Gå til innhold

Hvordan få poteter, gulrøtter, frukt osv til å holde seg lengst mulig?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Føler det blir så fort dårlig. Hvor lenge skal det holde seg?

 

Anonymous poster hash: 5cee2...493

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Poteter syns jeg er veldig vanskelig, noen ganger holder de lenge mens andr ganger veldig kort, selv om jeg har de på samme sted. Har de i en skuff i kjøleskapet der jeg har grønnsaker. Store mengder med poteter har jeg aldri. Men de skal ligge kaldt og mørkt. Kjøper du i poser vil jeg anbefale deg å ikke åpne disse. Det morsomme er at jeg har masse frukt og grønt kurs, men om dette husker jeg ingen ting.

 

Agurk, tomater, baner og moden avokado og mango skal ligge på benken. Ikke i sol eller veldig varmt.

 

Salat bør du helst ha i fruktposer, slike poser du får kjøpt som har mange hull i seg. Nå er det også endel salater du kan sette i vann og ha på benken, der kan de holde seg veldig lenge. Kjøpte en ny salat for litt siden, jeg husker ikke hv den heter men ulike salater i en potte. Den satte jeg i ett glass med vann på benken og glemte den. To uker ettr kom jeg på den, og den var like fin. Rapitsalat, vestfoldsalat osv går dette greit med. Men det kommer litt ann på hvor mye sol som kommer på den og hvor varmt det er hvor den står.

 

Grønnsaker pleier jeg bare å ha i skuffen. Om det blir liggende lenge der blir ofte gulrøttene litt rare i fargen, da legger jeg de i en bolle med vann litt før jeg legger de tilbake. Dette kan du gjøre med de fleste rotgrønnsaker. Er du veldig flink har du en sprayflaske med vann og sprayer grønnsakene litt innimellom, da skal de holde seg ganske lenge. Jeg er ikke så flink, men nå har vi kanin så jeg er ikke super nøye.

 

Skal du ha frukt ttil å holde lenge må du passe på at epler og endel annet ikke har skader på seg. Blir de behandlet litt hardt får de blåmerker, da blir de fort dårlige. Så vær forsiktig med de frem til du får de hjem. Ikke sleng de ned i posen bare. Får ett eple ett blåmerke holder det gjerne i noen få dager, men har du ett eple som ikke har blåmerke og ikke er overmodent bør det holde noen uker i kjøleskapet. Frukt holder kortere enn grønnsaker, så tenk gjennom hva du kjøper av slikt. Kjøper du epler, klementiner, appelsinerr så holder disse lenge. Kjøper du bær holde de noen få dager. Nektariner, mango, ferken, druer osv kan holde lenge om de ikke er helt modene, men er de modene som veldig mange er i butikken så vil jeg si max en uke. Det er ikke like lett å se når en drue faktisk er moden eller ei, en smaker ikke veldig stor forskjell på de heller.

Frukt har også godt av en vannsprut.

 

Også bør ikke epler ligge i nærheten av annen frukt, for dette modner frukt og grønt. Jeg praktiserer ikke det hjemme, for her har vi ett jevnt sig inn og ut av skuffen med frukt. Ting blir ikke veldig fort modent, men det gjør at holdbarheten på det andre blir litt kortet ned. Du ser prosessen går fortere om du har de samme fruktene på benken sammen enn i ett kaldt kjøleskap.

 

Anonymous poster hash: 2dce9...45f

Skrevet

Gulrøtter og poteter kan du putte i sand :)



Anonymous poster hash: 53cd0...089
Skrevet

Poteter syns jeg er veldig vanskelig, noen ganger holder de lenge mens andr ganger veldig kort, selv om jeg har de på samme sted. Har de i en skuff i kjøleskapet der jeg har grønnsaker. Store mengder med poteter har jeg aldri. Men de skal ligge kaldt og mørkt. Kjøper du i poser vil jeg anbefale deg å ikke åpne disse. Det morsomme er at jeg har masse frukt og grønt kurs, men om dette husker jeg ingen ting.

Agurk, tomater, baner og moden avokado og mango skal ligge på benken. Ikke i sol eller veldig varmt.

Salat bør du helst ha i fruktposer, slike poser du får kjøpt som har mange hull i seg. Nå er det også endel salater du kan sette i vann og ha på benken, der kan de holde seg veldig lenge. Kjøpte en ny salat for litt siden, jeg husker ikke hv den heter men ulike salater i en potte. Den satte jeg i ett glass med vann på benken og glemte den. To uker ettr kom jeg på den, og den var like fin. Rapitsalat, vestfoldsalat osv går dette greit med. Men det kommer litt ann på hvor mye sol som kommer på den og hvor varmt det er hvor den står.

Grønnsaker pleier jeg bare å ha i skuffen. Om det blir liggende lenge der blir ofte gulrøttene litt rare i fargen, da legger jeg de i en bolle med vann litt før jeg legger de tilbake. Dette kan du gjøre med de fleste rotgrønnsaker. Er du veldig flink har du en sprayflaske med vann og sprayer grønnsakene litt innimellom, da skal de holde seg ganske lenge. Jeg er ikke så flink, men nå har vi kanin så jeg er ikke super nøye.

Skal du ha frukt ttil å holde lenge må du passe på at epler og endel annet ikke har skader på seg. Blir de behandlet litt hardt får de blåmerker, da blir de fort dårlige. Så vær forsiktig med de frem til du får de hjem. Ikke sleng de ned i posen bare. Får ett eple ett blåmerke holder det gjerne i noen få dager, men har du ett eple som ikke har blåmerke og ikke er overmodent bør det holde noen uker i kjøleskapet. Frukt holder kortere enn grønnsaker, så tenk gjennom hva du kjøper av slikt. Kjøper du epler, klementiner, appelsinerr så holder disse lenge. Kjøper du bær holde de noen få dager. Nektariner, mango, ferken, druer osv kan holde lenge om de ikke er helt modene, men er de modene som veldig mange er i butikken så vil jeg si max en uke. Det er ikke like lett å se når en drue faktisk er moden eller ei, en smaker ikke veldig stor forskjell på de heller.

Frukt har også godt av en vannsprut.

Også bør ikke epler ligge i nærheten av annen frukt, for dette modner frukt og grønt. Jeg praktiserer ikke det hjemme, for her har vi ett jevnt sig inn og ut av skuffen med frukt. Ting blir ikke veldig fort modent, men det gjør at holdbarheten på det andre blir litt kortet ned. Du ser prosessen går fortere om du har de samme fruktene på benken sammen enn i ett kaldt kjøleskap. Anonymous poster hash: 2dce9...45f

men fukt skynder jo på forråtnelsesprosessen!

 

Anonymous poster hash: dad3c...be3

Skrevet

Poteter syns jeg er veldig vanskelig, noen ganger holder de lenge mens andr ganger veldig kort, selv om jeg har de på samme sted. Har de i en skuff i kjøleskapet der jeg har grønnsaker. Store mengder med poteter har jeg aldri. Men de skal ligge kaldt og mørkt. Kjøper du i poser vil jeg anbefale deg å ikke åpne disse. Det morsomme er at jeg har masse frukt og grønt kurs, men om dette husker jeg ingen ting.

 

Agurk, tomater, baner og moden avokado og mango skal ligge på benken. Ikke i sol eller veldig varmt.

 

Salat bør du helst ha i fruktposer, slike poser du får kjøpt som har mange hull i seg. Nå er det også endel salater du kan sette i vann og ha på benken, der kan de holde seg veldig lenge. Kjøpte en ny salat for litt siden, jeg husker ikke hv den heter men ulike salater i en potte. Den satte jeg i ett glass med vann på benken og glemte den. To uker ettr kom jeg på den, og den var like fin. Rapitsalat, vestfoldsalat osv går dette greit med. Men det kommer litt ann på hvor mye sol som kommer på den og hvor varmt det er hvor den står.

 

Grønnsaker pleier jeg bare å ha i skuffen. Om det blir liggende lenge der blir ofte gulrøttene litt rare i fargen, da legger jeg de i en bolle med vann litt før jeg legger de tilbake. Dette kan du gjøre med de fleste rotgrønnsaker. Er du veldig flink har du en sprayflaske med vann og sprayer grønnsakene litt innimellom, da skal de holde seg ganske lenge. Jeg er ikke så flink, men nå har vi kanin så jeg er ikke super nøye.

 

Skal du ha frukt ttil å holde lenge må du passe på at epler og endel annet ikke har skader på seg. Blir de behandlet litt hardt får de blåmerker, da blir de fort dårlige. Så vær forsiktig med de frem til du får de hjem. Ikke sleng de ned i posen bare. Får ett eple ett blåmerke holder det gjerne i noen få dager, men har du ett eple som ikke har blåmerke og ikke er overmodent bør det holde noen uker i kjøleskapet. Frukt holder kortere enn grønnsaker, så tenk gjennom hva du kjøper av slikt. Kjøper du epler, klementiner, appelsinerr så holder disse lenge. Kjøper du bær holde de noen få dager. Nektariner, mango, ferken, druer osv kan holde lenge om de ikke er helt modene, men er de modene som veldig mange er i butikken så vil jeg si max en uke. Det er ikke like lett å se når en drue faktisk er moden eller ei, en smaker ikke veldig stor forskjell på de heller.

Frukt har også godt av en vannsprut.

 

Også bør ikke epler ligge i nærheten av annen frukt, for dette modner frukt og grønt. Jeg praktiserer ikke det hjemme, for her har vi ett jevnt sig inn og ut av skuffen med frukt. Ting blir ikke veldig fort modent, men det gjør at holdbarheten på det andre blir litt kortet ned. Du ser prosessen går fortere om du har de samme fruktene på benken sammen enn i ett kaldt kjøleskap.

 

Anonymous poster hash: 2dce9...45f

Hvor får man kjøpt sånne fruktposer, hvordan ser de ut? Har aldri sett det før

 

Anonymous poster hash: ce71b...cee

Skrevet

Legge i kjøleskap

 

Anonymous poster hash: ee83a...0a6

Gjest Darwinia:-)
Skrevet

Også bør ikke epler ligge i nærheten av annen frukt, for dette modner frukt og grønt.

 

Anonymous poster hash: 2dce9...45f

Dette gjelder tomater også.

Skrevet

Tupperware-bokser. Har ulike størrelser i kjøleskapet i stedet for vanlige "grønnsaksskuffer". De har ventil i lokket, og bilder på boksen. Hvis man ser på bildet og velger riktig ventilasjon, holder grønnsakene veldig lenge.

 

Frukt oppbevarer vi i fat på benken. Epler for seg selv, fordi de får annen frukt til å bli gammel raskere.

 

Bananer som blir prikkete i skallet uten at noen spiser dem, skreller jeg, fryser og bruker til smoothie. Det gjør jeg med annen frukt også, om det ligger for lenge... 😊

 

Anonymous poster hash: 542c7...1ff

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...