Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #1 Skrevet 20. desember 2016 Hvordan vanner man ut pinnekjøtt? Legge det i kaldt vann? Bytte noen ganger og ha det i vann 24 timer? Så dampe? Anonymous poster hash: 91263...ef7
Miss Chocolate Skrevet 20. desember 2016 #2 Skrevet 20. desember 2016 Jeg liker det salt. Bruker kaldt vann. Legger det i kjele med kaldt vann kvelden før. Bytter ikke vann, men du kan gjøre det om du liker det mindre salt. Damper det 3-4 timer. Bruker poteter istedet for pinner.
Miss Chocolate Skrevet 20. desember 2016 #3 Skrevet 20. desember 2016 Du kan bruke lunka vann også. Da går prosessen fortere.
Miss Chocolate Skrevet 20. desember 2016 #4 Skrevet 20. desember 2016 Jeg vanner det ut ca 12 timer. Mange vanner det ut 24-30 timer. Spørs helt hvordan man liker kjøttet. Ingenting er feil. Men damp det lenger enn 3 t om du vanner det ut så kort som meg 😉
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #5 Skrevet 20. desember 2016 Vanner det ut ca. 5-6 timer og damper det i ca. 3 timer. Synes det blir for lite salt om det vannes ut over natta. Anonymous poster hash: 0f6f6...d5a
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #6 Skrevet 20. desember 2016 Så da legger jeg det i kaldt vann i morgen kveld, bytter vann noen ganger? Og setter det til damping kl 14 på julaften? Skal spise kl 17 på julaften. Hi Anonymous poster hash: 91263...ef7
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #7 Skrevet 20. desember 2016 Så da legger jeg det i kaldt vann i morgen kveld, bytter vann noen ganger? Og setter det til damping kl 14 på julaften? Skal spise kl 17 på julaften. Hi Anonymous poster hash: 91263...ef7 Neinei NEI! Du må ikke finne på å vanne det ut i morgen! Sett det i vann kvelden før, holder lenge med 12 timer, bytt vann før du setter kjelen på plata til damping. Damp det fra ca 13 på julaften, så er det klart til middagen klokken 17. Anonymous poster hash: 1876f...402
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #8 Skrevet 20. desember 2016 Pleier å stå på pakken. Tror det er litt forskjell fra merke til merke jeg... Anonymous poster hash: 2e3a3...311
Musemora Skrevet 20. desember 2016 #9 Skrevet 20. desember 2016 Så da legger jeg det i kaldt vann i morgen kveld, bytter vann noen ganger? Og setter det til damping kl 14 på julaften? Skal spise kl 17 på julaften. Hi Anonymous poster hash: 91263...ef7 Vi setter det i vann24 timer før. Ett vannbytte. Damper ihvertfall i 4 timer, gjerne 5. Da løsner det helt fra bena.
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #10 Skrevet 20. desember 2016 Se et par videoer, da får du nok tips til at du fint kan lage det selv etterpå Meny sin oppskrift https://www.youtube.com/watch?v=majYh2XQQyc Tonnevis av videoer..... https://www.youtube.com/results?search_query=pinnekj%C3%B8tt Anonymous poster hash: b4b81...77b
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #11 Skrevet 20. desember 2016 Start dagen før og legg kjøttet i kaldt vann ca. 16 timer eller mer. Bytt vann et par ganger underveis. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. http://www.gilde.no/sesong/jul/pinnekjott/pinnekjott-utvanning/ Anonymous poster hash: b4b81...77b
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #12 Skrevet 20. desember 2016 Sukk. Dette blir ikke lett. Men, iallfall damper vi 5 timer da? Og setter i kaldt vann fredags morgen? Og bytter vann 2 ganger? Anonymous poster hash: 91263...ef7
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #13 Skrevet 20. desember 2016 Du leser på pakken hvor mange timer det skal vannes ut. Det varierer gjerne litt fra de forskjellige merkene. Du behøver ikke bytte vann. Bytt i hvert fall ikke vann mer enn 1 gang. Anonymous poster hash: 69f64...d83
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #14 Skrevet 20. desember 2016 Sukk. Dette blir ikke lett. Men, iallfall damper vi 5 timer da? Og setter i kaldt vann fredags morgen? Og bytter vann 2 ganger? Anonymous poster hash: 91263...ef7 Du følger med på kjøttet mens det damper, og en gang i timen ca sjekker du om du må ettefylle vann, og da pirker du litt i kjøttet med en gaffel og ser om det begynner å løsne fra beinet. Det nytter ikke å si nøyaktig hvordan du skal vanne det ut, for det spørs jo helt hva du liker! Gjør det du synes føles rett. Liker du det skikkelig smakløst og utvanna så legg det i vann fredag morgen, men jeg har ALDRI lagt pinnekjøtt i vann før kvelden før julaften. Anonymous poster hash: a5e0a...2e3
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #15 Skrevet 20. desember 2016 Du følger med på kjøttet mens det damper, og en gang i timen ca sjekker du om du må ettefylle vann, og da pirker du litt i kjøttet med en gaffel og ser om det begynner å løsne fra beinet. Det nytter ikke å si nøyaktig hvordan du skal vanne det ut, for det spørs jo helt hva du liker! Gjør det du synes føles rett. Liker du det skikkelig smakløst og utvanna så legg det i vann fredag morgen, men jeg har ALDRI lagt pinnekjøtt i vann før kvelden før julaften. Anonymous poster hash: a5e0a...2e3 Det blir ikke salt da? Anonymous poster hash: 91263...ef7
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #16 Skrevet 20. desember 2016 Det blir ikke salt da? Anonymous poster hash: 91263...ef7 Jo selvfølgelig, men det skal jo være det. Anonymous poster hash: a5e0a...2e3
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #17 Skrevet 20. desember 2016 Det blir ikke salt da? Anonymous poster hash: 91263...ef7 Ofte veldig salt. Min 20 timer. Har aldri opplevd at det er blitt dampet for lenge heller. Lykke til. Anonymous poster hash: 1332d...2e2
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #18 Skrevet 20. desember 2016 Vi vanner ut ca 14 timer. Legger det i en gryte kaldt vann når vi legger oss, og der ligger det frem til vi setter det på damp ca kl 13. Vi bruker bare sånn damprist, funker supert det også! Og så kvesser vi det litt i ovnen rett før servering. Nam nam, gleder meg! Anonymous poster hash: 7bf4d...ee0
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #19 Skrevet 20. desember 2016 Vi vanner ut ca 14 timer. Legger det i en gryte kaldt vann når vi legger oss, og der ligger det frem til vi setter det på damp ca kl 13. Vi bruker bare sånn damprist, funker supert det også! Og så kvesser vi det litt i ovnen rett før servering. Nam nam, gleder meg! Anonymous poster hash: 7bf4d...ee0 Damper du i vannet det allerede har ligget i i 14 timer, eller tar du nytt vann? Anonymous poster hash: 296a6...c2f
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #20 Skrevet 20. desember 2016 Aldri vann kjøttet lengere enn 12timer, selv hva pakken sier osv. Prøv engang max 12 timer og de fleste vet at det er slikt ekte pinnekjøtt skal smake. Om du ikke synes vanlig saltkjøtt er salt så vil du finne pinnekjøtt utvannet mer en 12timer for tam i smaken og i 24t rett å slett smakløst kjøtt. Anonymous poster hash: 27232...4ee
Miss Chocolate Skrevet 20. desember 2016 #21 Skrevet 20. desember 2016 (endret) Damper du i vannet det allerede har ligget i i 14 timer, eller tar du nytt vann? Anonymous poster hash: 296a6...c2f Nytt vann! Legg kjøttet til utvanning fredag kveld, feks kl 23.. Ikke rør det. Kl 13 legger du rist eller poteter eller pinner i en kjele, fyller på friskt, rent vann til potetene dekkes og flytter pinnekjøttet over fra utvanningsvannet til kjelen. Legg på lokk. Damp frem til kl 17. Sjekk av og til om det trengs mer vann. Server potetene fra bunnen av kjelen til kjøttet. 👌🏻 sil av kraften og server som saus Endret 20. desember 2016 av chocolate
Anonym bruker Skrevet 20. desember 2016 #22 Skrevet 20. desember 2016 Damper du i vannet det allerede har ligget i i 14 timer, eller tar du nytt vann? Anonymous poster hash: 296a6...c2f Nytt vann. Og rett under risten Anonymous poster hash: 7bf4d...ee0
Yellow Brick Road Skrevet 20. desember 2016 #23 Skrevet 20. desember 2016 Aldri vann kjøttet lengere enn 12timer, selv hva pakken sier osv. Prøv engang max 12 timer og de fleste vet at det er slikt ekte pinnekjøtt skal smake. Om du ikke synes vanlig saltkjøtt er salt så vil du finne pinnekjøtt utvannet mer en 12timer for tam i smaken og i 24t rett å slett smakløst kjøtt. Anonymous poster hash: 27232...4ee Det er feil.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå