Anonym bruker Skrevet 14. mars 2016 #1 Del Skrevet 14. mars 2016 Kan svært lite om diabetikervennlig mat. Er det så enkelt som å bytte ut sukker med feks sukrin gold, eller er det andre ting de heller ikke skal ha? Tenkte å lage en sjokoladekake (bruke sukkerfri sjokolade eller kakao ). Anonymous poster hash: 81923...27f Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. mars 2016 #2 Del Skrevet 14. mars 2016 Er det til voksen/barn? Type 1 eller 2? Anonymous poster hash: 6f3c1...8c7 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788428 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. mars 2016 #3 Del Skrevet 14. mars 2016 Og det er karbohydrater som gjelder. Anonymous poster hash: 6f3c1...8c7 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788429 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Von Hertelhofen Skrevet 14. mars 2016 #4 Del Skrevet 14. mars 2016 De diabetikerne jeg kjenner spiser normal mat - også kake, og tar heller litt mer insulin. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788435 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. mars 2016 #5 Del Skrevet 14. mars 2016 Det er barnet mitt som skal ha med på skolen siste dag før påske. Læreren som har diabetes type 1. Tenkte det var hyggelig å bake noe som han også kunne spise 😊 Anonymous poster hash: 81923...27f Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788436 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. mars 2016 #6 Del Skrevet 14. mars 2016 Alle jeg kjenner med diabetes spiser vanlige kaker også regulerer de det med insulinen. Anonymous poster hash: 7c8d3...b01 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788441 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. mars 2016 #7 Del Skrevet 14. mars 2016 Alle jeg kjenner med diabetes spiser vanlige kaker også regulerer de det med insulinen. Anonymous poster hash: 7c8d3...b01 Da lager jeg en vanlig sjokoladekake da. Takk for hjelpen alle sammen 😊 Anonymous poster hash: 81923...27f Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788448 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. mars 2016 #8 Del Skrevet 14. mars 2016 Trenger ikke tenke på det, de justerer dosen insulin etter hva de spiser og spiser det samme som alle andre. Anonymous poster hash: 17238...a75 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788470 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. mars 2016 #9 Del Skrevet 14. mars 2016 diabetikere trenger ikke egen mat, men må justere mengden. dette klarer de helt fint. alt med måte, dette gjelder ALLE. Anonymous poster hash: 008eb...b85 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788500 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. mars 2016 #10 Del Skrevet 14. mars 2016 Hvis de har insulinreguleet diabetes så tar de bare mer insulin. Om de har kostholdsregulert diabetes, så må de være mer forsiktig, men da har de ofte mer egenprodusert insulin i kroppen, så de tåler et lite kakestykke en gang i blant xD Anonymous poster hash: fa49e...a98 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788504 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. mars 2016 #11 Del Skrevet 14. mars 2016 Gjelder dette også for diabetes 2? Moren min har slitt med diabetes-kake i alle år pga en inngift onkel.. Anonymous poster hash: ffa6f...50e Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788558 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. mars 2016 #12 Del Skrevet 14. mars 2016 Det med å "bare ta litt mer insulin" er ikke så lettvint som mange over her skal ha det til. Joda, det fungerer... men på sikt så risikerer de en god del mer helseplager. De blir syke av å spise for mye karbohydrater. Det å stadig ta større mengder insulin er ikke problemfritt fordi det er med på å øke risiko for bl.a. betennelsestilstander og dermed øke risikoen for følgetilstander/følgesykdommer som diabetikere er har økt risiko for. Så Hi - jeg synes du skal lage kaken med f.eks. sukrin gold. Selv om det er hvetemel i kaken så har du da redusert mengden raske karbohydrater vesentlig og det er mye bedre for diabetikeren! Det at mange i dag "bare tar litt mer insulin" vil gjøre at flere får større senskader etterhvert... dessverre. Det er en kortsiktig løsning å "bare ta litt mer insulin"! Hvis de spiser karbohydratrik mat så må de selvfølgelig justere med insulin - men det beste for dem er at de spiser riktig slik at behovet for insulin reduseres. (og det gjelder for både type 1 og 2) Anonymous poster hash: 62807...5bd Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788579 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SuperFries Skrevet 14. mars 2016 #13 Del Skrevet 14. mars 2016 De med kostregulert diabetes, bør kunne regulere eget inntak. Så man kan fint servere kake, og samtidig ha med et sunnere alternativ. