Marriet Skrevet 13. juni 2016 #1 Skrevet 13. juni 2016 God morgen! Jeg står her og forbereder middagen til barna og mannen i ettermiddag. Planen var fiskegrateng. Alt var ferdig tilberedt det eneste som manglet var fisken. Mens jeg skjærer i fiskefileten som forøvrig er av type brosme, dukker det opp en svær feit kveis! Videre i fileten finner jeg en til. Jeg saumfarer alt det jeg allerede hadde kuttet, men fant altså bare disse to. Fjerna de bitene. Er det ok og spise? Fisken har vært fryst og blir jo stekt på over 200grader i ovnen så alt er jo dødt.
Anonym bruker Skrevet 13. juni 2016 #2 Skrevet 13. juni 2016 Ja, det er trygt så lenge det er varmebehandlet. Jeg har skjært bort partiet den ligger i. Anonymous poster hash: 6d5b5...7ea
soleia Skrevet 13. juni 2016 #3 Skrevet 13. juni 2016 Det går fint. Det er levande kveis som kan vere litt skummelt, men den døyr både ved frysing og steiking.
Anonym bruker Skrevet 13. juni 2016 #4 Skrevet 13. juni 2016 Hva i alle dager er kveis? Anonymous poster hash: 5e2ac...c79
Marriet Skrevet 13. juni 2016 Forfatter #5 Skrevet 13. juni 2016 Hva i alle dager er kveis? Anonymous poster hash: 5e2ac...c79 En mark. Den kan være ganske stor. Jeg fant to temmelig store i denns brosmefileten. Den ene var kanskje 4-5 cm og dem andre 3-4 cm og noe tynnere. De ruller seg sammen så de ligger nesten i en slags klump. Disse var burgunderrød/lysebrun. Det er ganske vanlig å finne i fisk, men jeg mister totalt apetitten av det og har derfor aldri spist fisk som jeg har funnet det i, selvom faren min bestandig har sagt at det er ok når fisken har vært fryst. Jeg stoler mer på svar herfra enn fra han 😂 så her blir det fiskegrateng på gjengen i ettermiddag. Jeg sier ikke noe om dette til ofrene. Forresten dere som har peiling: levende kveis i f.eks sushi eller ikke godt nok varmebehandlet fisk er det farlig?
Anonym bruker Skrevet 13. juni 2016 #6 Skrevet 13. juni 2016 Hvis fisken har vært fryst ved 18 minusgrader eller lavere i minst fire dager er det ingen fare har jeg hørt 😊 Anonymous poster hash: 9b59b...e0a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå