Gå til innhold

Spise gilde salami? Er gravid..


Anbefalte innlegg

Skrevet

Eller blir det som spekemat?

 

Anonymous poster hash: 8b8f7...792

Skrevet

Det er helt trygt

 

Anonymous poster hash: e4565...776

Skrevet

Jeg diskuterte med en veninne og hun har spist salami i 3 svangerskap, jeg tør ikke.. HI

 

Anonymous poster hash: 8b8f7...792

Skrevet

ame="Anonym bruker" post="148039708" timestamp="1470851235"]

 

 

 

Jo det er det.

Det er helt trygt å spise Gilde salami som gravid.

 

Anonymous poster hash: e4565...776

NEI DET ER DET IKKE.

 

Når skal enkelte slutte å råde andre å sette barnet i maven i livsfare?

Følg matportalens annefalninger.

 

 

 

Anonymous poster hash: afc7d...569

Skrevet

gylden regel: det dem serverer på fødestuen er trygt for gravide, der serverr dem salami og svartpølse. 

 

men det skal være ny pakke. og pakken skal ikke ha vært oppe for lenge. og er man redd, kan den fryses noen dager. men ville ikke spist det i utlandet.

 

samme gjelder spekemat. 



Anonymous poster hash: 3fc3e...843
Skrevet

JO salami fra Gilde er trygt. det står tilogmed på siden dems. dette har jeg sjekka. har 4 svangerskap bak meg. har alltid spist salami fra gilde. folk må ikke bli helt hysteriske. må være forsiktig med annen spekemat: )

Skrevet

Fra Gilde:

 

"

Spekepølser i Norge er ikke varmebehandlet, men de går gjennom en rekkeandre prosesstrinn som sikrer mattryggheten.Kombinasjonen av lav pH (dvs høy surhetsgrad) og lav vannaktivitet (dvslite tilgjengelig vann) gjør at betingelsene for overlevelse og vekst avbakterier er svært dårlige.Gravide bør være svært forsiktige med matvarer som kan tillate vekst avbakterien Listeria monocytogenes. Pga av de nevnte forhold hørerspekepølser til de produktene der Listeria ikke regnes for å være enrisiko.En annen risiko for gravide som er assosiert med kjøtt, er parasittenToxoplasma gondi. Denne kan finnes i svinekjøtt og spesial salamiinneholder svinekjøtt. Imidlertid drepes denne parasitten ved frysing ogalt råstoff av svin som brukes i spekepølse er fryst. Derfor er heller ikkespekepølse en smittekilde for denne parasitten.Spekepølser regnes dermed ikke som et risikoprodukt for gravide.For øvrig er det endel nyttig info å hente på Matportalen.no som har"Kostholdsråd for gravide", dette er myndighetenes anbefalinger. Dessverre er ikke spekepølser spesielt omtalt der."

 

 

 

Anonymous poster hash: e4565...776

Skrevet

 

NEI DET ER DET IKKE.

 

Når skal enkelte slutte å råde andre å sette barnet i maven i livsfare?

Følg matportalens annefalninger.

 

 

 

Anonymous poster hash: afc7d...569

Livsfare faktisk. Ro ned dramaet.

 

Anonymous poster hash: e4565...776

Skrevet

Jeg tør ikke, det er jo spekepølse. Men jeg har SÅ lyst på!! Men jeg har klart det før og vil klare det igjen. Smakte veldig godt etterpå!

Kan jo ikke se på hva de serverer på føden, når en spiser der har en jo født og da er det selvsagt trygt...

Skrevet

gilde sin salami er varmebehandlet. er du ekstra redd kan man fryse det først.



Anonymous poster hash: 0c7c5...e98
Skrevet

Jeg fikk beskjed fra jordmor om å helst ikke spise det...

