Gå til innhold

Varm mat til konfirmasjon - tips?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Nærmer seg konfirmasjon her i huset.

40 gjester, der 8 av de er barn i alderen 2-10 år.

 

Det jeg har klart å komme på til nå er:

 

- Potetsuppe

- pastasalat

- potetsalat

- spekeskinker og melon

- kjøttboller i tomatsaus

- focaccia med aioli

- lefseruller med spekemat

- fløtegratinerte poteter

- ovnsbakt laks

- sliders og brød til unga

 

Men jeg mangler noe kjøtt. Har googlet meg i hjel men trenger tips.

 

Hva slags? Hvor mye?

Vi har souvide maskin og to kjøkkenhjelper.

 

I lokalet er det kun en komfyr så viktig at maten/ kjøttet ikke blir tørt.

 

Og så lurer jeg på mengden, hvor mye skal en beregne på hver person?

 

Er det noe jeg har glemt? Noe som mangler?

 

Og hvor mye brus bør jeg beregne pr person? Skal handle brus i Svergie

 

 

Ellers blir det kaker

- konfirmasjonskaken (bløtkake)

- ostekake

- krydderkake

- kransekake

 

Er det nok kaker? Noe jeg mangler?

 

Aldri arrangert konfirmasjon før og føler meg helt blank

 

Ellers blir det servert kaffe og te. Ikke noe alkohol

 

 

Takk for hjelp <3

 

Anonymous poster hash: 432cd...1cb

Skrevet

Noe kylling. F.eks kyllinglår

Innbakte pølser ( til barna)

Reker/ krepsehaler 

Eggerøre

ostefat

 

Sjokoladekake

 



Anonymous poster hash: 31cba...846
Skrevet

Du kan jo fint ha en gryte ved siden av ett enkelt koldtbord, elggryte feks.

 

Anonymous poster hash: 52bcd...2c9

Skrevet

Jeg ville hatt to-tre kaker til. Fint med mye å velge mellom i konfirmasjon. Kanskje en sjokoladekake og en pavlova 

Brus vet jeg ikke per person, det er vel ikke så mange voksne som drikker brus? Ville hatt mye ulik vann med kullsyre, noen gode eplejuicer også i tillegg. 



Anonymous poster hash: 99e96...a02
Skrevet

biff bourgogne. Blir enda bedre når den får stå ett døgn før den spises.

 

Anonymous poster hash: 0dace...668

Skrevet

Du må ihvertfall ha mer kake. Jeg ville hatt 5-6 kaker til, f.eks. sjokoladekake, suksesskake, verdens beste.

 

Av kjøtt så kunne kanskje lam vært godt. Marinert lammelår kan stekes på forhånd, skjæres i skiver og serveres litt lunt eller kaldt. Kyllinglår og vinger får du nesten ikke tørt om ikke du svir det. Kalkunbryst kan også stekes på forhånd, men det blir litt fortere tørt.



Anonymous poster hash: 1071d...e45
Skrevet

Karbonader og løk, legg i langpanne og varm litt rett før servering.

 

Sommerskinke/bayonneskinke (kokt) er like godt kaldt, skjær i tynne skiver og legg pent på er fat.

 

En stor lasagne eller en gryterett kan lages dagen før og bare varmes

 

Ville hatt mer kake, et kakebord i et slikt selskap skal bugne og det må være litt å velge i. Alle må kunne forsyne seg flere ganger uten å skrape fatene

 

Anonymous poster hash: 2f33a...7dc

Skrevet

Ok flere kaker er ikke noe problem (Y)

 

Ikke noe skalldyr pga allergi

 

Lasagne er lurt ja, har også tenkt på lam.

 

 

 

Anonymous poster hash: 432cd...1cb

Skrevet

Lammelår

Karbonader og løk

 

Sjokoladekake/brownies

Suksessterte

Pavlova

Skrevet

Lammelår

Karbonader og løk

 

Sjokoladekake/brownies

Suksessterte

Pavlova

 

Vi ønsker ikke karbonader og løk

 

 

Anonymous poster hash: 432cd...1cb

Skrevet

Vi ønsker ikke karbonader og løk

 

 

Anonymous poster hash: 432cd...1cb

Evt: tusen takk for forslag.

