Gå til innhold

Spørsmål om fløtegratinerte poteter


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kan jeg bruke (hjemmelaget) hvit saus som grunnsaus? For å få den tykkere...



Anonymous poster hash: 3ccb6...244

Fortsetter under...

Skrevet

 

Kan jeg bruke (hjemmelaget) hvit saus som grunnsaus? For å få den tykkere...

 

Anonymous poster hash: 3ccb6...244

Du kan jo det, men da blir det vel mer bechamelgratinerte poteter. Vet ikke om det er like godt 🙈
Skrevet

Ikke hvit saus til fløtepoteter nei :)

 

Anonymous poster hash: b4855...f11

Skrevet

Da blir det potetgrateng......

 

Hvit saus har ingenting i fløtegratinerte poteter å gjøre, der skal det kun fløte og krydder.

 

Anonymous poster hash: 901dd...fc7

Skrevet

Da blir det potetgrateng......

 

Hvit saus har ingenting i fløtegratinerte poteter å gjøre, der skal det kun fløte og krydder.

 

Anonymous poster hash: 901dd...fc7

Men blir den tykk da? Ikke bare rennende suppe? 

 

Anonymous poster hash: 3ccb6...244

Annonse

Skrevet

Fløte stivner :)

 

Anonymous poster hash: 9d359...157

Skrevet

 

Men blir den tykk da? Ikke bare rennende suppe?

 

Anonymous poster hash: 3ccb6...244

Om du bruker melk blir det rennende suppe, du skal bruke skikkelig fløte og den koker inn og jevner så det blir akkurat passe stivt

 

Anonymous poster hash: 368ad...74f

Skrevet

Men blir den tykk da? Ikke bare rennende suppe?  Anonymous poster hash: 3ccb6...244

Poteter har naturlig stivelse i seg og vanlig fløte tykner når den varmes opp.

Tykkere enn det skal det ikke være.

 

Anonymous poster hash: 901dd...fc7

Skrevet

Det blir tykt med fløte, fløte tykner. Om du har dårlig tid kan du koke inn fløten litt før du hiver alt i ovnen men jeg gjør aldri det.

Skrevet

Ja, fant en fin oppskrift jeg tror jeg skal bruke. Bruker matfløte, og ikke melk :) Og har oppi løk, litt hvitløk, og selvsagt potetene + salt/pepper etter smak.. Håper det blir bra, da :) Kuttet meg i fingeren da jeg skrellet poteter så det er både blod og tårer (etter løkkutting) involvert her :P



Anonymous poster hash: 3ccb6...244
Skrevet

Ja, fant en fin oppskrift jeg tror jeg skal bruke. Bruker matfløte, og ikke melk :) Og har oppi løk, litt hvitløk, og selvsagt potetene + salt/pepper etter smak.. Håper det blir bra, da :) Kuttet meg i fingeren da jeg skrellet poteter så det er både blod og tårer (etter løkkutting) involvert her :PAnonymous poster hash: 3ccb6...244

Matfløte er er ikke like bra. Vanlig fløte er best til det meste.

Hadde aldri brukt matfløte tiø fløtegratinerte poteter, det er den litt tunn til.....med mindre du skal lage lett-versjon.

 

Anonymous poster hash: 901dd...fc7

Skrevet

 

Ja, fant en fin oppskrift jeg tror jeg skal bruke. Bruker matfløte, og ikke melk :) Og har oppi løk, litt hvitløk, og selvsagt potetene + salt/pepper etter smak.. Håper det blir bra, da :) Kuttet meg i fingeren da jeg skrellet poteter så det er både blod og tårer (etter løkkutting) involvert her :P

 

Anonymous poster hash: 3ccb6...244

Kremfløte, eller ihvertfall 50/50 matfløte/kremfløte

 

Anonymous poster hash: 368ad...74f

Annonse

Skrevet

Matfløte er er ikke like bra. Vanlig fløte er best til det meste.

Hadde aldri brukt matfløte tiø fløtegratinerte poteter, det er den litt tunn til.....med mindre du skal lage lett-versjon.

 

Anonymous poster hash: 901dd...fc7

Det spiller vel ingen rolle, så lenge jeg koker inn fløten. 

 

Anonymous poster hash: 3ccb6...244

Skrevet

 

Det spiller vel ingen rolle, så lenge jeg koker inn fløten.

 

Anonymous poster hash: 3ccb6...244

Jo, det spiller en rolle. Både smak og konsistens blir vesentlig bedre med kremfløte.

 

Anonymous poster hash: 3d690...3a5

Skrevet

Jo, det spiller en rolle. Både smak og konsistens blir vesentlig bedre med kremfløte.

 

Anonymous poster hash: 3d690...3a5

Ånei, da har jeg ødelagt hele middagen :( :( 

 

Anonymous poster hash: 3ccb6...244

Skrevet

Det blir ikke særlig godt med matfløte. Det må være kremfløte.

Høres også rart ut med løk i. Det skal være hvitløk (ekte) salt og pepper. Toppes med rikelig ost.

Vel bekomme 🍴

 

Anonymous poster hash: 9f672...207

Skrevet

Det blir ikke særlig godt med matfløte. Det må være kremfløte.

Høres også rart ut med løk i. Det skal være hvitløk (ekte) salt og pepper. Toppes med rikelig ost.

Vel bekomme 🍴

 

Anonymous poster hash: 9f672...207

Det er helt vanlig, og veldig godt, med løk i.

 

Anonymous poster hash: 2e0b3...e10

Skrevet

Det blir ikke særlig godt med matfløte. Det må være kremfløte.

Høres også rart ut med løk i. Det skal være hvitløk (ekte) salt og pepper. Toppes med rikelig ost.

Vel bekomme 🍴

 

Anonymous poster hash: 9f672...207

Det skal IKKE toppes med ost, men skal ha rikelig med løk og hvitløk 😉

 

Anonymous poster hash: 3d690...3a5

Skrevet

Det skal IKKE toppes med ost, men skal ha rikelig med løk og hvitløk 😉

 

Anonymous poster hash: 3d690...3a5

Jo, ost er et must!

 

Anonymous poster hash: 2e0b3...e10

Skrevet

Det går helt fint med matfløte. Ja, best med kremfløte, men ingen krise med matfløte. Du har ikke ødelagt middagen. Blir sikkert kjempe godt :)

Skrevet

Det går helt fint med matfløte. Ja, best med kremfløte, men ingen krise med matfløte. Du har ikke ødelagt middagen. Blir sikkert kjempe godt :)

Det var supert :) Kommer til å bruke matfløte neste gang også :D Lot potetene, løk og hvitløk koke i fløten en liten stund før jeg gratinerte i ovnen. Ble ikke rennende i det hele tatt.

 

Anonymous poster hash: 3ccb6...244

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...