Gå til innhold

Vaniljestang - bruker man alt eller...?


Anbefalte innlegg

Skrevet

I oppskriften står det vaniljepulver eller 1 vaniljestang. Jeg kjøpte stang, men hva skal jeg gjøre med den? Antar at jeg må finhakke så den minner om pulver, men bruker jeg hele? Bare frøene? Skallet?

Fortsetter under...

Skrevet

Du skjærer den i to på langs og skraper løs frøene og den myke innmaten. Det er den beste biten og brukes "bestandig". Hvis du skal ha vanilje i en rett med kokende veske putter du hele stanga i vesken, sammen med innmaten), koker og tar opp stangen. Den skal ikke finhakkes.

 

Hvis du ikke får brukt selve stangen, bare innmaten, kan du legge resten på et tett glass med litt sukker. Da får du hjemmelaget vaniljesukker etter noen dager/uker.



Anonymous poster hash: aaa27...bb4
Gjest Muji81
Skrevet

Jeg lager vaniljeessens av brukte stenger. Ha i en liten flaske, fyll på vodka. Veldig god til marengs

Skrevet

Takk for svar. Det er i en kake, så da er det vel bare innmaten som skal brukes

Skrevet

Takk for svar. Det er i en kake, så da er det vel bare innmaten som skal brukes

Ja, det er nok det enkleste da.

 

Anonymous poster hash: aaa27...bb4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...