 

 

Anonymous poster hash: e5a21...ce9

Skrevet

Vi ønsker ikke karbonader og løk

 

 

Anonymous poster hash: 432cd...1cb

Er ikke det litt rart, det er jo ofte noe av det første som forsvinner fra et koldtbord, særlig når det er barn/ungdom der. Med 40 gjester er det garantert mange som ønsker karbonader

 

Anonymous poster hash: 2f33a...7dc

Skrevet

Karbonader, roastbiff, steik, kylling lår eller vinger, en god suppe feks blomkålsuppe eller lasagne, lasagne spiser også alle inkludert barna 😊og en god salat.

Skrevet

Evt: tusen takk for forslag.

 

 

Anonymous poster hash: e5a21...ce9

Ser at resten av kommentaren min ikke ble med :/ inkl takk

 

Anonymous poster hash: 432cd...1cb

Skrevet

Er ikke det litt rart, det er jo ofte noe av det første som forsvinner fra et koldtbord, særlig når det er barn/ungdom der. Med 40 gjester er det garantert mange som ønsker karbonader

 

Anonymous poster hash: 2f33a...7dc

Er rett og slett ikke populært her, derfor.

 

Men mulig det blir med likevel, :)

 

 

 

Anonymous poster hash: 432cd...1cb

Skrevet

Karbonader, roastbiff, steik, kylling lår eller vinger, en god suppe feks blomkålsuppe eller lasagne, lasagne spiser også alle inkludert barna 😊og en god salat.

Det blir potetsuppe :) og lasagne etter forslag her.

 

Kylling lår / vinger - hva slags tilbehør?

 

Takk for tips :)

 

 

Anonymous poster hash: 432cd...1cb

Skrevet

Kylling og Waldorfsalat

Kalkun og waldorf

Spanske tapas kjøttboller 

Stroganof gryte med ris

 



Anonymous poster hash: 2ece4...ee3
Skrevet

 

Kylling og Waldorfsalat

Kalkun og waldorf

Spanske tapas kjøttboller

Stroganof gryte med ris

 

 

Anonymous poster hash: 2ece4...ee3

Tenkte kjøttboller i tomatsaus men kan man bruke eks IKEA / svenske kjøttboller til det? Eller blir det helt feil?

 

Takk for tips :)

 

Anonymous poster hash: 432cd...1cb

Skrevet

Tenkte kjøttboller i tomatsaus men kan man bruke eks IKEA / svenske kjøttboller til det? Eller blir det helt feil?

 

Takk for tips :)

 

Anonymous poster hash: 432cd...1cb

Mange gjør det, men jeg synes ikke det er godt. Lag kjøttbollene selv, eller bruk catering.

 

 

Anonymous poster hash: 7da97...180

Skrevet

Jeg lagde disse tapaskjøttbollene selv og skal si de gikk unna i konfirmasjonen. Spicy, knallgode og ikke minst tiltalende. Skal se om jeg finner oppskriften dil deg om du er intr ? Er nemlig fort gjort å lage de :)



Anonymous poster hash: 2ece4...ee3
Skrevet

Vi skal ha oksekjøtt med poteter og brun saus. Det var det konfirmanten ville ha :-)

 

Anonymous poster hash: 79dad...e0a

Skrevet

Vi hadde kobfirmasjon i vår. Hadde koldtbord, var 30 stk og bestilte mat til 25. Vi hadde mat i noen dager etterpå, så detta nok mat. Hadde også mer en nok kaker, vi hadde: suksesskake, marsipankake (konfirmasjonskaken), verdens beste, sjokoladekake, jordbærkake, ostekake, karnasekake og lefser. Skar i tillegg opp noe frukt, og etter konfirmantens ønske hadde vi is m/peanøtter og nonstop. Det var alt for mye av alt, kunne spist kake i 2 uker etterpå hvis vi ville.

Skrevet

Ville hatt noe kjøtt i skiver som bayonneskinke eller en stek av noe slag. Gjerne servert kaldt :)

Skrevet

 

Jeg lagde disse tapaskjøttbollene selv og skal si de gikk unna i konfirmasjonen. Spicy, knallgode og ikke minst tiltalende. Skal se om jeg finner oppskriften dil deg om du er intr ? Er nemlig fort gjort å lage de :)

 

Anonymous poster hash: 2ece4...ee3

 

Å det hadde vært fantastisk <3 tusen takk

 

 

Anonymous poster hash: 432cd...1cb

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...