Gå til innhold

Hvordan klarer dere å koke egg?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Du putter egg i kasserollen og fyller med vann og setter det til koking, lar det koke 1-2min. Etterpå heller du ut det vannet og fyller med kaldt, og setter det bort og tar av skallet.

 

Anonymous poster hash: ce479...684

eggene er kalde og vannet veldig varmt. da er det naturlig at de sprekker: ) Ha de litt på benken først. du kan også bruke en nål å stikke hull i enden(bunn av egget) før koking. jeg tar de alltid rett fra kjøleskapet, men hender de sprekker hvis jeg er uforsiktig...må ikke treffe bunnen hardt hvis de er så kalde.: )

Jeg har merket at de alltid sprekker hvis jeg putter godt med vann i kjelen, altså at det er vann til godt over eggene. Da blir de mer slengt rundt i kjelen under kokingen. Fyller jeg kun til helt på kanten av egget så sprekker det så og si aldri.

Annonse

Jeg har akkurat lært meg å legge eggene i kalt vann, så koke opp. Ikke ett eneste ett sprekker :) jippi! Tok 40år før jeg lærte dette hehe...

Om ikke, kan du som noen sier, stikke hull i "rumpa" til egget, der ligger det en luftlomme, når den er stukket hull på, sprekker ikke egget :)

 

Anonymous poster hash: 2dc17...b38

Legg eggene i kaldt vann og kok opp eggene sammen med vannet. Nå det begynner å koke, tar du tiden. 3 min for bløtkokt, 5 minutter for smilende egg og 8 minutter for hardkokt. Enkelt!

 

Anonymous poster hash: 58016...d8e

Jeg har akkurat lært meg å legge eggene i kalt vann, så koke opp. Ikke ett eneste ett sprekker :) jippi! Tok 40år før jeg lærte dette hehe...

Om ikke, kan du som noen sier, stikke hull i "rumpa" til egget, der ligger det en luftlomme, når den er stukket hull på, sprekker ikke egget :)

 

Anonymous poster hash: 2dc17...b38

 

 

Takk for svar! Blir koketiden kortere når man gjør det på denne måten? Eller regner man bare fra man ser vannet koker? Føler meg så håpløs på kjøkkenet at jeg ikke tør å spørre noe annet sted enn på anonymt forum, he he!

 

 HI

 

Anonymous poster hash: c8365...d48

Ta kjelen av varmen mens du legger i eggene så de ikke kastes rundt. Ta dem ut av kjøleskapet litt før de kokes så de ikke er så kalde.

Endret av Lektor Doppler med tillegg

Annonse

 

Jeg har akkurat lært meg å legge eggene i kalt vann, så koke opp. Ikke ett eneste ett sprekker :) jippi! Tok 40år før jeg lærte dette hehe...

Om ikke, kan du som noen sier, stikke hull i "rumpa" til egget, der ligger det en luftlomme, når den er stukket hull på, sprekker ikke egget :)

 

Anonymous poster hash: 2dc17...b38

 

Takk for svar! Blir koketiden kortere når man gjør det på denne måten? Eller regner man bare fra man ser vannet koker? Føler meg så håpløs på kjøkkenet at jeg ikke tør å spørre noe annet sted enn på anonymt forum, he he!

 

HI

 

Anonymous poster hash: c8365...d48

Fra vannet koker :)

Men, for å slippe å stå å passe på eggene har jeg kjøpt meg den teiteste men også mest geniale duppedingsen til kjøkkenet noen gang.

Et lite egg (med valgfri kunst på :)) fra kitchen, som jeg legger oppi med de andre eggene.

Dette magiske egget spiller forskjellig musikk (musikk er relativt :D), alt etter som du ønsker å ha eggene. Den er genial!

Bløtkokt = rising sun

Smilende egg = hotel California

Hardkokt = it's the final countdown

 

Jeg plager vettet av familien med det egget, men det er genialt! :D

Bare å plukke opp fra vannet etterhvert som de er kokt som de forskjellige i familien liker eggene sine.

