du elter de største deigene, men klarer det fint Har selv den med minst motor og har hatt den i mange mange år, den klarer likevel en brødoppskrift med 2 kg mel. Anonymous poster hash: a1121...aff
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2017 #6 Skrevet 1. februar 2017 For å elte en så stor deig må du ha en maskin med ordentlig motor og da koster det dessverre en del. Alternativet et å la manuelt eller lage to halve deiger i maskin. Anonymous poster hash: 8f538...7cd
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2017 #7 Skrevet 1. februar 2017 Da tenker jeg du får benytte dine medfødte eltekroker..Eller halvere oppskriften? Medfødte eltekroker er i permanent ustand Anonymous poster hash: a15e2...998
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2017 #8 Skrevet 1. februar 2017 Jeg er ikke noen baker, åpenbart. Men er 1000 gr mel en stor deig?? - kjipt å bake 8 boller lissom..... Anonymous poster hash: a15e2...998
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2017 #9 Skrevet 1. februar 2017 Medfødte eltekroker er i permanent ustand Anonymous poster hash: a15e2...998 Da ville jeg investert i en skikkelig maskin. Tenk på alt du kan lage, brød, pizzadeig, boller osv, men du kan også elte/spe kjøttdeig når du skal lage kjøttkaker osv Anonymous poster hash: a1121...aff
amandine Skrevet 1. februar 2017 #10 Skrevet 1. februar 2017 Medfødte eltekroker er i permanent ustand Anonymous poster hash: a15e2...998 Da blir det halv deig i to omganger eller dyr maskin. Jeg anbefaler kenwood, den største.
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2017 #11 Skrevet 1. februar 2017 Jeg er ikke noen baker, åpenbart. Men er 1000 gr mel en stor deig?? - kjipt å bake 8 boller lissom..... Anonymous poster hash: a15e2...998 500 gr mel er ca et brett med boller. Så dobbel deig mener jeg blir ca 2 brett. Totalt 32 boller +/- Anonymous poster hash: c3e63...a25
amandine Skrevet 1. februar 2017 #12 Skrevet 1. februar 2017 Jeg er ikke noen baker, åpenbart. Men er 1000 gr mel en stor deig?? - kjipt å bake 8 boller lissom..... Anonymous poster hash: a15e2...998 Regn sammen total vekt på deigen din inkludert væske og alt det andre. Hvis du regner i gram(som det ser ut som om du gjør) deler du på 100-110( ca vekt pr bolle) og så ser du hvor mange det blir.
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2017 #13 Skrevet 1. februar 2017 Har Kenwood Major Titanium! 6,7 liters bolle. Helt super til storfamilien her. Vi er 2 voksne og 4 (matglade)barn. Så lager alltid f.eks dobbel pizzadeig osv... Anonymous poster hash: 613d6...d34
TinaK 1990 Skrevet 1. februar 2017 #14 Skrevet 1. februar 2017 Kjøp en skikkelig maskin når du først skal kjøpe kjøkkenmaskin. Du har den i mange mange år og du kan lage "alt" men den, både små og stort volum.
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2017 #15 Skrevet 1. februar 2017 Min obh nordica maskin kjøpt på europris for 1400 kr tar nå ihvertfall det. Lager ofte deigen med 1000g mel og det er god plass til at deigen får hevet seg godt. Anonymous poster hash: 4df60...e25
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå