Marriet Skrevet 26. mars 2016 #1 Skrevet 26. mars 2016 Det er litt satt på spissen, egentlig er det fryktelig hyggelig. På påskeaften bruker vi (jeg) stelle istand til middagsselskap (som fortiden er et hett tema her inne ) menyen varierer da vertinnen ikke er begeistret for lam idag går vi for ribbe. Mem for at det ikke skal ligne for mye på julemiddagen har jeg litt annerledes tilbehør. Ribben steker jeg på tradisjonelt vis. Det jeg lurer på er om jeg kan ha hasselback poteter til? Og som selskap til ribba har jeg kjøpt inn mydland festpølser og skal lage karbonader, kan jeg steke litt søtløk til det? Ellers skal jeg koke noe rosenkål, gulrøtter og brokkoli i tillegg lage en god saus. Til dessert blir det en dæsj appelsinfromasj og en dæsj sjokolademousse servert i et halvt appelsinskall. Selv er jeg veldig fornøyd med menyen. Noe jeg kan gjøre for å toppe det, eller gjøre annerledes? Vær kritisk! Jeg venter kritiske gjester kl. 17.
Gjest Skrevet 26. mars 2016 #2 Skrevet 26. mars 2016 Hadde det vært opptil meg, så hadde jeg servert en salat til, i stedet for de grønnsakene. Event smørkoke gulrøttene og det handre og ha dette i salaten? Karamelisert løk er alltid en innertier til karbonader om du spør meg
sug lut Skrevet 26. mars 2016 #3 Skrevet 26. mars 2016 (endret) Det eneste du har glemt er å invitere meg. Endret 26. mars 2016 av sug lut
overlord Skrevet 26. mars 2016 #4 Skrevet 26. mars 2016 Hadde det vært opptil meg, så hadde jeg servert en salat til, i stedet for de grønnsakene. Event smørkoke gulrøttene og det handre og ha dette i salaten? Karamelisert løk er alltid en innertier til karbonader om du spør meg Salat til ribbe? 😳
overlord Skrevet 26. mars 2016 #5 Skrevet 26. mars 2016 Hasselbackpoteter er helt supert til! Syns personlig karbonader blir for heftig kost ved siden av ribbe, men noen liker det nok. Hva med å ovnsbake grønnsakene istedenfor å koke dem? Desserten er super!
Gjest Skrevet 26. mars 2016 #6 Skrevet 26. mars 2016 Ja salat til ribbe. Er dessverre ikke noe fan av kokte grønnsaker, men forslaget til Overlord er også godt. Ovnsbakte grønnsaker
Marriet Skrevet 26. mars 2016 Forfatter #7 Skrevet 26. mars 2016 Karbonadene er litt overkill, jeg vet, men kommer blant annet to barn jeg er litt usikker på så er jeg litt luren på om jeg har beregna hakket for lite ribbe i tillegg og min største angst er hvis det er for lite mat jeg gjør som dere foreslår, ovnsbaker grønnsakene det blir bra og den desserten er mind blowing, bare så det er sagt. Brukte ferskpresset appelsinjuice (appelsinene er jo dødsbillig om dagen) i fromasjen og den ble så frisk og god, og med sjokolademousse vedsiden av mmm! Suglut - neste gang er du en selvskreven gjest ved mitt bord :*
Anonym bruker Skrevet 26. mars 2016 #8 Skrevet 26. mars 2016 Høres veldig bra ut med de potetene:) Personlig ville jeg droppet rosenkål og karbonader, og så ville jeg laget en puré inntil, enten gulrotpuré, selleripuré eller liknende. Og kanskje laget noen halve tomater i ovn med krydder og evt. ost. For å variere mest mulig i forhold til jul. Anonymous poster hash: 00eb7...2c0
Anonym bruker Skrevet 26. mars 2016 #9 Skrevet 26. mars 2016 Høres veldig bra ut med de potetene:) Personlig ville jeg droppet rosenkål og karbonader, og så ville jeg laget en puré inntil, enten gulrotpuré, selleripuré eller liknende. Og kanskje laget noen halve tomater i ovn med krydder og evt. ost. For å variere mest mulig i forhold til jul. Anonymous poster hash: 00eb7...2c0 Desserten høres topp ut, forresten:) Anonymous poster hash: 00eb7...2c0
Gjest Antarctica Skrevet 26. mars 2016 #10 Skrevet 26. mars 2016 Hasselbackpoteter er helt supert til! Syns personlig karbonader blir for heftig kost ved siden av ribbe, men noen liker det nok. Hva med å ovnsbake grønnsakene istedenfor å koke dem? Desserten er super! Du leste mine tanker! Bon apétit, HI!
Marriet Skrevet 26. mars 2016 Forfatter #11 Skrevet 26. mars 2016 Skal jeg smelle på med en ertepure? Har tid, så vidt
Marriet Skrevet 26. mars 2016 Forfatter #12 Skrevet 26. mars 2016 Jess! Da har gjestene dratt og mannen forlatt åstedet for å feire siste rest av påskaften med en en kamerat (noe jeg sikkert burde vært sur for men det er jeg ærlig talt ikke, glad han tar vare på vennene sine og litt glad for å ha sofaen og tven for meg selv etter en lang svett dag på kjøkkenet ) maten slo virkelig an! Første gang jeg hat laget hasselbackpoteter selv og det var kjempe godt! Krydra dem med hel timian i tillegg til dalt og pepper, yammi! Ribba ble saftig og svoren sprø. De ovmsbakte grønnsakene ble også topp, glaserte de med litt akasiehonning på slutten, en liten, men god tvist! Droppa pure, men hadde en pakke surkål som jeg varma for å tekke mannen. Han er veldig glad i kjøpe surkål Det ble selvsagt mer enn nok mat så jeg kunne lett droppa de karbonadene, men de falt i smak hos gjengen de også og desserten...den kommer til å følge meg fremover! Toppa det hele med knuste hjemmelagde gule pikekyss for å lage litt krønsj (det har jeg lært at man må ha på fire stjerners middag) nå legger jeg bena høyt og tar en velfortjent vil! Takk for hjelp og støtte. Ingen som pirka eller kom med negative kommentarer, dette må sies å være en riktig middagsselskapssuksess i ekte dib-ånd! Hoho! Han en fortreffelig påske videre
Gjest Antarctica Skrevet 27. mars 2016 #13 Skrevet 27. mars 2016 Jess! Da har gjestene dratt og mannen forlatt åstedet for å feire siste rest av påskaften med en en kamerat (noe jeg sikkert burde vært sur for men det er jeg ærlig talt ikke, glad han tar vare på vennene sine og litt glad for å ha sofaen og tven for meg selv etter en lang svett dag på kjøkkenet ) maten slo virkelig an! Første gang jeg hat laget hasselbackpoteter selv og det var kjempe godt! Krydra dem med hel timian i tillegg til dalt og pepper, yammi! Ribba ble saftig og svoren sprø. De ovmsbakte grønnsakene ble også topp, glaserte de med litt akasiehonning på slutten, en liten, men god tvist! Droppa pure, men hadde en pakke surkål som jeg varma for å tekke mannen. Han er veldig glad i kjøpe surkål Det ble selvsagt mer enn nok mat så jeg kunne lett droppa de karbonadene, men de falt i smak hos gjengen de også og desserten...den kommer til å følge meg fremover! Toppa det hele med knuste hjemmelagde gule pikekyss for å lage litt krønsj (det har jeg lært at man må ha på fire stjerners middag) nå legger jeg bena høyt og tar en velfortjent vil! Takk for hjelp og støtte. Ingen som pirka eller kom med negative kommentarer, dette må sies å være en riktig middagsselskapssuksess i ekte dib-ånd! Hoho! Han en fortreffelig påske videre Vil du avsløre oppskriften på de gule pikekyssa? Lurer på å pynte en kake med noe gult i morgen, men er blank for ideer. Har masse gul konditorfarge, så jeg tenkte gul melisglasur først. Men det er kjedelig, og alt for søtt. Og så tenkte jeg ferskener fra boks, med gelé, men det er klønete.
Marriet Skrevet 27. mars 2016 Forfatter #14 Skrevet 27. mars 2016 Vil du avsløre oppskriften på de gule pikekyssa? Lurer på å pynte en kake med noe gult i morgen, men er blank for ideer. Har masse gul konditorfarge, så jeg tenkte gul melisglasur først. Men det er kjedelig, og alt for søtt. Og så tenkte jeg ferskener fra boks, med gelé, men det er klønete. Ja, altså de er superenkle, ovnen på 150 grader, 2 eggehviter piskes til skum så tilsatte jeg 120g sukker litt og litt mens jeg piska på full guffe ca. 10 min til marengsen var blank og seig. Til slutt hadde jeg oppi tuppen av en skje med gul wiltonfarge, går sikkert bra med konditorfarge også. Sprøyta ut topper på et bakeark. Skrudde ned ovnen til 100 grader og satt inn pikekyssene. De sto vel ca. En time halvannen. Til de var helt tørre
Gjest Antarctica Skrevet 27. mars 2016 #15 Skrevet 27. mars 2016 Ja, altså de er superenkle, ovnen på 150 grader, 2 eggehviter piskes til skum så tilsatte jeg 120g sukker litt og litt mens jeg piska på full guffe ca. 10 min til marengsen var blank og seig. Til slutt hadde jeg oppi tuppen av en skje med gul wiltonfarge, går sikkert bra med konditorfarge også. Sprøyta ut topper på et bakeark. Skrudde ned ovnen til 100 grader og satt inn pikekyssene. De sto vel ca. En time halvannen. Til de var helt tørre Takk! Skal prøve!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå