Gå til innhold

Lussekatter med gurkemeie eller safran?


Anbefalte innlegg

 

Lussekatter MED gurkemeie.

 

Blir som å påstå at boller uten sukker eller kardemomme ikke er boller

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

Nei det er er ikke det samme i det hele tatt!

 

Lussekatter har en egen oppskrift som er som boller, men med safran i tilegg. Du kan bruke hva du vil, men da heter det ikke lenger lussekatter :)

Så når jeg serverer dette på Lucia til våre elever på fredag får ikke elevene si hjemne at de har sett Luciatog og spist lussekatter?

 

Morsomt.

 

 

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

Fortsetter under...

Hvor får man tak i safran?

 

Enig i at ekte lussekatter skal ha safran i seg. I bhg hvor jeg jobber bruker vi detimot gurkemeie for å få bollene gule.. safran blir for dyrt. Blir ikke den samme gode smaken.

 

Anonymous poster hash: a3b7d...480

Safran får man kjøpt på apoteket. Ja, det koster litt (rundt en hundrelapp), men det er det vel verdt! Skjønner at skole/bhg ikke har råd til det når det skal bakes så mye da.



Anonymous poster hash: b54a1...dcd

Annonse

 

 

Lussekatter MED gurkemeie.

 

Blir som å påstå at boller uten sukker eller kardemomme ikke er boller

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

Nei det er er ikke det samme i det hele tatt!

 

Lussekatter har en egen oppskrift som er som boller, men med safran i tilegg. Du kan bruke hva du vil, men da heter det ikke lenger lussekatter :)

Så når jeg serverer dette på Lucia til våre elever på fredag får ikke elevene si hjemne at de har sett Luciatog og spist lussekatter?

 

Morsomt.

 

 

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

De må få lov å si hva de vil, og du også. Ingen har nektet noen det, men det er ikke lussekatter.

 

Anonymous poster hash: 8e59e...0ec

Hvor får man tak i safran?

 

Enig i at ekte lussekatter skal ha safran i seg. I bhg hvor jeg jobber bruker vi detimot gurkemeie for å få bollene gule.. safran blir for dyrt. Blir ikke den samme gode smaken.

 

Anonymous poster hash: a3b7d...480

 

Man får det på apoteket, og i velassorterte dagligvareforretninger (som Jakobs). Har også funnet det på enkelte andre spesialforretninger og noen såkalte innvandrerforretninger.

 

Ellers anbefales det å kjøpe når man er i utlandet. Husk da å kjøpe "hel" safran, ikke pulver, for å være sikker på å få ekte vare.

 

Anonymous poster hash: 8e59e...0ec

 

 

Lussekatter MED gurkemeie.

 

Blir som å påstå at boller uten sukker eller kardemomme ikke er boller

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

Nei det er er ikke det samme i det hele tatt!

 

Lussekatter har en egen oppskrift som er som boller, men med safran i tilegg. Du kan bruke hva du vil, men da heter det ikke lenger lussekatter :)

Så når jeg serverer dette på Lucia til våre elever på fredag får ikke elevene si hjemne at de har sett Luciatog og spist lussekatter?

 

Morsomt.

 

 

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

Jo det får de jo si, vi bakte også "lussekatter" da jeg gikk på skolen fordi skolen ikke hadde råd til safran. De forsvarte med at det er det samme. Vel det er ikke det samme det er gode boller absolutt, men nei det er ikke lussekatter.

 

Det er gule boller:) sikkert veldig gode altså, men nei det er ikke lussekatter, lussekatter har safran. Sånn er det, men du kan kalle det hva du vil for min del og diskutere ivei om du vil det.

 

 

Hvorfor selvfølgelig? For meg er det ikke selvfølgelig.

Fordi smaken av safran er det som gjør bakverket til lussekatter. Med gurkemeie lager du bare gule boller.

 

Anonymous poster hash: 31213...b78

...ja, hva så???

 

 

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

Altså, folk kan bake hva de vil for min del. Det er likevel ganske vanlig å kalle det man baker for det det er. Jeg baker ikke gulrotkake og kaller det krydderkake, som et eksempel.

Bak så mange gule boller dere vil, kult nok det 😂

 

Anonymous poster hash: 31213...b78

 

 

 

Lussekatter MED gurkemeie.

 

Blir som å påstå at boller uten sukker eller kardemomme ikke er boller

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

Nei det er er ikke det samme i det hele tatt!

 

Lussekatter har en egen oppskrift som er som boller, men med safran i tilegg. Du kan bruke hva du vil, men da heter det ikke lenger lussekatter :)

Så når jeg serverer dette på Lucia til våre elever på fredag får ikke elevene si hjemne at de har sett Luciatog og spist lussekatter?

 

Morsomt.

 

 

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

De må få lov å si hva de vil, og du også. Ingen har nektet noen det, men det er ikke lussekatter.

 

Anonymous poster hash: 8e59e...0ec

Tull

 

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

 

 

 

 

Lussekatter MED gurkemeie.

 

Blir som å påstå at boller uten sukker eller kardemomme ikke er boller

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

Nei det er er ikke det samme i det hele tatt!

 

Lussekatter har en egen oppskrift som er som boller, men med safran i tilegg. Du kan bruke hva du vil, men da heter det ikke lenger lussekatter :)

Så når jeg serverer dette på Lucia til våre elever på fredag får ikke elevene si hjemne at de har sett Luciatog og spist lussekatter?

 

Morsomt.

 

 

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

De må få lov å si hva de vil, og du også. Ingen har nektet noen det, men det er ikke lussekatter.

 

Anonymous poster hash: 8e59e...0ec

Tull

 

 

Anonymous poster hash: 9c798...81b

OK. If you say so. 🙄

 

Anonymous poster hash: 8e59e...0ec

Annonse

Ifølge Wikipedia skal lussekatter også ha kanel og muskat i. Bruker dere det?

 

Anonymous poster hash: cd4ee...47b

Jeg har også lest på Wikipedia. Fant ingen artikkel som sier det. Har lest artikler på både norsk, svensk og tysk. Hvor fant du det?

 

Og nei, bruker ikke kanel. Alle de oppskriftene jeg har (ja, jeg har flere) inneholder enten kun safran eller safran og muskat, ikke kanel. Jeg tar dog forbehold om st jeg kan ha glemt noe her. Har ikke laget lussekatter på sikkert ti år.

 

Anonymous poster hash: 8e59e...0ec

 

Ifølge Wikipedia skal lussekatter også ha kanel og muskat i. Bruker dere det?

 

Anonymous poster hash: cd4ee...47b

Jeg har også lest på Wikipedia. Fant ingen artikkel som sier det. Har lest artikler på både norsk, svensk og tysk. Hvor fant du det?

 

Og nei, bruker ikke kanel. Alle de oppskriftene jeg har (ja, jeg har flere) inneholder enten kun safran eller safran og muskat, ikke kanel. Jeg tar dog forbehold om st jeg kan ha glemt noe her. Har ikke laget lussekatter på sikkert ti år.

 

Anonymous poster hash: 8e59e...0ec

Den leste den engelske. (Saffron buns)

 

 

Anonymous poster hash: cd4ee...47b

 

 

Ifølge Wikipedia skal lussekatter også ha kanel og muskat i. Bruker dere det?

 

Anonymous poster hash: cd4ee...47b

Jeg har også lest på Wikipedia. Fant ingen artikkel som sier det. Har lest artikler på både norsk, svensk og tysk. Hvor fant du det?

 

Og nei, bruker ikke kanel. Alle de oppskriftene jeg har (ja, jeg har flere) inneholder enten kun safran eller safran og muskat, ikke kanel. Jeg tar dog forbehold om st jeg kan ha glemt noe her. Har ikke laget lussekatter på sikkert ti år.

 

Anonymous poster hash: 8e59e...0ec

Den leste den engelske. (Saffron buns)

 

 

Anonymous poster hash: cd4ee...47b

Jeg, ikke den. Hehe

 

 

Anonymous poster hash: cd4ee...47b

 

 

Ifølge Wikipedia skal lussekatter også ha kanel og muskat i. Bruker dere det?

 

Anonymous poster hash: cd4ee...47b

Jeg har også lest på Wikipedia. Fant ingen artikkel som sier det. Har lest artikler på både norsk, svensk og tysk. Hvor fant du det?

 

Og nei, bruker ikke kanel. Alle de oppskriftene jeg har (ja, jeg har flere) inneholder enten kun safran eller safran og muskat, ikke kanel. Jeg tar dog forbehold om st jeg kan ha glemt noe her. Har ikke laget lussekatter på sikkert ti år.

 

Anonymous poster hash: 8e59e...0ec

Den leste den engelske. (Saffron buns)

 

 

Anonymous poster hash: cd4ee...47b

Det står også i den artikkelen at det ikke er tradisjon å bruke kanel eller muskat i Norge...

 

Anonymous poster hash: 8e59e...0ec

Jeg kjøper safran når jeg er på ferie. Kun hele, ikke pulver. Er enig i at prisen i Norge er hinsides, men skal man bake lussekatter skal man gjøre det riktig eller ikke i det hele tatt.



Anonymous poster hash: 52477...29f

Jeg har hele livet tenkt at det er formen på dette bakverket som definerer hva der er, og ikke hvilket ene krydder man skal ha i. 

Så lussekattdeig formet som boller er fortsatt lussekatter? Jeg lurer oppriktig. 

Jeg bruker forresten safran og gurkemeie om hverandre. Er ikke alltid jeg kommer på å kjøpe safran, men gurkemeie har jeg alltid hjemme. Gurkemeie er forresten et av verdens sunneste krydder, så flere fluer i samme smekk der altså. Må bare passe på å ikke dytte rosinene så langt ned at de gir smak. Det er egentlig det viktigste for meg =) 



Anonymous poster hash: 55db7...8f0

 

 

Trodde ikke safran smakte noenting jeg.........

 

Anonymous poster hash: 5dee5...9fb

 

Gurkemeie smaker ikke noe særlig, safran smaker.

 

Anonymous poster hash: 9653a...ced

 

Hva smaker safran da? Jeg har alltid hørt at safran ikke smaker noe, at man bare bruker det for den fine gulfargen.

 

Anonymous poster hash: 5dee5...9fb

 

Safran gjør jo hele lussekatten med tanke på smak. Med gurkemeie blir det jo bare gule hveteboller. Grøss for gurkemeie!!

 

Hilsen svenske som tar dette veldig alvorlig :D

 

Anonymous poster hash: bad6c...bf8

Helt enig! Fra en annen svenske. Nordmenn kan virkelig ikke dette med lussekatter!

 

 

Anonymous poster hash: 0c940...edf

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...