Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #1 Skrevet 31. desember 2015 Kjæresten vil lage kalkun i kveld, hel kalkun, men han har jo glemt at den skal tines i to døgn først, og den er dermed gjennomfrossen ennå! Har skjønt det slik at man må tine for å få ut posen med innmat. Kan man steke frossen kalkun så lenge man får ut den posen? Noen måte å tine grisekjapt på? 😜 Anonymous poster hash: ddb32...5d2
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #2 Skrevet 31. desember 2015 Nei Anonymous poster hash: 8ced6...345
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 31. desember 2015 #3 Skrevet 31. desember 2015 Reis på butikken og kjøp fersk.
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #4 Skrevet 31. desember 2015 Kjøp noe annen mat til i kveld så tar dere opp kalkunen og spiser den om 2 dager. Problem solved😉 Anonymous poster hash: 9ea55...b03
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #5 Skrevet 31. desember 2015 Reis på butikken og kjøp fersk. Hvor har de fersk hel kalkun? Takk for svar alle sammen Anonymous poster hash: ddb32...5d2
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #6 Skrevet 31. desember 2015 Reis på butikken og kjøp fersk.Hvor har de fersk hel kalkun? Takk for svar alle sammen Anonymous poster hash: ddb32...5d2 Rema 1000 har hel Stange-kalkun i kjøledisken. Hadde her i hvertfall. Anonymous poster hash: 0e532...b5b
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #7 Skrevet 31. desember 2015 Tusen takk for svar alle sammen Han ville visst prøve og tine den Leste på nett at man kan "tine" den i isbad, nok til at man får ut posen med innmat, men det blir nok sein middag i kveld, ja Anonymous poster hash: ddb32...5d2
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #8 Skrevet 31. desember 2015 Tusen takk for svar alle sammen Han ville visst prøve og tine den Leste på nett at man kan "tine" den i isbad, nok til at man får ut posen med innmat, men det blir nok sein middag i kveld, ja Anonymous poster hash: ddb32...5d2 og tørr Anonymous poster hash: 94510...44d
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #9 Skrevet 31. desember 2015 Tusen takk for svar alle sammen Han ville visst prøve og tine den Leste på nett at man kan "tine" den i isbad, nok til at man får ut posen med innmat, men det blir nok sein middag i kveld, ja Anonymous poster hash: ddb32...5d2 Han kan ikke putte en iskald halvfrossen kalkun i ovnen! Kjøttet skal ha romtempratur når dere starter stekingen Anonymous poster hash: 9f82d...7f0
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #10 Skrevet 31. desember 2015 Jeg tinte min i isvann. Tok noen timer, men nå ligger den i ovnen og bruner seg Trenger ikke være gjennomtint før steking, bare få ut innmat og beregne noe ekstra steketid Anonymous poster hash: cfc62...850
HvittHus Skrevet 31. desember 2015 #11 Skrevet 31. desember 2015 Tusen takk for svar alle sammen Han ville visst prøve og tine den Leste på nett at man kan "tine" den i isbad, nok til at man får ut posen med innmat, men det blir nok sein middag i kveld, ja Anonymous poster hash: ddb32...5d2 Ville ha brukt lunket vann. Med isvann blir dere aldri ferdige. Husk å bruke stekepose for med en kalkun som ikke er riktig tint, trenger dere all hjelp for å få den saftig.
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #12 Skrevet 31. desember 2015 "Kalkuneksperten har løsning på kalkunkrisen: - Ta kalkunen ut av pappen, men behold plastposten. Fyll opp kjøkkenvasken med iskaldt vann og legg kalkunen nedi vannbadet. La den ligge der og «skyte ut» is og plukk isen av. Da vil fuglen tine raskere, sier Løvbrøtte. - Det viktigste er at kalkunen tiner så mye at du får ut posen med innmat. Innmaten bruker du til å koke kraft til sausen. Samtidig fungerer den også som et kjøleelement for selve kalkunen, sier eksperten. Hun sier at det ikke er helt krise om kalkunen fortsatt er litt frossen når den går inn i ovnen. - Det går an å sette den inn i stekeovnen selv om den ikke er ferdig tinet. Det eneste du da må tenke på er å plusse på litt på steketiden. Så sjekker du med en kniv om kjøttet er ferdig stekt ved å kutte ved lårfestet. Kommer det ut blank saft er det bra, kommer det blod må den stekes litt til, sier Marit Løvbrøtte." Anonymous poster hash: cfc62...850
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #13 Skrevet 31. desember 2015 "Kalkuneksperten har løsning på kalkunkrisen: - Ta kalkunen ut av pappen, men behold plastposten. Fyll opp kjøkkenvasken med iskaldt vann og legg kalkunen nedi vannbadet. La den ligge der og «skyte ut» is og plukk isen av. Da vil fuglen tine raskere, sier Løvbrøtte. - Det viktigste er at kalkunen tiner så mye at du får ut posen med innmat. Innmaten bruker du til å koke kraft til sausen. Samtidig fungerer den også som et kjøleelement for selve kalkunen, sier eksperten. Hun sier at det ikke er helt krise om kalkunen fortsatt er litt frossen når den går inn i ovnen. - Det går an å sette den inn i stekeovnen selv om den ikke er ferdig tinet. Det eneste du da må tenke på er å plusse på litt på steketiden. Så sjekker du med en kniv om kjøttet er ferdig stekt ved å kutte ved lårfestet. Kommer det ut blank saft er det bra, kommer det blod må den stekes litt til, sier Marit Løvbrøtte." Anonymous poster hash: cfc62...850 Takk for svar Da gir vi den et par timer i vasken med isvann Det er heldigvis ikke en 8-kilos fugl han skal steke så blir forhåpentligvis middag mens det fortsatt er 2015 Anonymous poster hash: ddb32...5d2
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #14 Skrevet 31. desember 2015 "Kalkuneksperten har løsning på kalkunkrisen: - Ta kalkunen ut av pappen, men behold plastposten. Fyll opp kjøkkenvasken med iskaldt vann og legg kalkunen nedi vannbadet. La den ligge der og «skyte ut» is og plukk isen av. Da vil fuglen tine raskere, sier Løvbrøtte. - Det viktigste er at kalkunen tiner så mye at du får ut posen med innmat. Innmaten bruker du til å koke kraft til sausen. Samtidig fungerer den også som et kjøleelement for selve kalkunen, sier eksperten. Hun sier at det ikke er helt krise om kalkunen fortsatt er litt frossen når den går inn i ovnen. - Det går an å sette den inn i stekeovnen selv om den ikke er ferdig tinet. Det eneste du da må tenke på er å plusse på litt på steketiden. Så sjekker du med en kniv om kjøttet er ferdig stekt ved å kutte ved lårfestet. Kommer det ut blank saft er det bra, kommer det blod må den stekes litt til, sier Marit Løvbrøtte." Anonymous poster hash: cfc62...850 Takk for svar Da gir vi den et par timer i vasken med isvann Det er heldigvis ikke en 8-kilos fugl han skal steke så blir forhåpentligvis middag mens det fortsatt er 2015 Anonymous poster hash: ddb32...5d2 Det tok ikke lange tiden før min begynte å tine i isvannet Lykke til! 😊 Anonymous poster hash: cfc62...850
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #15 Skrevet 31. desember 2015 http://www.vg.no/forbruker/mat-og-drikke/mat/slik-loeser-du-kalkunkrisen-bare-timer-foer-festen/a/10064128/ Anonymous poster hash: baca9...061
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2015 #16 Skrevet 31. desember 2015 Hvordan gikk det? Anonymous poster hash: cfc62...850
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå