Gå til innhold

Kake som diabetiker også kan spise - Hjelp!


Anbefalte innlegg

Kan svært lite om diabetikervennlig mat. Er det så enkelt som å bytte ut sukker med feks sukrin gold, eller er det andre ting de heller ikke skal ha? Tenkte å lage en sjokoladekake (bruke sukkerfri sjokolade eller kakao ).

 

Anonymous poster hash: 81923...27f

Fortsetter under...

Annonse

Alle jeg kjenner med diabetes spiser vanlige kaker også regulerer de det med insulinen.

 

Anonymous poster hash: 7c8d3...b01

Da lager jeg en vanlig sjokoladekake da. Takk for hjelpen alle sammen 😊

 

Anonymous poster hash: 81923...27f

Hvis de har insulinreguleet diabetes så tar de bare mer insulin. Om de har kostholdsregulert diabetes, så må de være mer forsiktig, men da har de ofte mer egenprodusert insulin i kroppen, så de tåler et lite kakestykke en gang i blant xD

 

Anonymous poster hash: fa49e...a98

Det med å "bare ta litt mer insulin" er ikke så lettvint som mange over her skal ha det til.

Joda, det fungerer... men på sikt så risikerer de en god del mer helseplager. De blir syke av å spise for mye karbohydrater. Det å stadig ta større mengder insulin er ikke problemfritt fordi det er med på å øke risiko for bl.a. betennelsestilstander og dermed øke risikoen for følgetilstander/følgesykdommer som diabetikere er har økt risiko for.

 

Så Hi - jeg synes du skal lage kaken med f.eks. sukrin gold. Selv om det er hvetemel i kaken så har du da redusert mengden raske karbohydrater vesentlig og det er mye bedre for diabetikeren! :)

 

Det at mange i dag "bare tar litt mer insulin" vil gjøre at flere får større senskader etterhvert... dessverre. Det er en kortsiktig løsning å "bare ta litt mer insulin"! Hvis de spiser karbohydratrik mat så må de selvfølgelig justere med insulin - men det beste for dem er at de spiser riktig slik at behovet for insulin reduseres. (og det gjelder for både type 1 og 2)



Anonymous poster hash: 62807...5bd

Annonse

Min mann har dia2 og han spiser ikke sukker, selv ikke "bare et kakestykke" - han spiser lavkarbo , og en evn lavkarbo kake er innafor for han sånn en gang i mellom. Mitt beste tips er å høre med den du skal bake til. Min får feks ikke noe blodsukkerstigning av tagatesse (søtningsmiddel ) men noen gjør det. Sukrin liker han ikke. Så da lar han heller være.

 

Det med å "bare ta litt mer insulin" er ikke så lettvint som mange over her skal ha det til.

Joda, det fungerer... men på sikt så risikerer de en god del mer helseplager. De blir syke av å spise for mye karbohydrater. Det å stadig ta større mengder insulin er ikke problemfritt fordi det er med på å øke risiko for bl.a. betennelsestilstander og dermed øke risikoen for følgetilstander/følgesykdommer som diabetikere er har økt risiko for.

 

Så Hi - jeg synes du skal lage kaken med f.eks. sukrin gold. Selv om det er hvetemel i kaken så har du da redusert mengden raske karbohydrater vesentlig og det er mye bedre for diabetikeren! :)

 

Det at mange i dag "bare tar litt mer insulin" vil gjøre at flere får større senskader etterhvert... dessverre. Det er en kortsiktig løsning å "bare ta litt mer insulin"! Hvis de spiser karbohydratrik mat så må de selvfølgelig justere med insulin - men det beste for dem er at de spiser riktig slik at behovet for insulin reduseres. (og det gjelder for både type 1 og 2)

 

Anonymous poster hash: 62807...5bd

Nå var der heller ikke snakk om kake hver dag.

 

 

 

Anonymous poster hash: 6140e...88d

 

Det med å "bare ta litt mer insulin" er ikke så lettvint som mange over her skal ha det til.

Joda, det fungerer... men på sikt så risikerer de en god del mer helseplager. De blir syke av å spise for mye karbohydrater. Det å stadig ta større mengder insulin er ikke problemfritt fordi det er med på å øke risiko for bl.a. betennelsestilstander og dermed øke risikoen for følgetilstander/følgesykdommer som diabetikere er har økt risiko for.

 

Så Hi - jeg synes du skal lage kaken med f.eks. sukrin gold. Selv om det er hvetemel i kaken så har du da redusert mengden raske karbohydrater vesentlig og det er mye bedre for diabetikeren! :)

 

Det at mange i dag "bare tar litt mer insulin" vil gjøre at flere får større senskader etterhvert... dessverre. Det er en kortsiktig løsning å "bare ta litt mer insulin"! Hvis de spiser karbohydratrik mat så må de selvfølgelig justere med insulin - men det beste for dem er at de spiser riktig slik at behovet for insulin reduseres. (og det gjelder for både type 1 og 2)

 

Anonymous poster hash: 62807...5bd

Insulin har ingen bivirkninger. Dette har jeg snakket med min diabetesspeialist om for jeg har diabetes 2 og den kunne vært kostregulert. Problemet er at jeg er ekstremt tynn og har alltid vært det, veier 44kg og er 1.58 høy og legen mente at jeg ikke kunne leve på lavkarbo og lite kalorier for da ville jeg bli enda tynnere.

 

 

 

Anonymous poster hash: a10a7...ee4

 

Det med å "bare ta litt mer insulin" er ikke så lettvint som mange over her skal ha det til.

Joda, det fungerer... men på sikt så risikerer de en god del mer helseplager. De blir syke av å spise for mye karbohydrater. Det å stadig ta større mengder insulin er ikke problemfritt fordi det er med på å øke risiko for bl.a. betennelsestilstander og dermed øke risikoen for følgetilstander/følgesykdommer som diabetikere er har økt risiko for.

 

Så Hi - jeg synes du skal lage kaken med f.eks. sukrin gold. Selv om det er hvetemel i kaken så har du da redusert mengden raske karbohydrater vesentlig og det er mye bedre for diabetikeren! :)

 

Det at mange i dag "bare tar litt mer insulin" vil gjøre at flere får større senskader etterhvert... dessverre. Det er en kortsiktig løsning å "bare ta litt mer insulin"! Hvis de spiser karbohydratrik mat så må de selvfølgelig justere med insulin - men det beste for dem er at de spiser riktig slik at behovet for insulin reduseres. (og det gjelder for både type 1 og 2)

 

Anonymous poster hash: 62807...5bd

Insulin har ingen bivirkninger. Dette har jeg snakket med min diabetesspeialist om for jeg har diabetes 2 og den kunne vært kostregulert. Problemet er at jeg er ekstremt tynn og har alltid vært det, veier 44kg og er 1.58 høy og legen mente at jeg ikke kunne leve på lavkarbo og lite kalorier for da ville jeg bli enda tynnere.

 

 

 

Anonymous poster hash: a10a7...ee4

Insulin har bivirkninger. På kort sikt gjør det blodsukkeret mer ustabilt (med mindre du er en jævel på å dosere vil et kakestykke få bs opp - så setter du insulin og kommer kanskje for langt ned - spise mer, opp igjen...), på lang sikt er det sett i sammenheng med hjerte-kar-sykdommer.

 

Men først og fremst er det jojo-effekten som sliter på kroppen.

 

Kostholdsregulert betyr ikke lavkarbo (man justerer jo også med aktivitet) men lavkarbokake er mye bedre enn sukkerbombe. Det er jo uansett masse hvetemel i sjokoladekake, så blodsukkerstigning vil det jo bli 😛

 

Jeg har med stort hell brukt fruktose i stedet for sukker i sjokoladekake, synes sukrin gir en ekkel ettersmak. Fruktosen er jo fortsatt sukker, men påvirker ikke bs på samme måte.

Er det ikke karbohydrater i sukrin??? (Altså kan en spise det p lavkarbo?)

 

Anonymous poster hash: 2b5da...5a2

 

En kan spise sukrin, sukrin+, sukrin gold og tagatesse på lavkarbo 😃

 

Det med å "bare ta litt mer insulin" er ikke så lettvint som mange over her skal ha det til.

Joda, det fungerer... men på sikt så risikerer de en god del mer helseplager. De blir syke av å spise for mye karbohydrater. Det å stadig ta større mengder insulin er ikke problemfritt fordi det er med på å øke risiko for bl.a. betennelsestilstander og dermed øke risikoen for følgetilstander/følgesykdommer som diabetikere er har økt risiko for.

 

Så Hi - jeg synes du skal lage kaken med f.eks. sukrin gold. Selv om det er hvetemel i kaken så har du da redusert mengden raske karbohydrater vesentlig og det er mye bedre for diabetikeren! :)

 

Det at mange i dag "bare tar litt mer insulin" vil gjøre at flere får større senskader etterhvert... dessverre. Det er en kortsiktig løsning å "bare ta litt mer insulin"! Hvis de spiser karbohydratrik mat så må de selvfølgelig justere med insulin - men det beste for dem er at de spiser riktig slik at behovet for insulin reduseres. (og det gjelder for både type 1 og 2)

 

Anonymous poster hash: 62807...5bd

Insulin har ingen bivirkninger. Dette har jeg snakket med min diabetesspeialist om for jeg har diabetes 2 og den kunne vært kostregulert. Problemet er at jeg er ekstremt tynn og har alltid vært det, veier 44kg og er 1.58 høy og legen mente at jeg ikke kunne leve på lavkarbo og lite kalorier for da ville jeg bli enda tynnere.

 

 

 

Anonymous poster hash: a10a7...ee4

 

 

Da må jeg bare beklage og si at den spesialisten du går til ikke kan faget sitt godt nok.

Det er dessverre mange såkalte spesialister som fremdeles hevder at insulin ikke har bivirkninger. Men det har det altså.

 

Du spiser feil, du får for høyt blodsukker, du pøser på med insulin... du lever med konstant svingende blodsukker. Du vil få betennelsestilstander i kroppen, du får på sikt for høye verdier av triglyserider (og totalkolesterol), du risikerer å få flere livsstilssykdommer som er relatert til betennelser, deriblant hjerte-kar, men listen er lang.

 

Når "spesialisten" du har vært hos sier at du ikke kan leve på "lavkarbo og få kalorier" så viser jo personen at h*n ikke har særlig peiling på kosthold i det hele tatt. Man teller ikke kalorier på lavkarbo. Lavkarbo kommer i ulike grader, og det er en myte at alle går på det for å gå ned i vekt. Lavkarbo vil som regel normalisere vekten, og kan også brukes kun for at man skal holde seg frisk.

 

Men, ikke ta mitt ord for det. Om du har muligheten til det, bestill deg en time til f.eks. Hexebergklinikken, de vil forklare deg sammenhengene ut fra dine egne blodverdier.

 

Men å ha en diabetes 2 som du kan være frisk av på riktig kosthold - og så velge å bruke insulin, det er å gamble med helsen din, og dessverre så risikerer du å få problemer med det på sikt :/

 

Anonymous poster hash: 62807...5bd

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...