Gå til innhold

Kalkun! Alt håp ute!? :o


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kjæresten vil lage kalkun i kveld, hel kalkun, men han har jo glemt at den skal tines i to døgn først, og den er dermed gjennomfrossen ennå! Har skjønt det slik at man må tine for å få ut posen med innmat. Kan man steke frossen kalkun så lenge man får ut den posen?

 

Noen måte å tine grisekjapt på? 😜

 

Anonymous poster hash: ddb32...5d2

Fortsetter under...

Skrevet

Nei

 

Anonymous poster hash: 8ced6...345

Skrevet

Reis på butikken og kjøp fersk. 

Skrevet

Kjøp noe annen mat til i kveld så tar dere opp kalkunen og spiser den om 2 dager. Problem solved😉

 

Anonymous poster hash: 9ea55...b03

Skrevet

Reis på butikken og kjøp fersk.

Hvor har de fersk hel kalkun?

 

Takk for svar alle sammen :)

 

Anonymous poster hash: ddb32...5d2

Skrevet

 

Reis på butikken og kjøp fersk.

Hvor har de fersk hel kalkun?

 

Takk for svar alle sammen :)

 

Anonymous poster hash: ddb32...5d2

Rema 1000 har hel Stange-kalkun i kjøledisken. Hadde her i hvertfall.

 

Anonymous poster hash: 0e532...b5b

Annonse

Skrevet

Tusen takk for svar alle sammen :)

 

Han ville visst prøve og tine den :o

Leste på nett at man kan "tine" den i isbad, nok til at man får ut posen med innmat, men det blir nok sein middag i kveld, ja :P

 

Anonymous poster hash: ddb32...5d2

Skrevet

Tusen takk for svar alle sammen :)

Han ville visst prøve og tine den :o

Leste på nett at man kan "tine" den i isbad, nok til at man får ut posen med innmat, men det blir nok sein middag i kveld, ja :PAnonymous poster hash: ddb32...5d2

og tørr

 

Anonymous poster hash: 94510...44d

Skrevet

Tusen takk for svar alle sammen :)

 

Han ville visst prøve og tine den :o

Leste på nett at man kan "tine" den i isbad, nok til at man får ut posen med innmat, men det blir nok sein middag i kveld, ja :P

 

Anonymous poster hash: ddb32...5d2

Han kan ikke putte en iskald halvfrossen kalkun i ovnen!

 

Kjøttet skal ha romtempratur når dere starter stekingen

 

Anonymous poster hash: 9f82d...7f0

Skrevet

Jeg tinte min i isvann. Tok noen timer, men nå ligger den i ovnen og bruner seg :) Trenger ikke være gjennomtint før steking, bare få ut innmat og beregne noe ekstra steketid :)

 

Anonymous poster hash: cfc62...850

Skrevet

Tusen takk for svar alle sammen :)

 

Han ville visst prøve og tine den :o

Leste på nett at man kan "tine" den i isbad, nok til at man får ut posen med innmat, men det blir nok sein middag i kveld, ja :P

 

Anonymous poster hash: ddb32...5d2

Ville ha brukt lunket vann. Med isvann blir dere aldri ferdige. Husk å bruke stekepose for med en kalkun som ikke er riktig tint, trenger dere all hjelp for å få den saftig. 

Skrevet

"Kalkuneksperten har løsning på kalkunkrisen:

 

- Ta kalkunen ut av pappen, men behold plastposten. Fyll opp kjøkkenvasken med iskaldt vann og legg kalkunen nedi vannbadet. La den ligge der og «skyte ut» is og plukk isen av. Da vil fuglen tine raskere, sier Løvbrøtte.

 

- Det viktigste er at kalkunen tiner så mye at du får ut posen med innmat. Innmaten bruker du til å koke kraft til sausen. Samtidig fungerer den også som et kjøleelement for selve kalkunen, sier eksperten.

 

Hun sier at det ikke er helt krise om kalkunen fortsatt er litt frossen når den går inn i ovnen.

 

- Det går an å sette den inn i stekeovnen selv om den ikke er ferdig tinet. Det eneste du da må tenke på er å plusse på litt på steketiden. Så sjekker du med en kniv om kjøttet er ferdig stekt ved å kutte ved lårfestet. Kommer det ut blank saft er det bra, kommer det blod må den stekes litt til, sier Marit Løvbrøtte."

 

Anonymous poster hash: cfc62...850

Skrevet

"Kalkuneksperten har løsning på kalkunkrisen:

 

- Ta kalkunen ut av pappen, men behold plastposten. Fyll opp kjøkkenvasken med iskaldt vann og legg kalkunen nedi vannbadet. La den ligge der og «skyte ut» is og plukk isen av. Da vil fuglen tine raskere, sier Løvbrøtte.

 

- Det viktigste er at kalkunen tiner så mye at du får ut posen med innmat. Innmaten bruker du til å koke kraft til sausen. Samtidig fungerer den også som et kjøleelement for selve kalkunen, sier eksperten.

 

Hun sier at det ikke er helt krise om kalkunen fortsatt er litt frossen når den går inn i ovnen.

 

- Det går an å sette den inn i stekeovnen selv om den ikke er ferdig tinet. Det eneste du da må tenke på er å plusse på litt på steketiden. Så sjekker du med en kniv om kjøttet er ferdig stekt ved å kutte ved lårfestet. Kommer det ut blank saft er det bra, kommer det blod må den stekes litt til, sier Marit Løvbrøtte."

 

Anonymous poster hash: cfc62...850

Takk for svar :)

 

Da gir vi den et par timer i vasken med isvann :)

Det er heldigvis ikke en 8-kilos fugl han skal steke så blir forhåpentligvis middag mens det fortsatt er 2015 ;)

 

Anonymous poster hash: ddb32...5d2

Annonse

Skrevet

 

"Kalkuneksperten har løsning på kalkunkrisen:

 

- Ta kalkunen ut av pappen, men behold plastposten. Fyll opp kjøkkenvasken med iskaldt vann og legg kalkunen nedi vannbadet. La den ligge der og «skyte ut» is og plukk isen av. Da vil fuglen tine raskere, sier Løvbrøtte.

 

- Det viktigste er at kalkunen tiner så mye at du får ut posen med innmat. Innmaten bruker du til å koke kraft til sausen. Samtidig fungerer den også som et kjøleelement for selve kalkunen, sier eksperten.

 

Hun sier at det ikke er helt krise om kalkunen fortsatt er litt frossen når den går inn i ovnen.

 

- Det går an å sette den inn i stekeovnen selv om den ikke er ferdig tinet. Det eneste du da må tenke på er å plusse på litt på steketiden. Så sjekker du med en kniv om kjøttet er ferdig stekt ved å kutte ved lårfestet. Kommer det ut blank saft er det bra, kommer det blod må den stekes litt til, sier Marit Løvbrøtte."

 

Anonymous poster hash: cfc62...850

Takk for svar :)

 

Da gir vi den et par timer i vasken med isvann :)

Det er heldigvis ikke en 8-kilos fugl han skal steke så blir forhåpentligvis middag mens det fortsatt er 2015 ;)

 

Anonymous poster hash: ddb32...5d2

Det tok ikke lange tiden før min begynte å tine i isvannet :)

 

Lykke til! 😊

 

 

Anonymous poster hash: cfc62...850

Skrevet

Hvordan gikk det? :)

 

Anonymous poster hash: cfc62...850

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...