Gå til innhold

Dere som bruker så lite Toro


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Tomatsuppe med Chorizo, egg, parmesan og mozarella

Grønnkål, spinat og brokkolisuppe med egg og parmesan

Laks med potet, rømme, sjalottløk og agurksalat.

Røkt kolje med potet, smørkokt kålrot og gulrot

Fajitas

Vegetarburritos

Kikertburger

Sommerruller

Grove pannekaker med havrekli, spelt, bygg, havregryn og mange egg.

Pizza

Taco

Pasta med brokkoli, erter, skiver av wiener og ostesaus

Lasagne

Torsk i form med vårløk, paprika, cherrytomater og rømme med ris til

Osvosvosvosv

Spinatsuppe- lager med jevning av smeltet smør og mel. Sper på med vann og litt melk.

Fiskeboller i hvit saus

Hjemmelagde hamburgere

Grove pannekaker

Ovnsbakt laks med potet og gulrot

Grøt

Stekt kyllingfilet med ris og salat

Kyllingsuppe- samme jevning som spinatsuppe. Tilsetter stekte kyllingbiter. Lar små gulrotbiter, vårløk og selleri trekke i suppen. Krydrer med karri, salt og pepper og hønsebuljong.

Spagetti med hjemmelagd tomatsaus og karbonadekjøttdeig

Hjemmelagd pizza

Fiskegryte med laks og torsk.

Nakkekoteletter med ovnsbakte poteter og wokede grønnsaker.

 

Anonymous poster hash: 8c0d2...c8e

Tomatsuppe med Chorizo, egg, parmesan og mozarella

Grønnkål, spinat og brokkolisuppe med egg og parmesan

Laks med potet, rømme, sjalottløk og agurksalat.

Røkt kolje med potet, smørkokt kålrot og gulrot

Fajitas

Vegetarburritos

Kikertburger

Sommerruller

Grove pannekaker med havrekli, spelt, bygg, havregryn og mange egg.

Pizza

Taco

Pasta med brokkoli, erter, skiver av wiener og ostesaus

Lasagne

Torsk i form med vårløk, paprika, cherrytomater og rømme med ris til

Osvosvosvosv

Hva er sommerruller?

 

Anonymous poster hash: 34f3c...ff6

Annonse

Syns det er enklere å planlegge middag ut fra hva slags middag man skal ha. Her i huset er det

Mandag: vegetar

Tirsdag: fisk

Onsdag: suppe/vegetar

Torsdag: fisk

Fre-søn: kjøtt (prøver å variere dyr hver dag)

Så har vi selvfølgelig noen typiske retter, men jeg bruker ofte kokebøkene som inspirasjon når jeg skriver middagsliste. En uke kan f.eks se slik ut

Man: chiligryte med avocado og koriander

Tirs: stekt sei med mos og andre grønnsaker

Ons: tomatsuppe med ost (egg til mannen)

Tors: fiskepinner av laks med "fries" og andre grønnsaker

Fre: fersk pasta med kjøttboller og tomatsaus

Lør: koteletter med gresk salat og tzatsiki

Søn: lapskaus

Alt lages hjemme fra bunnen av (bortsett fra pasta da)

 

Anonymous poster hash: 8af55...10e

Jeg lager ofte doppel porsjon av middagen. Enten har vi det et par dager etter eller jeg legger det i frysen. Slik gjør jeg gjerne både lørdag og søndag når jeg har tid til å stå på kjøkkenet. Da har jeg to hjemmelagde middager jeg kun trenger å varme til de travle midtukedager.

Kjøttkaker i brun saus

Pasta med kjøttsaus

Ovnsbakt laks med kokt potet og gulrot, agurksalat, rømme og ravigotte.

Fiskeboller i carrysaus.

Chilli con carne

Svinekoteletter i brun saus med surkål.

Blomkålsuppe

Pølselapskaus

Taco

Pizza

Chicken tikka masala med ris

Lettsaltet torsk med poteter, grønnsaker og sprøstekt bacon.

Kyllingsuppe

Kyllingsalat

Pastasalat

Griller mye om sommeren.

Finner oppskrifter på nettet som jeg prøver eller lar meg inspirere av 😊

Jeg lager ofte flere porsjoner, og fryser ned. Da er det middag på veldig travle dager også.

En typisk ukesmeny kan se slik ut;

 

Man: Stekt hyse, med rotmos

Tir: Pannekaker

Ons: Fiskegrateng

Tor: Elgkarbonader med poteter, brokkoli og blomkål

Fre: Taco

Lør: Pizza

Søn: Helstekt ørret.

