Gå til innhold

Forslag til enkel hyttemiddag - må lages på gass!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jo, det har du helt rett i, innlegget mitt var ikke så godt formulert. Jeg synes det er vanskelig å lage mat med kun to gassbluss g en liten ovn, og jeg har heller ikke så mange hjelpemidler her. Hadde for eksempel tenkt å lage gulerotsuppe i morgen, men jeg har ingen blender og heller ingen stavmikser (noe som selvfølgelig ikke har noe med gassen å gjøre). Er det noen som har tips til middager som er enkle å lage, som ikke krever så mage hjelpemidler og som ikke tar så lang tid?

Lang erfaring med enkel hytte, hvor det også er en km å bære mat og gassbeholder opp, så man bruker minst mulig, men så er vi også innstilt på enkel mat når vi er der. Vet ikke om du har strøm og kjøleskap, det har ikke vi.

 

Potetmos (pose), når den er ferdig blander du inn en pose frosne erter (hvilket for oss bare funker den dagen vi har handla, siden vi ikke har strøm til kjøleskap), på det andre blusset freser du bacon og løk.

 

Røkte kjøttpølser freses med løk, kok spaghetti på det andre blusset.

 

Pannekaker (ferdige pakker) og blåbærsyltetøy.

 

Posesupper tilsatt røkte kjøttpølser (de holder seg ok uten kjøleskap noen dager) og broccoli i småbuketter, gulrot i skiver eller hva vi har orket å bære opp av grønnsaker (det prioriteres lavt)

 

 

 



Anonymous poster hash: 2ea12...069

Lapskaus

Beufe Bourguignonne (tar litt tid, men det lager seg i praksis selv)

Fersk suppe

Dampet laks m/poteter, rømme og agurksalat

Svinefilet m/ dampet nykål og ravigottesaus (kjøpes ferdig)

Pannekaker m/bær, bacon og lønnesirup

Spekemat eller røkelaks med eggerøre, flattbrød og rømme

Dampede blåskjell

Kjøp gode wienerpølser og server med pølsebrød, lomper, rå løk og annet tilbehør

Fiskesuppe

 

Så er det mye mat som du ikke trenger å varme opp i det hele tatt:

 

Reker med tilbehør

Ost og kjeks

Sushi

sashimi

Tartarsmørbrød

Endret av MammantilNurket

Annonse

Stek kyllinglår i ovnen og kok ris på et gassbluss. Salat er godt ved siden av, men hvis du vil ha saus, så har du et bluss til.

 

Pasta carbonara går fint på to bluss. 

Pølser og potetmos

Bondeomelett krever bare ett bluss

pytt i panne og speilegg

Karbonadesmørbrød

bønnegryte, eller andre slags gryter og ris

Wok og ris.

Nesten alle supper og gryteretter kan lages i bare en kjele.

 

Stelt kjøtt eller fisk med poteter eller ris i en eller annen form, ovnsstekte grønsaker eller salat.

 

Fiskeriene, potetmos og revne gulrøtter.

Pasta i nesten alle varianter.

Pannekaker.

Spekemat.

Kyllingsalat.

 

Med to bluss og stekeovn kan du jo lage det meste.

 

Anonymous poster hash: 4a5d4...9e3

Chili con carne

 

Salat med piknik-skinke fra boks og hardkokte egg

 

Har dere ikke grill? Vi bruker grillen mange ganger i uken..

-fisk,grønnsaker og smør i foliepakke på grillen

-bakte poteter er fint å lage på grillen

-vi har også pizzastein til grillen og på butikken har de ferdige runde pizzabunner du kan bruke på den

-

 

Anonymous poster hash: 1fb5e...5c3

Vi spiser samme type middager på hytta som hjemme. Det som begrenser mest er at vi ikke har kjøleskap. Tidligere hadde vi kun gassbluss og da var det litt vanskeligere. Vi spiser ofte pasta og kjøttsaus eller lasagne med salat til, taco, stek (litt vanskeligere med kun to bluss, men fullt mulig hvis man lar grønsakene koke etter potetene er ferdige), pizza (steker flere små pizzaer, fungerer greit selv om vi ofte et 10 personer på hytta), fisk osv osv. I tillegg griller vi ofte ute.

 

Anonymous poster hash: 280be...796

rene kylling, fiske, kjøtt-retter med salat/potetsalat som tilbehør. Ett bluss til hovedrett og ett til saus. Ovnen bruker du til fløtegratinerte poteter eller annen gratinering.

Taco

Reker

Kyllingvingerr

 

Ellers så er det jo greit å kanskje investere i en grill? Da lager du maten ute og det blir ikke så mye å gjøre rent inne.



Anonymous poster hash: 32320...f15

Annonse

Lapskaus

Beufe Bourguignonne (tar litt tid, men det lager seg i praksis selv)

Fersk suppe

Dampet laks m/poteter, rømme og agurksalat

Svinefilet m/ dampet nykål og ravigottesaus (kjøpes ferdig)

Pannekaker m/bær, bacon og lønnesirup

Spekemat eller røkelaks med eggerøre, flattbrød og rømme

Dampede blåskjell

Kjøp gode wienerpølser og server med pølsebrød, lomper, rå løk og annet tilbehør

Fiskesuppe

 

Så er det mye mat som du ikke trenger å varme opp i det hele tatt:

 

Reker med tilbehør

Ost og kjeks

Sushi

sashimi

Tartarsmørbrød

Hva er tartarsmørbrød?

 

Anonymous poster hash: 86b0b...d0d

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...