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788589 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hønemor30 Skrevet 14. mars 2016 #14 Del Skrevet 14. mars 2016 Min mann har dia2 og han spiser ikke sukker, selv ikke "bare et kakestykke" - han spiser lavkarbo , og en evn lavkarbo kake er innafor for han sånn en gang i mellom. Mitt beste tips er å høre med den du skal bake til. Min får feks ikke noe blodsukkerstigning av tagatesse (søtningsmiddel ) men noen gjør det. Sukrin liker han ikke. Så da lar han heller være. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147788637 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. mars 2016 #15 Del Skrevet 15. mars 2016 Det med å "bare ta litt mer insulin" er ikke så lettvint som mange over her skal ha det til. Joda, det fungerer... men på sikt så risikerer de en god del mer helseplager. De blir syke av å spise for mye karbohydrater. Det å stadig ta større mengder insulin er ikke problemfritt fordi det er med på å øke risiko for bl.a. betennelsestilstander og dermed øke risikoen for følgetilstander/følgesykdommer som diabetikere er har økt risiko for. Så Hi - jeg synes du skal lage kaken med f.eks. sukrin gold. Selv om det er hvetemel i kaken så har du da redusert mengden raske karbohydrater vesentlig og det er mye bedre for diabetikeren! Det at mange i dag "bare tar litt mer insulin" vil gjøre at flere får større senskader etterhvert... dessverre. Det er en kortsiktig løsning å "bare ta litt mer insulin"! Hvis de spiser karbohydratrik mat så må de selvfølgelig justere med insulin - men det beste for dem er at de spiser riktig slik at behovet for insulin reduseres. (og det gjelder for både type 1 og 2) Anonymous poster hash: 62807...5bd Nå var der heller ikke snakk om kake hver dag. Anonymous poster hash: 6140e...88d Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147789342 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 15. mars 2016 #16 Del Skrevet 15. mars 2016 Google lavkarbokaker. Får frem mye fint der og som ikke minst smaker godt Særlig suksessterte og ostekake. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147789359 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. mars 2016 #17 Del Skrevet 15. mars 2016 Det med å "bare ta litt mer insulin" er ikke så lettvint som mange over her skal ha det til. Joda, det fungerer... men på sikt så risikerer de en god del mer helseplager. De blir syke av å spise for mye karbohydrater. Det å stadig ta større mengder insulin er ikke problemfritt fordi det er med på å øke risiko for bl.a. betennelsestilstander og dermed øke risikoen for følgetilstander/følgesykdommer som diabetikere er har økt risiko for. Så Hi - jeg synes du skal lage kaken med f.eks. sukrin gold. Selv om det er hvetemel i kaken så har du da redusert mengden raske karbohydrater vesentlig og det er mye bedre for diabetikeren! Det at mange i dag "bare tar litt mer insulin" vil gjøre at flere får større senskader etterhvert... dessverre. Det er en kortsiktig løsning å "bare ta litt mer insulin"! Hvis de spiser karbohydratrik mat så må de selvfølgelig justere med insulin - men det beste for dem er at de spiser riktig slik at behovet for insulin reduseres. (og det gjelder for både type 1 og 2) Anonymous poster hash: 62807...5bd Insulin har ingen bivirkninger. Dette har jeg snakket med min diabetesspeialist om for jeg har diabetes 2 og den kunne vært kostregulert. Problemet er at jeg er ekstremt tynn og har alltid vært det, veier 44kg og er 1.58 høy og legen mente at jeg ikke kunne leve på lavkarbo og lite kalorier for da ville jeg bli enda tynnere. Anonymous poster hash: a10a7...ee4 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147789366 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. mars 2016 #18 Del Skrevet 15. mars 2016 Er det ikke karbohydrater i sukrin??? (Altså kan en spise det p lavkarbo?) Anonymous poster hash: 2b5da...5a2 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147789384 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Roheryn Skrevet 15. mars 2016 #19 Del Skrevet 15. mars 2016 Det med å "bare ta litt mer insulin" er ikke så lettvint som mange over her skal ha det til. Joda, det fungerer... men på sikt så risikerer de en god del mer helseplager. De blir syke av å spise for mye karbohydrater. Det å stadig ta større mengder insulin er ikke problemfritt fordi det er med på å øke risiko for bl.a. betennelsestilstander og dermed øke risikoen for følgetilstander/følgesykdommer som diabetikere er har økt risiko for. Så Hi - jeg synes du skal lage kaken med f.eks. sukrin gold. Selv om det er hvetemel i kaken så har du da redusert mengden raske karbohydrater vesentlig og det er mye bedre for diabetikeren! Det at mange i dag "bare tar litt mer insulin" vil gjøre at flere får større senskader etterhvert... dessverre. Det er en kortsiktig