 

Vi spiser ikke oppdrettslaks, kylling eller svin. Innimellom litt oksekjøtt, men det går mest i vilt. 

Jeg lager ofte flere porsjoner, og fryser ned. Da er det middag på veldig travle dager også.

En typisk ukesmeny kan se slik ut;

 

Man: Stekt hyse, med rotmos

Tir: Pannekaker

Ons: Fiskegrateng

Tor: Elgkarbonader med poteter, brokkoli og blomkål

Fre: Taco

Lør: Pizza

Søn: Helstekt ørret.

 

Vi spiser ikke oppdrettslaks, kylling eller svin. Innimellom litt oksekjøtt, men det går mest i vilt.

Hvorfor ikke oppdrettslaks?

 

 

 

Anonymous poster hash: 08eed...5f7

Annonse

Stekt laks med poteter råkost og sandefjorsmør

 

Chili con carne

 

Blandet salat med piknik-skinke, hardkokte egg og rundstykker

 

Wok med svinefilet, saus av sweet chili, oystersaus og soya, ris

 

Taco

 

Kylling og stekte grønnsaker i fløtesaus med tagliatelle

 

Langridsstekte nakkekoteletter med poteter og grønnsaker

 

Anonymous poster hash: 17fe8...f18

Når jeg tenker over det, så bruker vi lite Toro.

Vi serverer:

Grøt

Tomatsuppe laget på tomatpuré

Risgryte (kjøttdeig, ris og grønnsaker blandet sammen og med tomatpuré eller hakkede tomater på boks blandet inn som "saus")

Pasta med hjemmelaget saus (fra fryseren)

Salat

Laks med pesto

Taco

Koteletter med grønnsaker og poteter(søndagsmiddag)

 

Her "synder" vi:

Jeg kjøper frossen fiskegrateng (ikke den billigste)

Lager ikke fiskekakene selv...

Bruker noen ganger ferdigbunn til pizza.

Og sikkert andre ting også.

 

 

Anonymous poster hash: 796b9...6c9

Hvorfor ikke oppdrettslaks?

 

 

 

Anonymous poster hash: 08eed...5f7

Jeg spiser ikke oppdrettslaks fordi jeg mener det er noe svineri.

 

Jeg ser at det lenger oppe er spurt "tuller du?" og videre at man kan si det kun ut fra økonomisk godt ståsted - ingen av disse er mine, men det er likevel verdt et svar.

 

Ja -oppdrettslaks er billig. Hvis man ser på hvorfor det er så billig, så ser man at det antagelig ikke kan være så veldig sunt, og da blir jo spørsmålet ikke om jeg har god råd siden jeg ikke spiser oppdrettslaks, men om min helse har råd til å gjøre det.

 

I tillegg så smaker det ikke godt, og konsistensen er rett og slett litt vemmelig.

Vi har ofte noe kjøtt/fisk/sjømat/kylling + salat/grønnsaker, masse mann kan variere med. I blant ris el pasta men det er sjelden. Ellers denne uka er det gulrotsuppe, fiskekaker, stekt torsk med potet, rømme, brokkoli/gulrot, hjemmelaget pizza, skinkesalat, kjøttkaker m tilbehør, tapas.

 

Anonymous poster hash: c619e...dbc

Vi kom hjem fra ferie i dag, men resten av uken ser slik ut. Litt lite ordentlig fisk, men vi har vært ved kysten og spist fisk til middag i praksis hver dag 😂

 

Onsdag: Pai med spinat, røkelaks og fetaost, grønn salat

Torsdag: Caprese m/spekeskinke, aioli og focaccia

Fredag: Pizza m/laks, creme fraiche, ruccola, avocado

Lørdag: Spekemat m/eggerøre, flattbrød, rømme og jordbær.

Søndag: Gresk salat m/tomater, rødløk, feta, oliven og isbergsalat

Tuller du nå?

 

 

Anonymous poster hash: 04654...48f

Nei, jeg tuller ikke. Jeg lurer på hva årsaken til at noen tar avstand fra oppdrettslaks er. Siden du spør om jeg tuller, kan jeg jo spørre deg også. Hvorfor spiser ikke du oppdrettslaks? Norsk oppdrettslaks er vel ansett i hele verden, det er ingenting galt med fisken og oppdrettsnæringen har endret seg markant de siste ti årene. Nå skal ikke dette bli en oppdrettsdiskusjon, jeg bare lurer på hva dere som tar avstand sitter på av info.om lakseoppdrett siden dere er motstandere. Og jeg er verken dum, blind eller døv, det er mange som tar avstand i Norge noe jeg respekterer fullt ut.

 

 

Anonymous poster hash: 08eed...5f7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...