Gå til innhold

Hvordan er det å fryse ned rester av melkeprodukter?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Sånn som fløte, kesam, rømme, creme fraiche og cottage cheese. Kaster alt for mye av det :(

Går det fint å tine og bruke i mat? Hva fryser dere det i tilfelle i?



Anonymous poster hash: 825d6...1ef
Skrevet

Jeg fryser ned melkeprodukter og bruker dem senere til gjærbakst og vafler. Det går helt fint. Men jeg har prøvd å bruke frosset fløte i en saus og fløten sprakk og skilte seg så jeg måtte kaste hele sausen. Smaken var god men den så ikke god ut. 

 

Cottage Cheese kan fryses i emballasjen i inntil 6 måneder, og bør tines langsomt i kjøleskap. Etter opptining kan den blant annet brukes i bakverk.

 

Rømme kan fryses, men endrer konsistens etter tining, og er da best egnet til bruk i for eksempel kaker, brøddeiger, vafler osv.

 

Kremfløte kan fryses i kartongen i inntil 3 måneder. Den må da tines langsomt i kjøleskap og kun brukes i matlagingen. Den er ikke egnet til pisking etter tining.

 

Crème fraîche kan fryses, men endrer konsistens etter tining, og er da best egnet til bruk i for eksempel kaker, brøddeiger, vafler osv.

 
Skrevet

 

Jeg fryser ned melkeprodukter og bruker dem senere til gjærbakst og vafler. Det går helt fint. Men jeg har prøvd å bruke frosset fløte i en saus og fløten sprakk og skilte seg så jeg måtte kaste hele sausen. Smaken var god men den så ikke god ut. 

 

Cottage Cheese kan fryses i emballasjen i inntil 6 måneder, og bør tines langsomt i kjøleskap. Etter opptining kan den blant annet brukes i bakverk.

 

Rømme kan fryses, men endrer konsistens etter tining, og er da best egnet til bruk i for eksempel kaker, brøddeiger, vafler osv.

 

Kremfløte kan fryses i kartongen i inntil 3 måneder. Den må da tines langsomt i kjøleskap og kun brukes i matlagingen. Den er ikke egnet til pisking etter tining.

 

Crème fraîche kan fryses, men endrer konsistens etter tining, og er da best egnet til bruk i for eksempel kaker, brøddeiger, vafler osv.

 

 

Tusen takk :)

 

Anonymous poster hash: 825d6...1ef

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...