 

Anonymous poster hash: 9a07e...169

Skrevet

gylden regel: det dem serverer på fødestuen er trygt for gravide, der serverr dem salami og svartpølse.  men det skal være ny pakke. og pakken skal ikke ha vært oppe for lenge. og er man redd, kan den fryses noen dager. men ville ikke spist det i utlandet. samme gjelder spekemat.  Anonymous poster hash: 3fc3e...843

På føden er jo ikke damene gravide lenger og da kan de jo endelig spise salami igjen. Når man er geavid skal man ikke spise spekemat, noe salami er.

 

Anonymous poster hash: 9f415...e81

Skrevet

På føden er jo ikke damene gravide lenger og da kan de jo endelig spise salami igjen. Når man er geavid skal man ikke spise spekemat, noe salami er.

 

Anonymous poster hash: 9f415...e81

De har salami på avdelingen hvor man er lagt inn før fødsel også.

 

Anonymous poster hash: bdfde...cab

Skrevet

 

gylden regel: det dem serverer på fødestuen er trygt for gravide, der serverr dem salami og svartpølse.

 

men det skal være ny pakke. og pakken skal ikke ha vært oppe for lenge. og er man redd, kan den fryses noen dager. men ville ikke spist det i utlandet.

 

samme gjelder spekemat.

 

Anonymous poster hash: 3fc3e...843

På føden har jeg gomlet blue castello og fenalår til det tøt ut ørene.

Hvor i all verden du har fått den gylne regelen fra skulle jeg gjerne hørt...

 

For noen år siden var det ei kvinne som mistet tvillingene i magen mens hun var innlagt på sykehuset da hun tenkte som deg..

 

Anonymous poster hash: 485ce...dfb

Skrevet

Hvorfor i all verden ta sjansen?

Skrevet

Jeg velger å ikke spise salami under graviditeten. Men har planlagt å ta med meg dansk salami til føden og spise etter fødsel:-D

 

Anonymous poster hash: 09d68...a22

Skrevet

Du kan spise gilde salami, og kjøper du den som er vakuum pakket og godt innafor holdbarhetsdato og spiser den innen 5 dager etter åpning så går det fint.

Skrevet

Det går fint. Fikk ja fra min jordmor alle tre gangene jeg var gravid. Helt innafor.

 

Anonymous poster hash: cc250...2c8

Skrevet

De har salami på avdelingen hvor man er lagt inn før fødsel også.

 

Anonymous poster hash: bdfde...cab

Og de har også til tider kjøttkaker som ikke er gjennomstekt, så er ikke nødvendigvis noen pekepinn med menyen der..

 

Anonymous poster hash: d8dbc...93d

Skrevet

Spurte både lege og jordmor om dette pga hysteri her inne. JA, sa begge til Gilde sin salami.

Spiste det med begge mine, store mengder også, hadde et kick..

 

Anonymous poster hash: a063e...f4f

Skrevet

Eller blir det som spekemat?

 

Anonymous poster hash: 8b8f7...792

Salami er spekemat!!

Jeg følger råd fra Mattilsynet, ikke fra en produsent som har som mål å selge mest mulig av sitt produkt.

 

 

Anonymous poster hash: d454d...670

Skrevet

Skinkepålegg liksom, skjønner ikke at det er verdt risikoen. Det er et pålegg, ikke akkurst hysteri.

Hysteri å holde seg innendørs fordi man kan bli påkjørt, ikke å spise alt annet enn salami og mykost i 9 mnd..

«men det gikk jo bra med meg» baah...

 

Anonymous poster hash: eaaf9...72c

Skrevet

Det har jeg aldri turt eller tatt sjansen på når jeg har vært gravid... det er jo spekemat. Men det er det første jeg har spist hver gang jeg har vært på barsel etter fødsel😄 Har vært fanatisk godt.

 

Å tro at alt man serverer på sykehuset er trygg mat for gravide et feil. For noen år siden var det en gravid dame som fikk ost på rikshospitalet og tvillingene i magen døde.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...