løsning å "bare ta litt mer insulin"! Hvis de spiser karbohydratrik mat så må de selvfølgelig justere med insulin - men det beste for dem er at de spiser riktig slik at behovet for insulin reduseres. (og det gjelder for både type 1 og 2) Anonymous poster hash: 62807...5bd Insulin har ingen bivirkninger. Dette har jeg snakket med min diabetesspeialist om for jeg har diabetes 2 og den kunne vært kostregulert. Problemet er at jeg er ekstremt tynn og har alltid vært det, veier 44kg og er 1.58 høy og legen mente at jeg ikke kunne leve på lavkarbo og lite kalorier for da ville jeg bli enda tynnere. Anonymous poster hash: a10a7...ee4 Insulin har bivirkninger. På kort sikt gjør det blodsukkeret mer ustabilt (med mindre du er en jævel på å dosere vil et kakestykke få bs opp - så setter du insulin og kommer kanskje for langt ned - spise mer, opp igjen...), på lang sikt er det sett i sammenheng med hjerte-kar-sykdommer. Men først og fremst er det jojo-effekten som sliter på kroppen. Kostholdsregulert betyr ikke lavkarbo (man justerer jo også med aktivitet) men lavkarbokake er mye bedre enn sukkerbombe. Det er jo uansett masse hvetemel i sjokoladekake, så blodsukkerstigning vil det jo bli 😛 Jeg har med stort hell brukt fruktose i stedet for sukker i sjokoladekake, synes sukrin gir en ekkel ettersmak. Fruktosen er jo fortsatt sukker, men påvirker ikke bs på samme måte. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147789423 Del på andre sider Flere delingsvalg…
moota m storebror&lillebror Skrevet 15. mars 2016 #20 Del Skrevet 15. mars 2016 Er det ikke karbohydrater i sukrin??? (Altså kan en spise det p lavkarbo?) Anonymous poster hash: 2b5da...5a2 En kan spise sukrin, sukrin+, sukrin gold og tagatesse på lavkarbo 😃 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147789641 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. mars 2016 #21 Del Skrevet 15. mars 2016 Det med å "bare ta litt mer insulin" er ikke så lettvint som mange over her skal ha det til. Joda, det fungerer... men på sikt så risikerer de en god del mer helseplager. De blir syke av å spise for mye karbohydrater. Det å stadig ta større mengder insulin er ikke problemfritt fordi det er med på å øke risiko for bl.a. betennelsestilstander og dermed øke risikoen for følgetilstander/følgesykdommer som diabetikere er har økt risiko for. Så Hi - jeg synes du skal lage kaken med f.eks. sukrin gold. Selv om det er hvetemel i kaken så har du da redusert mengden raske karbohydrater vesentlig og det er mye bedre for diabetikeren! Det at mange i dag "bare tar litt mer insulin" vil gjøre at flere får større senskader etterhvert... dessverre. Det er en kortsiktig løsning å "bare ta litt mer insulin"! Hvis de spiser karbohydratrik mat så må de selvfølgelig justere med insulin - men det beste for dem er at de spiser riktig slik at behovet for insulin reduseres. (og det gjelder for både type 1 og 2) Anonymous poster hash: 62807...5bd Insulin har ingen bivirkninger. Dette har jeg snakket med min diabetesspeialist om for jeg har diabetes 2 og den kunne vært kostregulert. Problemet er at jeg er ekstremt tynn og har alltid vært det, veier 44kg og er 1.58 høy og legen mente at jeg ikke kunne leve på lavkarbo og lite kalorier for da ville jeg bli enda tynnere. Anonymous poster hash: a10a7...ee4 Da må jeg bare beklage og si at den spesialisten du går til ikke kan faget sitt godt nok. Det er dessverre mange såkalte spesialister som fremdeles hevder at insulin ikke har bivirkninger. Men det har det altså. Du spiser feil, du får for høyt blodsukker, du pøser på med insulin... du lever med konstant svingende blodsukker. Du vil få betennelsestilstander i kroppen, du får på sikt for høye verdier av triglyserider (og totalkolesterol), du risikerer å få flere livsstilssykdommer som er relatert til betennelser, deriblant hjerte-kar, men listen er lang. Når "spesialisten" du har vært hos sier at du ikke kan leve på "lavkarbo og få kalorier" så viser jo personen at h*n ikke har særlig peiling på kosthold i det hele tatt. Man teller ikke kalorier på lavkarbo. Lavkarbo kommer i ulike grader, og det er en myte at alle går på det for å gå ned i vekt. Lavkarbo vil som regel normalisere vekten, og kan også brukes kun for at man skal holde seg frisk. Men, ikke ta mitt ord for det. Om du har muligheten til det, bestill deg en time til f.eks. Hexebergklinikken, de vil forklare deg sammenhengene ut fra dine egne blodverdier. Men å ha en diabetes 2 som du kan være frisk av på riktig kosthold - og så velge å bruke insulin, det er å gamble med helsen din, og dessverre så risikerer du å få problemer med det på sikt :/ Anonymous poster hash: 62807...5bd Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144266292-kake-som-diabetiker-ogs%C3%A5-kan-spise-hjelp/#findComment-147789851 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå