hysterika Skrevet 10. juli 2016 #1 Skrevet 10. juli 2016 Trenger forslag til hva vi kan spise, skal lage mat på hytta i flere uker. Har kun gass, plass til to kasseroller og en liten stekovn. Hva kan jeg lage?
Anonym bruker Skrevet 10. juli 2016 #2 Skrevet 10. juli 2016 Du kan vel lage akkurat samme mat på gass som du kan på annen komfyr vel?? Anonymous poster hash: af8a2...52c
hysterika Skrevet 10. juli 2016 Forfatter #3 Skrevet 10. juli 2016 Jo, det har du helt rett i, innlegget mitt var ikke så godt formulert. Jeg synes det er vanskelig å lage mat med kun to gassbluss g en liten ovn, og jeg har heller ikke så mange hjelpemidler her. Hadde for eksempel tenkt å lage gulerotsuppe i morgen, men jeg har ingen blender og heller ingen stavmikser (noe som selvfølgelig ikke har noe med gassen å gjøre). Er det noen som har tips til middager som er enkle å lage, som ikke krever så mage hjelpemidler og som ikke tar så lang tid?
Anonym bruker Skrevet 10. juli 2016 #4 Skrevet 10. juli 2016 Lang erfaring med enkel hytte, hvor det også er en km å bære mat og gassbeholder opp, så man bruker minst mulig, men så er vi også innstilt på enkel mat når vi er der. Vet ikke om du har strøm og kjøleskap, det har ikke vi. Potetmos (pose), når den er ferdig blander du inn en pose frosne erter (hvilket for oss bare funker den dagen vi har handla, siden vi ikke har strøm til kjøleskap), på det andre blusset freser du bacon og løk. Røkte kjøttpølser freses med løk, kok spaghetti på det andre blusset. Pannekaker (ferdige pakker) og blåbærsyltetøy. Posesupper tilsatt røkte kjøttpølser (de holder seg ok uten kjøleskap noen dager) og broccoli i småbuketter, gulrot i skiver eller hva vi har orket å bære opp av grønnsaker (det prioriteres lavt) Anonymous poster hash: 2ea12...069
Anonym bruker Skrevet 10. juli 2016 #5 Skrevet 10. juli 2016 Reker har vi alltid på hytta om sommeren, mmmm Anonymous poster hash: 9e8e1...c34
MammantilNurket Skrevet 10. juli 2016 #6 Skrevet 10. juli 2016 (endret) Lapskaus Beufe Bourguignonne (tar litt tid, men det lager seg i praksis selv) Fersk suppe Dampet laks m/poteter, rømme og agurksalat Svinefilet m/ dampet nykål og ravigottesaus (kjøpes ferdig) Pannekaker m/bær, bacon og lønnesirup Spekemat eller røkelaks med eggerøre, flattbrød og rømme Dampede blåskjell Kjøp gode wienerpølser og server med pølsebrød, lomper, rå løk og annet tilbehør Fiskesuppe Så er det mye mat som du ikke trenger å varme opp i det hele tatt: Reker med tilbehør Ost og kjeks Sushi sashimi Tartarsmørbrød Endret 10. juli 2016 av MammantilNurket
Himmel og hav Skrevet 10. juli 2016 #8 Skrevet 10. juli 2016 Stek kyllinglår i ovnen og kok ris på et gassbluss. Salat er godt ved siden av, men hvis du vil ha saus, så har du et bluss til. Pasta carbonara går fint på to bluss. Pølser og potetmos Bondeomelett krever bare ett bluss pytt i panne og speilegg Karbonadesmørbrød bønnegryte, eller andre slags gryter og ris Wok og ris.
Anonym bruker Skrevet 10. juli 2016 #9 Skrevet 10. juli 2016 Nesten alle supper og gryteretter kan lages i bare en kjele. Stelt kjøtt eller fisk med poteter eller ris i en eller annen form, ovnsstekte grønsaker eller salat. Fiskeriene, potetmos og revne gulrøtter. Pasta i nesten alle varianter. Pannekaker. Spekemat. Kyllingsalat. Med to bluss og stekeovn kan du jo lage det meste. Anonymous poster hash: 4a5d4...9e3
hysterika Skrevet 10. juli 2016 Forfatter #10 Skrevet 10. juli 2016 Takk alle sammen! På grunn av diverse allergier må jeg lage all mat fra bunnen av, men nå har jeg fått mange gode ideer.
Anonym bruker Skrevet 10. juli 2016 #11 Skrevet 10. juli 2016 Chili con carne Salat med piknik-skinke fra boks og hardkokte egg Har dere ikke grill? Vi bruker grillen mange ganger i uken.. -fisk,grønnsaker og smør i foliepakke på grillen -bakte poteter er fint å lage på grillen -vi har også pizzastein til grillen og på butikken har de ferdige runde pizzabunner du kan bruke på den - Anonymous poster hash: 1fb5e...5c3
Anonym bruker Skrevet 10. juli 2016 #12 Skrevet 10. juli 2016 Vi spiser samme type middager på hytta som hjemme. Det som begrenser mest er at vi ikke har kjøleskap. Tidligere hadde vi kun gassbluss og da var det litt vanskeligere. Vi spiser ofte pasta og kjøttsaus eller lasagne med salat til, taco, stek (litt vanskeligere med kun to bluss, men fullt mulig hvis man lar grønsakene koke etter potetene er ferdige), pizza (steker flere små pizzaer, fungerer greit selv om vi ofte et 10 personer på hytta), fisk osv osv. I tillegg griller vi ofte ute. Anonymous poster hash: 280be...796
Anonym bruker Skrevet 10. juli 2016 #13 Skrevet 10. juli 2016 rene kylling, fiske, kjøtt-retter med salat/potetsalat som tilbehør. Ett bluss til hovedrett og ett til saus. Ovnen bruker du til fløtegratinerte poteter eller annen gratinering. Taco Reker Kyllingvingerr Ellers så er det jo greit å kanskje investere i en grill? Da lager du maten ute og det blir ikke så mye å gjøre rent inne. Anonymous poster hash: 32320...f15
Anonym bruker Skrevet 10. juli 2016 #14 Skrevet 10. juli 2016 Pai Salater Taco! Anonymous poster hash: 0fa31...480
Anonym bruker Skrevet 10. juli 2016 #15 Skrevet 10. juli 2016 Lapskaus Beufe Bourguignonne (tar litt tid, men det lager seg i praksis selv) Fersk suppe Dampet laks m/poteter, rømme og agurksalat Svinefilet m/ dampet nykål og ravigottesaus (kjøpes ferdig) Pannekaker m/bær, bacon og lønnesirup Spekemat eller røkelaks med eggerøre, flattbrød og rømme Dampede blåskjell Kjøp gode wienerpølser og server med pølsebrød, lomper, rå løk og annet tilbehør Fiskesuppe Så er det mye mat som du ikke trenger å varme opp i det hele tatt: Reker med tilbehør Ost og kjeks Sushi sashimi Tartarsmørbrød Hva er tartarsmørbrød? Anonymous poster hash: 86b0b...d0d
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå