Gå til innhold

hjortestek


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal steke hjortestek i morgen og har ikke peiling på hvordan jeg skal gjøre det. Den er ca 2 kg og jeg tok den opp av fryseren i går. Er den gjennomtenkt i morgen da? Durde jeg la den ligge på benke over natta så den ikke er frosset i morgen? Burde jeg marinere eller krydre? Hvor lenge burde jeg beregne på steketid? Andre tips?:)

 

Anonymous poster hash: b8a73...8ee

Skrevet

Den har nok tenkt igjennom det meste da ja 😂

 

Anonymous poster hash: e9cd2...0f3

Skrevet

Langtidsstek den, da blir den kjempemør og smakfull.

 

Sett ovnen på lav temperatur så kjernetemperaturen i steika aldri blir høyere enn medium stekt, da kan den stå inne fra frokost til middag, jo lenger jo bedre (helst minst 8 timer) Umulig å gjøre feil, blir supergodt.

 

http://www.matprat.no/matnyttig/metoder/langtidssteking/langtidssteking/

 

http://www.helenesundby.no/helstekt-entrecote-av-hjort/



Anonymous poster hash: 58531...df3
Skrevet

Putt i stekepose sammen med oppkuttede gulerøttrer :) slår aldri feil.

Skrevet

Skal man steke den i stekepanna først når man langtidsteker den? Gjør det noe om den ikke er helt gjennomtint? steke med vann i formen for å få kraft? Jeg er så stressa!

 

Anonymous poster hash: b8a73...8ee

Skrevet

Putt i stekepose sammen med oppkuttede gulerøttrer :) slår aldri feil.

Kan jeg lage i en illfast form med folie eller blir det ikke det samme?

 

Anonymous poster hash: b8a73...8ee

Skrevet

Det funker også, eller leirgryte eller ultrapro om du har det (eller annen ildfast med lokk)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...