Gå til innhold

Barn med melkeallergi og baking-Tips?


Anbefalte innlegg

Nærmer seg jul og vi skal jo som vanlig bake både kjeks, brød å kaker. Har funnet ut at melange har et smør uten melkeproteiner, så håper det fungerer bra som erstatning for "vanlig" smør.

 

Men når det kjelder oppskrifter som inneholder melk, hva er best å erstatte med? Har alltid brukt H-melk når jeg baker, syns det er best. Men nå må jeg jo finne et melkefritt alternativ. Finnes jo både soyamelk, havremelk, rismelk og sikkert mer. Hva fungerer best i baking??

 

Alle andre tips mottas også med stor takk!! Lillegutt er nå 10 måneder og vil jo gjerne ha mye av det samme som vi spiser og jeg er veldig uerfaren på dette så alle med erfaring må gjerne dele!! :-)

Fortsetter under...

Et tips i forhold til melkefri melange, er å tilsette ørlitte salt i baksten, for det kan bli en litt emmen smak hvis ikke, i og med den er fri for salt.

 

Ellers har jeg god erfaring med havremelk i bakst (ikke den økologiske, for den er ikke så fet som den vanlige). Prøver å unngå soyamelk og rismelk til så små barn, men det er meg da.

 

Lykke til!

 

Anonymous poster hash: 1d090...e75

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...