Egget høres i hele leiligheten, så jeg trenger ikke stå å passe på :D

 

Anonymous poster hash: 2dc17...b38

 

 

Jeg har akkurat lært meg å legge eggene i kalt vann, så koke opp. Ikke ett eneste ett sprekker :) jippi! Tok 40år før jeg lærte dette hehe...

Om ikke, kan du som noen sier, stikke hull i "rumpa" til egget, der ligger det en luftlomme, når den er stukket hull på, sprekker ikke egget :)

 

Anonymous poster hash: 2dc17...b38

Takk for svar! Blir koketiden kortere når man gjør det på denne måten? Eller regner man bare fra man ser vannet koker? Føler meg så håpløs på kjøkkenet at jeg ikke tør å spørre noe annet sted enn på anonymt forum, he he!

 

HI

 

Anonymous poster hash: c8365...d48

Fra vannet koker :)

Men, for å slippe å stå å passe på eggene har jeg kjøpt meg den teiteste men også mest geniale duppedingsen til kjøkkenet noen gang.

Et lite egg (med valgfri kunst på :)) fra kitchen, som jeg legger oppi med de andre eggene.

Dette magiske egget spiller forskjellig musikk (musikk er relativt :D), alt etter som du ønsker å ha eggene. Den er genial!

Bløtkokt = rising sun

Smilende egg = hotel California

Hardkokt = it's the final countdown

 

Jeg plager vettet av familien med det egget, men det er genialt! :D

Bare å plukke opp fra vannet etterhvert som de er kokt som de forskjellige i familien liker eggene sine.

Egget høres i hele leiligheten, så jeg trenger ikke stå å passe på :D

 

Anonymous poster hash: 2dc17...b38

Så genialt! Selger de eggene enda?

 

 

 

Jeg har akkurat lært meg å legge eggene i kalt vann, så koke opp. Ikke ett eneste ett sprekker :) jippi! Tok 40år før jeg lærte dette hehe...

Om ikke, kan du som noen sier, stikke hull i "rumpa" til egget, der ligger det en luftlomme, når den er stukket hull på, sprekker ikke egget :)

 

Anonymous poster hash: 2dc17...b38

Takk for svar! Blir koketiden kortere når man gjør det på denne måten? Eller regner man bare fra man ser vannet koker? Føler meg så håpløs på kjøkkenet at jeg ikke tør å spørre noe annet sted enn på anonymt forum, he he!

 

HI

 

Anonymous poster hash: c8365...d48

Fra vannet koker :)

Men, for å slippe å stå å passe på eggene har jeg kjøpt meg den teiteste men også mest geniale duppedingsen til kjøkkenet noen gang.

Et lite egg (med valgfri kunst på :)) fra kitchen, som jeg legger oppi med de andre eggene.

Dette magiske egget spiller forskjellig musikk (musikk er relativt :D), alt etter som du ønsker å ha eggene. Den er genial!

Bløtkokt = rising sun

Smilende egg = hotel California

Hardkokt = it's the final countdown

 

Jeg plager vettet av familien med det egget, men det er genialt! :D

Bare å plukke opp fra vannet etterhvert som de er kokt som de forskjellige i familien liker eggene sine.

Egget høres i hele leiligheten, så jeg trenger ikke stå å passe på :D

 

Anonymous poster hash: 2dc17...b38

Så genialt! Selger de eggene enda?

 

Her er noen med andre melodier

http://www.cacas.no/Produkt/A000937

http://www.cacas.no/Produkt/A001399

https://www.kitchn.no/nettbutikk/julevarer/501-53/

 

 

 

Anonymous poster hash: 3e54b...fe5

Jeg legge eggene på benken nå jeg sette på vannet, da få de et par min i romtemp. Også har jeg salt i vannet ;) Vet ikke hvorfor men de ha aldri sprukket etter at jeg begynte med å ha i salt.



Anonymous poster hash: c979d...91c

Pleier å ta eggene rett fra kjøleskapet, fylle bunnen på en liten gryte med egg og har så varmt vann som mulig fra springen. Setter platen på nesten fullt på induksjonsovn, så oppkokinga tar veldig kort tid. Sprekker så og si aldri selv om jeg både er utålmodig og ikke gjør noen triks.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...