GÃ¥ til innhold

Hvordan limer dere sammen pepperkakehus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hjelp🙈

 

Anonymous poster hash: 0bad6...d9c

Fortsetter under...

Skrevet

Hjelp🙈

 

Anonymous poster hash: 0bad6...d9c

Smelter sukker i stekepanna og dypper sidene som skal limes sammen oppi, deretter holder dem sammen?

 

Anonymous poster hash: 4e4a3...847

Skrevet

Sukker er vanskelig, tar tid og må ha VELDIG høy temperatur for å bli brukbart. Smelt heller Smørbukk-karameller!

 

Anonymous poster hash: ca9cd...c8b

Skrevet

Har bestandig brukt melis rørt ut med eggehviter :-) Funker kjempebra:-)

Skrevet

Royal icing

 

Pisker altså sammen eggehvite, melis og noen sitrondråper

 

Anonymous poster hash: 3c16d...a4c

Annonse

Skrevet

Limpistol er genialt 😊

Skrevet

Limpistol er genialt 😊

Det forutsetter selvsagt at man ikke spiser pepperkakehuset, da 😊

Skrevet

Lager en god deig først så pepperkakehuset smaker godt, og limer med smeltet sukker. Så pynter vi det med godteri og royal icing. Og på nyttårsaften knuses det og spises. Det er sånn det skal være(synes jeg). Det innebærer selvfølgelig at pepperkakehuset ikke lages 1. desember 🙂 De delene som har knekk på smaker aller best!

Skrevet

Etter for mye kløning og forbrente fingre fikk jeg et tips her (fra Ziva tror jeg?) om å bruke smeltet smørbukkkarameller. Det er genialt, samt at det smaker godt når ungene knuser og spiser huset :)

Skrevet

Sukker er vanskelig, tar tid og må ha VELDIG høy temperatur for å bli brukbart. Smelt heller Smørbukk-karameller!

 

Anonymous poster hash: ca9cd...c8b

Neida, var så lett med sukker atte

 

Anonymous poster hash: 00a9b...22b

Skrevet

Hvordan smører man karamellen på??

 

Anonymous poster hash: 0bad6...d9c

Skrevet

Hvordan smører man karamellen på??

 

Anonymous poster hash: 0bad6...d9c

Smeltes på lav varme og påføres med baksiden av en skje.

 

Anonymous poster hash: 15560...c67

Annonse

Skrevet

Hvordan smører man karamellen på??

 

Anonymous poster hash: 0bad6...d9c

Du dypper kanten på delen som skal limes😊

 

Anonymous poster hash: 20987...ef9

Skrevet

Lager en god deig først så pepperkakehuset smaker godt, og limer med smeltet sukker. Så pynter vi det med godteri og royal icing. Og på nyttårsaften knuses det og spises. Det er sånn det skal være(synes jeg). Det innebærer selvfølgelig at pepperkakehuset ikke lages 1. desember 🙂 De delene som har knekk på smaker aller best!

Vi spiser det også nyttårsaften. Da har vi bygget og pyntet det på lillejulaften sammen. Hvis jeg bare skulle kaste det, ville jeg ha laget det av papp!

 

Anonymous poster hash: ca9cd...c8b

Skrevet

Smeltet sukker er varmt, men tar ikke lang tid. Smelt og la bli brunt i panna, dypp to sider i og hold dem sammen i noen sekunder. Gjenta til huset er ferdig.

 

Kan jo ikke bruke limpistol og fortelle barna at de ikke får knuse og spise på nyttårsaften???

 

Royal icing bruker vi til å pynte, men ikke til å montere. Det holder ikke vekt eller varme så godt som smeltet sukker.

 

Anonymous poster hash: a6751...fb4

Skrevet

Det forutsetter selvsagt at man ikke spiser pepperkakehuset, da

Pepperkakehus som har stått og samlet støv i ukesvis er ikke helt min stil :) 

Når ungene skal spise det river jeg bare av skjøtene. Det går så fint atte :)

Skrevet

Pepperkakehus som har stått og samlet støv i ukesvis er ikke helt min stil :)

Når ungene skal spise det river jeg bare av skjøtene. Det går så fint atte :)

Ukesvis er jo bare aktuelt hvis man lager pepperkakehuset tidlig i desember. Skjønner ikke at så mange lager sitt hus allerede i november.

 

Jeg limer med smeltet sukker. Synes det fungerer best.

Skrevet

Pepperkakehus som har stått og samlet støv i ukesvis er ikke helt min stil :)

Når ungene skal spise det river jeg bare av skjøtene. Det går så fint atte :)

Men å gi ungene pepperkakehus som har støvet ned i ukesvis og som du bare piller vekk limet fra, det er helt fint? Forstå det den som kan..

Skrevet

Ca hvor mange Smørbukk går med til liming av et standard ferdigkjøpt pepperkakehus? Tenkte å prøve det i år, dtet hørtes veldig godt ut :-)

Skrevet

Sukker er vanskelig, tar tid og må ha VELDIG høy temperatur for å bli brukbart. Smelt heller Smørbukk-karameller!

 

Anonymous poster hash: ca9cd...c8b

Dette.

Smelt smørbukk på lav varme og ha den på varmen mens du jobber. Jeg kommer aldri til å bruke noe annet, er sykt mye lettere med karameller.

 

Anonymous poster hash: 2c5e6...661

Skrevet

Ukesvis er jo bare aktuelt hvis man lager pepperkakehuset tidlig i desember. Skjønner ikke at så mange lager sitt hus allerede i november.

 

Jeg limer med smeltet sukker. Synes det fungerer best.

Vi lager pepperkakehus/by første helgen i desember. Tradisjon hos oss. Vi lager pepperkaker som vi spiser, mens pepperkakehusene er mer som pynt (selv om det selvsagt er lov til å smake på dem før de går i søpla). 3 åringen bryr seg nemlig ikke om det er litt støv på nonstopene :)

Skrevet

Men å gi ungene pepperkakehus som har støvet ned i ukesvis og som du bare piller vekk limet fra, det er helt fint? Forstå det den som kan..

Jeg driver vel ikke akkurat å tvangsforer dem med nedstøvede pepperkakehus, men vil de ta seg en bit så vær så god! 3 åringen er ikke så nøye på om det er litt støv på så lenge det er godteri. Det meste går i søpla uansett. De er ganske mettet på pepperkaker og slikt når vi har kommet litt ut i januar :)

Lim bruker jeg kun i skjøtene på byggverkene, alt annet festes på med glasur. Det er mye pepperkakehus igjen etter jeg har skjært bort skjøtene. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...